Hledám svatbu osoby František Pour (Pauher, Bauher, …) a Polyxeny, kolem roku 1739, Blansko a širší okolí. Poté žili v Olomučanech.
A v návaznosti na to jejich narození a předky.
František Pour (psán během několika málo desetiletí mnoha způsoby: Paur, Pauher, Bauher, Bauer, …) narozen cca 1710, zemřel 1772 Olomučany.
Hledám jeho svatbu s Polyxenou, narozena cca 1716, zemřela 1786 Olomučany.
První zmínku o nich v Olomučanech mám z 12.1739 (narození dítěte), narození dalších dětí zde pak následovalo.
Mám nalezeno tedy jejich úmrtí, narození dětí a pak nějaké NOZ k jejich dětem.
Svatba by tedy měla být někdy kolem roku 1739 (nejspíše před 12.1739; málo pravděpodobné, ale možné je, že mohla být i dříve, pokud se jejich děti rodily předtím i jinde, nebo později, až po narození dítěte - což se v této rodině stalo, kdy jejich potomek měl svatbu až po narození dítěte, mohl se ten vzorec chování opakovat).
Pour ve farnosti Blansko v Olomučanech není domorodec, jelikož v matrice v té době je tato rodina s tímto příjmením během několika desetiletí jediná.
Hledal jsem svatbu v matrice Blanska, ale pokud jsem to nepřehlédl, tak jsem ji tam nenašel. Ani ve Křtinách jsem svatbu nenašel.
Z důvodu různého psaní příjmení se těžko identifikuje odkud mohl být, možností je hodně. Pomíjím, že rodů s tímto příjmením je v ČR více a omezuji hledání spíše na větší oblast kolem Blanska. V této oblasti (Blanensko) jiné osoby nemám, jen tyto a jejich potomky, nemám tedy bližší místní znalost - prozkoumanost. Abych hledal v širokém okolí naslepo, kde třeba nejsou ani indexy k matrikám je zdlouhavé a touto cestou se nechci vydávat. Proto volím tuto cestu a hledám někoho, kdo tyto osoby má v rodokmenu, nebo má velmi dobrou místní znalost a navedl by mě na konkrétní místo či farnost, kde mám hledat. Pomůckou by mohlo být i relativně ojedinělé křestní jméno nevěsty.
Jinak při prohledávání matriky jsem si všiml, že do této oblasti už v 18. století přicházeli lidé (patrně za prací) i ze vzdálenějších míst (např. Svratecko, Poličsko), takže teoreticky by mohli být i zdaleka. Jejich zeť byl např. zrovna z Poličska z mlynářské rodiny.