Jiné info. o Janovi Pachlovi *1849 z Javorníku, o. Benešov

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Jiné info. o Janovi Pachlovi *1849 z Javorníku, o. Benešov

Příspěvekod Richxchir » čtv srp 27, 2026 15:20

Screenshot_2026-08-26-22-39-41-376_com.android.chrome-edit.jpg
Rodný a křestní záznam Jana Pachla 1849
Dobrý den, prosím vás, mám takovou prosbu, vím že to nebude lehké najít jiné záznamy kromě rodného/křestního záznamu ale bratr mého 3x pra dědečka se jmenoval Jan Pachl (žádný Páchl, nebo Pácal...) narozen 1. Listopadu 1849 v obci Javorník č.p.23, v okresu Benešov (Ten Javorník je hned pod městem jménem Trhový Štěpánov) syn Josefa Pachla (*1831) a Anny rodem Slezákové z Radvanic (v okresu Kutná Hora) taky se mě, nebo i vám stává že máte/máme jen rodný záznam prapra... Nějakého strýce/tetu a žádnou svatbu, děti, nebo úmrtí... Jako kdyby se odstěhovali někam daleko. Mě hrozně zajímá o dětech, manželce jestli měl? Pachlových teda moc úplně nebylo a mě zajímá kde bydleli/kam se odstěhovali. Nejde nějak zkusit najít kde je zaznamenán (kromě toho narození?) Vím, že je web jménem Kremarius? Teď si nepamatuju jméno... Můj 3x pra dědeček se přestěhoval z toho Javorníku do Kaňku (z o. Benešova do o. Kutná Hora) Jestli se tam ten Jan někde nevzal, nebo měl děti? Ještě k tomu chci říct, že PACHLOVI byli dělníci, moji prapraprarodiče byli taky dělníci v Kaňku, myslím že i ten otec Josef Pachl... Zkoušel jsem někde hledat, ale zatím jsem nic nenašel... Zkoušel jsem i přes aplikace jako Myheritage, Geni NÁHODOU jestli tam nebyl, nebo jeho děti, nic... Jsem si vědom, že to je jako hledat jehlu v kupce sena... Koukal jsem u jeho záznamu rodného, že mu vydali křestní list v roce 1870? Hale nevím, může to pomoct... Jinak děkuji, pošlu záznam a hlavně odkaz na narození toho Jana.

https://ebadatelna.soapraha.cz/d/6133/75

2. Řádek
Jan Evan.
Richxchir

Oblast pátrání: Hledám předky např v okresu Mladá Boleslav, v Praze ve Vinoři, v okresu Kutná Hora.
Rodokmen online: MyHeritage (Cerhovo Web Site) Familysearch

Zpět na Hledám pomoc