Oberreiter

Nevíte si s vaším programem rady? Napište sem, a jistě Vám někdo rád poradí.

Oberreiter

Příspěvekod MaLa » pát lis 06, 2020 9:47

Dobrý den, hledám svého předka: Oberreiter Řehoř, manželka Jeřábková Dorota, první dítě v Borovníku 1736. Zdravím M.Oberreiterova.

15.1.2021
Řehoře jsem našla, ale nemám nikde potvrzeno příjmení Jeřábková. Rod Jeřábků jsem našla, ale Dorotka nikde. Věděl by někdo?
MaLa

Re: Oberreiter

Příspěvekod PetrMustac » pát led 09, 2026 17:37

Dobrý den, jsem přímým potomkem Řehoře Oberreitera a Dorotu Jeřábkovou (*1. února 1715) mám v rodokmenu, skrze cross-reference na MyHerritage vyplývá, že jejími rodiči by měli být Pavel a Alžběta Jeřábkovi (příjmení matky za svobodna neznám).
PetrMustac

Oblast pátrání: Primární oblast zájmu: Bukovina (Rumunsko, Suacceva / Ukrajina, Černivci) - Musteată
Sekundárně:
Bukovina/Polsko - Ballak
Slovensko/Uhersko - Kremeň (oblast Plevník-Drienove) a Kvasznyevsky (údajně zemanský rod)
Čechy - Oberreiter (celá ČR, lid snížený - katové, biřici, rasové), Soumar (Jižní Čechy, Prachticko)
Rodokmen online: https://www.myheritage.cz/family-trees/ ... PPU3CITKII

Re: Oberreiter

Příspěvekod Mistr Jan » stř led 14, 2026 11:19

PetrMustac píše:Dobrý den, jsem přímým potomkem Řehoře Oberreitera a Dorotu Jeřábkovou (*1. února 1715) mám v rodokmenu, skrze cross-reference na MyHerritage vyplývá, že jejími rodiči by měli být Pavel a Alžběta Jeřábkovi (příjmení matky za svobodna neznám).

Kolegyně tu byla naposledy v roce 2021, pokud ji chcete zkontaktovat, bude to jistější mailem.
Mistr Jan

Oblast pátrání: okresy Kladno, Rakovník, Beroun, Kutná Hora, Opava, Tábor, Písek, ale i jiné
Rodokmen online: https://www.myheritage.com/site-OYYV77D ... QLZWJBILY/

Zpět na Dotazy a rady