Objednávání fotokopií ze SOA Třeboň

Kdo byl v jakém archivu, a jaké jsou Vaše zkušenosti? Jak jste byli spokojeni?

Objednávání fotokopií ze SOA Třeboň

Příspěvekod Hotka » pát bře 09, 2007 11:08

E-mailem jsem zaslala žádost o kopii matričního záznamu narození mého pradědy (1879) do SOA Třeboň. Uvedla jsem jméno, příjmení, přesné datum narození a místo narození dítěte a jméno a příjmení rodičů. Poštou mi poslali papírovou žádost a ceník, kde bylo zaškrtnuto, že kromě pořízení výpisu, opisu nebo kopie archiválie 50,- Kč za každou i započatou stránku zaplatím i za genealogickou rešerši. To se mi zdá poněkud zvláštní, když uvádím přesné datum narození. Na tomto foru jsem četla diskuzi "Objednávání fotokopií - SOA Zámrsk" a tam se shodují, že zaplatili pouze za pořízení výpisu. Máte někdo nějakou zkušenost z archivu z Třeboně nebo z jiných? Vzhledem k tomu, že archiv je na 1.pololetí zaplněn a že jsem ze západních Čech, chtěla jsem pro začátek zvolit tuto metodu, než se mi podaří dostat se do archivu.
Hotka
 
Příspěvky: 47
Registrován: stř bře 07, 2007 10:40
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod zdespi » pát bře 09, 2007 22:04

Uvedla jste místo narození? Případně v které matrice se nachází?

Pokud ano a jste si jistá, že tam je, pak bych řekl, že se jedná o aktivitu některého úředníka. V tom případě bych se zkusil obrátit na pana ředitele Rameše (je to velmi erudovaný člověk a hlavně velmi pokrokový).

Ovšem jestli jste neuvedla místo narození (matriku), pak je poplatek za rešerši asi nesporný.
zdespi
 
Příspěvky: 74
Registrován: pát led 19, 2007 21:43

Příspěvekod namor » sob bře 10, 2007 11:03

Myslím, že žádost o pořízení rešerše zaškrtávají automaticky, aby se vyhnuli problémům, že by některé vámi zadané informace neseděly.
Takže do zaslaného formuláře bych v tomto případě napsal do kolonky rešerše NE a vyplnil bych jen další kolonku žádosti o pořízení reprodukcí z archiválií a zhotovení reprodukcí v požadované formě.
Pokud ovšem vaše informace nebudou přesné a potřebný zápis podle nich nenajdou, jsou oprávněni účtovat si náklady i za neúspěšný výkon.
Uživatelský avatar
namor
 
Příspěvky: 517
Registrován: sob srp 12, 2006 17:33
Bydliště: Praha

Příspěvekod Hotka » pon bře 12, 2007 14:35

Místo narození a okres jsem uvedla, ale neuvedla jsem faru. Zkusím zaslat vyplněnou žádost i s farou a uvedu, že si nepřeji rešerši. Uvidím, jak pochodím. Díky za informace.
Hotka
 
Příspěvky: 47
Registrován: stř bře 07, 2007 10:40
Bydliště: Plzeň


Zpět na O archivech

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků