moji předkové z babiččiné strany pocházejí z obce Dlhá nad Kysucou (okres Čadca), která vznikla roku 1954,
předtím to byla pouze část obce Dlhého Pole (okres Žilina, dříve Veľká Bytča)...
O mojí praprababičce se v rodině ví (ale nemáme ověřené, jestli to je pravda), že byla 4x vdaná a až posledním mužem byl můj prapraděda (*1886),
vzhledem k tomu, že se dříve lidé nerozváděli (farské sňatky), takže jí manželové museli umírat, je to divné, protože v tom období nebyla ani jedna světová válka.... (1.sv: 1914-18, 2.sv.:1939-1945)
Její datum narození nevím, jen přibližné datum úmrtí (mezi 1940 a 1950), její manžel zemřel ještě dřív. Dokonce prateta říkala, že jednou, když byla v Dlhé n/K přišla za ní nějaká paní a říkala, že je dítě její babičky z jiného manželství..

Každopádně, rád bych si to ověřil, její syn - můj pradědeček Ondrej (*1911) měl ještě bratra Štefana (* ????).
Vzhledem změně okresů nevím, jestli mám navštívit Okresný archív Čadca, Žilina, nebo Bytča..... (resp. kde by byly knihy z přelomu 19. a 20.století uložené)...
Děkuji.
danny99