Omlouvám se,říká se,že to jedné řeky člověk dvakrát nevstoupí,ale musím si t.zv.smočit nohy znovu zejména proto,že bych skutečně zn.MIRRA rád pomohl.Ať dělám co dělám,to první písmeno z toho jména nevykoukám!!Dokonce musím ustoupit i od toho Hronka,neboť mě kolegové přesvědčili(a i já sám),že jméno končí na - awka.Tím jak jsem na to teď dlouho koukal,mě napadlo porovnat druhé písmeno asi "R"s podobně napsaným ve slově Roketnice-porovnejte si "E"z tohoto slova s "R"ze jména!Ale to už asi provádím zbytečnosti.
Proč hlavně píši.Napadlo mě si zadat stránky Římova a Rokytnice nad Rokytnou,neboť ta je hned vedle Římova a kouknout se na jejich stránky,zda se tam podobné jméno neobjeví.Bohužel,ale našel jsem na stránkách
www.obecrimov.cz/4-historie-obce/ seznam majitelů usedlostí a mezi nimi pod č.20 Mik.Pospíchala a na stránkách Rokytnice nad Rokytnou mezi faráři(seznam)v roce 1714-1718 na listině podepsaného Ludvíka Antonína Tovara.
Já vím zabere to čas,ale zkuste se podívat na tyto stránky a případně na jejich czech-point napsat o informaci.Za to nic nedáte.Kontakt tam máte.