ja jsem zacinala uz pred nekolika lety, ale prislo mi, ze jsem na mrtvem bode. pri probirani osudu babicky babicky s babickou

jsme se tak zasnily a premyslely, proc, proc se stalo, co se stalo a co se stalo dal. A babicka rekla, ze ji moc mrzi, ze se babicky nezeptala. A tak jsem si rikala, ze se me treba podari neco zjistit. A zacala jsem ze siroka, od obou rodicu. Tim jsem zjistila, ze nekdy za valky se prislo o kontakt s rodinou, ktera odjela do Ameriky. Behem par dni se mi podarilo navazat kontakt s temi, o kterych jsme vedeli, dalsi tyden jsem nasla i dalsiho, zapomenuteho clena, ktery taky na pocatku stoleti emigroval. A tak jak v Cesku mam same predky z velmi nuznych pomeru, tak ve Statech mam nekolik "hrdinu" z WWII a je moc fajn cist si jejich pribehy z udalosti, o kterych jste sledovali den predem dokument.
Cile se meni. Prvotni pretrvava a pridavaji se dalsi. Proc mame zmenene jmeno, byl ten tamten? Co kdyz jsme nekoho po desitky let meli za spatneho cloveka, ale soudili jsme ho nespravedlive.. No a tak ruzne

Ale musim rict, ze by me absolutne nebavilo, kdyby me to nekdo udelal a prinesl jen odpovedi. To samotne hledani je pekna detektivka