Všiml jsem si, že v digitální badatelně SOA Litoměřice je okno "
Přehled aktualizovaných dat" již funkční. To je jistě dobrá zpráva, ale...
Je tam použito zbytečně velké písmo a není možné si vyfiltrovat aktualizace, které se týkají pouze matrik. A to si myslím, že v současném období zařazování digitalizátů matrik do roku 1949, bude zajímat každého genealoga nejvíce. Sice lze jít na stránku "Archiv exportů" a tam se probírat jednotlivými soubory a položkami v nich, ale to mi tedy jako user
friendly nepřipadá.
Já sám sice do tohoto archivu bádat prakticky nechodím (naštěstí), ale zkusil jsem s pomocí AI dát dohromady skript pro ViolentMonkey, který funguje: zatím tedy jen na nové stránce vyfiltruje všechny přidané matriky (které mají v tom Archivu exportů). Samozřejmě s funkčními odkazy na ně.
Zatím jsem ale ve stadiu testování. Pokud by byl o skript zájem, tak bych v tom pokračoval a zde ve fóru ho poté dal k dispozici.
Takže testování a úpravy byly dokončeny a zájemci o tento skript jej nyní najdou včetně podrobností zde na fóru v tomto vlákně:
https://genealogie.taby.cz/viewtopic.php?f=7&t=63763Mělo by to fungovat jak pro Litoměřice tak pro Opavu.