Dobrý den,
jsem badatel z Ukrajiny a zabývám se osudy svého předka Ivana Andrejeviče Labunského, který působil v partyzánské jednotce „Dr. Miroslav Tyrš“ na Českomoravské vrchovině během druhé světové války.
O něm existují zmínky v několika českých knihách, ale bohužel nejsou pro mě dostupné. Nejvíce mě zajímá tato kniha, kterou si plánuji pořídit:
- Václav Kameník, Zdeněk Jelínek. *Noční výsadek: historie partyzánského oddílu Dr. Miroslav Tyrš.* České Budějovice: Jihočeské nakladatelství, 1986.
Kromě toho existují i další publikace, kde by mohly být důležité informace:
- KROUPA, Vladislav, HUŇÁČEK, Zdeněk, JOŽÁK, Jiří, STŘÍBRNÝ, Jan. *Český antifašismus a odboj.* Praha: Naše vojsko, ČSPB, 1988. s. 316–317.
- KROUPA, Vladislav, HUŇÁČEK, Zdeněk, JOŽÁK, Jiří, STŘÍBRNÝ, Jan. *Český antifašismus a odboj: slovníková příručka.* Praha: Naše vojsko; ČSPB, 1988. s. 316–317.
- ŠOLC, Jiří. *Za frontou na východě: českoslovenští parašutisté ve zvláštních operacích na východní frontě za druhé světové války (1941–1945).* Praha: Svět křídel, 2003.
Chtěl bych poprosit, zda by někdo z vás, kdo má přístup k těmto knihám, mohl pomoci alespoň s vyfocením nebo opsáním příslušných stránek, které se týkají jednotky „Dr. Miroslav Tyrš“ nebo jména Labunský.
Budu velmi vděčný za jakoukoli pomoc.
S pozdravem
Yurii