Hledám Vincenta Hetflajše

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Hledám Vincenta Hetflajše

Příspěvekod crescensius » čtv kvě 08, 2025 12:04

Hledám Vincenta Hetflajše (varianty Hetfleiš, Hetfleisch apod.) Narozený asi po roce 1830, děti Barbora, Josefa, Eduard a další. S manželkou Annou odjel kolem roku 1870 na Volyň na Ukrajině. Pocházel nejspíš z východních Čech
crescensius

Oblast pátrání: Volyň

Re: Hledám Vincenta Hetflajše

Příspěvekod Sil » čtv kvě 08, 2025 13:25

Hodně jich je v Radči/Raatsch (okr. Trutnov): https://www.familysearch.org/en/search/ ... Hetfleisch

Který by ale mohl být ten váš, to netuším. Nevíte např. jméno manželky za svobodna? Vložte sem dohledané záznamy.
Sil

Oblast pátrání: Rodinný vývod - převážně Jižní Morava. Rody panských úředníků cca 1780-1850 - primárně Morava, ale sbírám všechny. Rody příjmení "Kutal" - celé Česko.
Rodokmen online: myheritage.cz/site-family-tree-227163221/kutal

Příspěvekod crescensius » čtv kvě 08, 2025 16:08

Bohužel u jeho manželky vím jen jméno Anna, dcera Václava. Narozena asi 1834. Ale moc jisté to není. Radeč jsem prošel, Hetflajšů jsem tam našel opravdu hodně, ale nikdy se neshodovaly další údaje nebo jména.
crescensius

Příspěvekod Polexina » sob kvě 10, 2025 8:28

Zkuste prohledat Jaroměř v okrese Náchod. Příjmení se tam vyskytuje.
Polexina
Polexina

Příspěvekod crescensius » ned kvě 11, 2025 18:01

Děkuji za odpovědi. Přikládám ještě podrobnější informace. Jen jsou dost nejisté. Někdy mám navíc jen jména, která si museli vzít při přechodu k pravoslaví. Roku 1867 se měl narodit syn, kterého mám pod jménem Václav (Vasil). Ale podle mě byl původně Eduard. v roce 1870 se narodil Alexandr, ale to už bude druhé jméno. Původní české neznám. Možná Josef. Ti dva se ještě asi narodili tady. Na Volyni se už nejspíš narodily Barbora a Josefa (po přechodu k pravoslaví Marie). Obě v roce 1879. Vycházím z údajů českých, polských i německých Volyňáků a hlavně z ukrajinských matrik. Ale údaje v nich jsou nepřesné, špatně čitelné. U mojí babičky mám jisté jen její jméno Pavlína. Jinak u ní mám 3 otčestva (jména otce) a 5 různých příjmení. Budu vděčný za každou další pomoc...
Naposledy upravil crescensius dne pon kvě 12, 2025 15:05, celkově upraveno 1
crescensius

Příspěvekod Zora » ned kvě 11, 2025 18:10

Zkuste se podívat na MyHeritage, příjmení se tam vyskytuje vícekrát, je tam uvedeno i jméno Vasil.... nepoznám ale, zda není mezi nimi i Váš rodokmen. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Hledá se!