VYŘEŠENO Matrika nar. Pribyslavice 1826-39 (němčina)

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

VYŘEŠENO Matrika nar. Pribyslavice 1826-39 (němčina)

Příspěvekod p.tieff » sob dub 26, 2025 1:56

4 deti stejnych rodičů (Alois a Barbara)

*1826 Joseph
https://www.mza.cz/actapublica/matrika/ ... -00430.jp2
vlevo treti shora

*19.8.1830 Anton
https://www.mza.cz/actapublica/matrika/ ... -00060.jp2
vpravo uplne dole

*1832 Thomasia (?)
https://www.mza.cz/actapublica/matrika/ ... -00090.jp2
vpravo druha shora

*22.12.1839 Viktorie
https://www.mza.cz/actapublica/matrika/ ... -00180.jp2
vpravo uplne dole

Moc prosim vycte tam nekdo neco vic? Snazim se potvrdit, ze jde o stejneho Aloise jako ve vedlejsich vlaknech 1822 Lucice a 1844 Svetla n/S.

Zapisy jsou temer identicke, proto davam spolecne, prectu akorat:

(napr. z prvniho):
Aloys Tief, Innmann (?) u. Papier??mach??? in ??? Papierfabrik

(napr. z posledniho:
Barbara, Tochter des + Peter Jeykal (?) ??? in P??tz ??? ??? in Böhmen.
Naposledy upravil p.tieff dne pon kvě 26, 2025 16:28, celkově upraveno 2
p.tieff

Re: Matrika nar. Pribyslavice 1826-39 (Alois a Barbara) němč

Příspěvekod Zora » sob dub 26, 2025 4:20

Upravte si předmět, jména rodičů uveďte přímo do textu, do předmětu nepatří.

Odkazujete na příspěvky, které jste ale doposud nepřepsal, ani částečně.

Máte přepsaný částečně jeden příspěvek, jsou v něm slova, která se vyskytují i v dalších příspěvcích. Tam jste to ovšem "nepřečetl". Vůbec tomu nerozumím.

Bylo by vhodné uvést vše do pořádku. Pokuste se, jak jste psal.
Proč by měl někdo číst 4 odkazy (zde), porovnávat je s Vašimi dřívějšími příspěvky, kde není nic přečteno a ani na ně neuvádíte odkaz?

Jste tu od r. 2009, čtení by pro Vás nemělo být problémem.
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Matrika nar. Pribyslavice 1826-39 (němčina)

Příspěvekod p.tieff » sob dub 26, 2025 6:52

Dobrý den, děkuji za upozornění - jména jsem přesunul. Nikoho nenutím, aby něco porovnával, sousední příspěvky - k jejichž doplnění jsem se jen zatím nedostal - jsem uvedl pouze kvůli kontextu. Číst evidentně umíte lépe, já tady odhadem přes deset let nebyl a tématu se nevěnoval, tak možná kdybyste místo Vaší zbytečně útočné analýzy třetinu úsilí věnovala tomu, pomoct mi přečíst těch pár chybějících slov zde, pomohlo by mi to i s těmi druhými zápisy, které jsou psané jiným a pro mě výrazně složitějším písmem.
p.tieff

Příspěvekod Zora » sob dub 26, 2025 6:57

Mírněte se, moderátoři se snaží, aby bylo fórum přehledné a aby pravidla platila pro všechny stejně.

Je třeba se podle toho chovat. Nemáte žádná privilegia, a to i přesto, že jste členem tahle dlouho.
Vy jste totiž jen členem a čekáte, že za Vás někdo záznamy přečte.
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod p.tieff » sob dub 26, 2025 7:41

Upozornila jste mě na jedno konkrétní porušení pravidel, dle mého názoru marginální, přesto jsem Vám poděkoval a napravil. Zbytek z Vaší strany úplně zbytečný, nesouvisející s rolí moderátora. Prosím o slušné chování i z Vaší strany a přeji Vám krásný víkend.
p.tieff

Příspěvekod Zora » sob dub 26, 2025 8:27

Pokyny moderátora je třeba dodržovat - přepiště si text u matričních odkazů, my Vám ho pomůžeme doplnit.

Máte rozděláno více příspěvků, neopravil jste. nedoplnil jste.

Po varování moderátora může následovat ban.

Polepšete se, pěkný den, Z
Zora

Příspěvekod p.tieff » sob dub 26, 2025 9:00

Můžu se zeptat, jak jako "privilegovaný" moderátor přispíváte k přehlednosti fóra tím, že mě v tématu C opakovaně peskujete jak chovance dětského domova za minulého režimu za něco, co mám udělat v tématech A a B, poté co jsem TAM i tady jasně deklaroval, že to udělám (až budu na PC)? Je možné této výměny vč. Vašich naprosto zbytečných výhrůžek banem zanechat a umožnit lidem kteří chtějí pomoct zde poradit s těmi cca pěti slovy které mi chybí? Děkuji uctivě.
p.tieff

Příspěvekod Zora » sob dub 26, 2025 9:10

Vytýkám Vám velice slušně opakované nedodržení pravidel. Za chovance dětského domova Vás nepovažuji.
Nejsem privilegovaný moderátor.

Vy přispíváte k naprosté nepřehlednosti fóra, my všichni ostatní totiž vložíme odkaz, správně napíšeme předmět a snažíme se přečíst maximum. Ihned.
Nepíšeme, že to uděláme později, nepíšeme, že nemáme čas a místo útočných odpovědí moderátorovi se snažíme o přečtení maxima. Šetříme svým časem.
Odvažuji se za sebe konstatovat, že Vy číst kurent neumíte a děláte maximum proto, aby jste tuto neznalost obešel.

Naše pomoc není nárokovatelná, všichni se podílíme bezplatně.
Opravte své příspěvky v souladu s pravidly, především přepisujte, co jste vložil. Pak budu první, kdo Vám pomůže. V opačném případě následuje ban, neb varování jste už dostal. Z
Zora

Příspěvekod p.tieff » sob dub 26, 2025 9:37

Proboha vždyť to tady mám přepsané! Mám od Vás nějaké časové ultimátum do kdy musím doplnit do těch vedlejších vláken, která jsem si zde dovolil ZMÍNIT pro vysvětlení situace, aniž bych cokoliv požadoval nebo nedej bože nárokoval? Můžu strávit víkend s rodinou, nebo musím okamžitě k počítači pilovat kurent, abyste mě v tomto vlákně přestala šikanovat, tím ho dále znepřehledňovat, a psát mi soukromé zprávy kde opět vyhrožujete banem?
p.tieff

Příspěvekod Zora » sob dub 26, 2025 9:44

Ne, stačilo zadat pouze jeden úplný záznam podle pravidel. Ne jich sem vkládat více (nepřepsaných) a pak to obejít dalším příspěvkem, aby to někdo zkontroloval. (To , co nemáte přepsáno).

Inu, neumíte číst kurent, protože jste se nesnažil se ho od r. 2009 naučit. Tak hledáte jakoukoliv možnost, jak někoho přesvědčit, aby to udělal za Vás.

Pozn. Nepsala jsem soukromou zprávu, ale vyjádření k udělenému varování. Tak je naše fórum nastaveno.
Vzhledem k tomu, že místo snahy o přečtení jen útočíte, uděluji Vám na měsíc ban. Do té doby najdete jistě čas si zápisy přečíst a po měsíci je sem vložit.
Přeji Vám pěkný víkend s rodinou.

Z
Zora

Příspěvekod zburget » sob kvě 24, 2025 13:51

Dívám se, že BAN už vyprchal, tohle ještě nebylo dotaženo do konce, takže tohle dotáhneme a dejte si dohromady i ty další dva dotazy, ať to můžeme uzavřít a poklidit.

(napr. z prvniho):
Aloys Tief, Innmann u[nd] Papiermachergesell in der Papierfabrik

(napr. z posledniho):
vpravo úplně dole je sice nějaká Petra Suchánková, ale našel jsem.
Barbara, Tochter des + Peter Jeykal Glasmachergesell in Palcžitz Cžaslauer Kreises in Böhmen.
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Příspěvekod p.tieff » pon kvě 26, 2025 16:28

diky moc, pomohlo - https://cs.wikipedia.org/wiki/Pal%C4%8Dice

k tem dalsim 2 dotazum se dostanu snad vecer nebo zitra
p.tieff

Zpět na VYŘEŠENO