Hledám příbuzné z odsunu Němců v roce 1946...přijmení Baran

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Hledám příbuzné z odsunu Němců v roce 1946...přijmení Baran

Příspěvekod Dorkas » úte dub 15, 2025 9:43

Dobrý den,

jsem tady nová a hledám své ztracené příbuzné. Pátráním jsem zjistila, že moje babička byla v 15 ti letech adoptována, její matka byla Marianne Baranová a nevím co se s ní stalo...najednou nebyla.
Zatím jsme se dopátrala, že prarodiče mojí babičky byli odsunuti dne 6.7. 1946 transportem 13 261/126 vagon 20 ze sběrného tábora Všebořice. Rodina bydlela v Ústí nad Labem.
Hledám tedy příbuzné od Josefa a Marie Baranovi z Neštěmic...poté bydliště Ústí nad Labem. Také hledám příbuzné od jejich syna Wilhelma Rudolfa Barana a jeho ženy Charlotte Antonia Pilney a jejich syna Wilhelma Klause Kurta Rudolfa Barana...taktéž Ústí nad Labem.

Naprosto nevím co se z rodinou stalo. Kde skončili, jak žili a proč babička neodjela s nimi a byla v dětském domově a pak adoptována manželi Hrzánovými.
Prosím kdokoliv by jakékoliv informace či ponětí, prosím byť jen zdání, že bychom mohli mít společné příbuzné...prosím ozvěte se.
Moc děkuji.
Naposledy upravil Dorkas dne úte dub 15, 2025 10:22, celkově upraveno 1
Dorkas

Oblast pátrání: Ústí nad Labem, Dobětice, Postoloprty, Neštěmice, Komořany

Re: Hledá se

Příspěvekod Zora » úte dub 15, 2025 9:48

Zvažte možné dopsání osoby - osob, které hledáte, do předmětu, alespoň příjmení, nějaké upřesnění oblasti.

Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Hledám příbuzné z odsunu Němců v roce 1946...přijmení Ba

Příspěvekod Zora » úte dub 15, 2025 12:03

Kdo je Margita Mrnuštíková ve Vašem přehledu?

(Dívám se na rodokmeny MH.

Ve kterém roce se narodila babička, která byla posléze adoptována? ¨

Jména Marie a Mariane, která uvádíte, označují jednu osobu nebo dvě?

Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Hledám příbuzné z odsunu Němců v roce 1946...přijmení Ba

Příspěvekod Zora » úte dub 15, 2025 14:34

Už jsem se v tom zorientovala, potřebovala jsem znát rok narození Margit.

Adopce Margit je zapsaná zcela jistě v matričním záznamu v matrice narození dítěte, došlo ke změně příjmení, snad i jména. Marianne Baranová se měnilo na Margit Beranová. Vzhledem k tomu, že od narození Vaší babičky neuběhlo ještě stanovených 100 let, není zápis veřejně přístupný. Je ale možné do něj nahlédnout , pokud prokážete, že jste přímá příbuzná.
V zápise v matrice N pak bude určitě odkaz na výnos soudu. Ten pak můžete zkusit vyhledat.
Z
Zora

Zpět na Hledá se!