Oblast pátrání: Rodinný vývod - převážně Jižní Morava. Rody panských úředníků cca 1780-1850 - primárně Morava, ale sbírám všechny. Rody příjmení "Kutal" - celé Česko.
Oblast pátrání: Velká Losenice a okolí (Rosecký, Uttendorfský, Vlček, Částečka) Světnov a okolí (Jelínek) Libín a okolí (Kaška, Bažil, Hadrávek, Mácha, Vyhnánek) Červený Kostelec a okolí (Vacek, Střihavka)
1.10. přírůstky. Ptal jsem se na matrice ve Žďáru nad Sázavou, zda již předali do MZA své matriky (na jejichž zveřejnění stále marně čekám) a bylo mi řečeno, že "očekávají jejich předání do MZA do konce roku". Doufám aspoň, že letošního...
Oblast pátrání: Velká Losenice a okolí (Rosecký, Uttendorfský, Vlček, Částečka) Světnov a okolí (Jelínek) Libín a okolí (Kaška, Bažil, Hadrávek, Mácha, Vyhnánek) Červený Kostelec a okolí (Vacek, Střihavka)
Oblast pátrání: Rodinný vývod - převážně Jižní Morava. Rody panských úředníků cca 1780-1850 - primárně Morava, ale sbírám všechny. Rody příjmení "Kutal" - celé Česko.
Kolega hledá asi spíš tohle. Bohužel moje odkazy původní také nefungují. -------- MZA zveřejnil opisy moravských urbářů. Jedná se o prvních 14 kartonů archivního fondu G 371 - Novotný Jaroslav, PhDr. Základem pro orientaci v digitalizovaných archiváliích je inventář z roku 1964, jehož autorem je Dr. Jiři Radimský. viewtopic.php?f=12&t=25673
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části