Benevo,
bohužel, tohle já nevím... Povoznictví - hledala bych na netu , případně v diplomkách.
Vzdálenost inu - nevím, jak rychle jel povoz

Přiřadila jsem to ke kolu .-)
Pak vychází, že cesta mohla trvat kolem pěti hodin. To zase není tak moc...
https://mapy.cz/zakladni?planovani-tras ... 77399&z=11Nevím, zda knihu chcete vydat pro rodinu na papíře nebo v elektronické podobě. Určitě by se ale našel způsob, jak čtenáře vtáhnout do děje... Kudy jeli, kterou trasu si vybrali, kde se občerstvili a čím, (koně, pasažeři), jela předkyně sama?... co si na cestu oblékla, jaká měla cestovní zavazadla...
V elektronické podobě je možno dopsat představy, v papírové formě bych třeba nechala prázdný list, nebo požádala čtenáře o vložení listu s odpověďmi... Jsou to příbuzní

, bude legrace.
Můj předek studoval v Brně, cca 1880, chodíval tam zřejmě pěšky - asi 30km, ovšem jeho neteř psala v deníku, že si cestu krátil tím, že kolem jezdily povozy se zbožím hlavně na trhy do Brna a vcelku ochotně nějakého studentíka přibraly... Tohle jsem taky zatím detailně nevyzkoumala

, trasa se mně zdá být především časově náročná. Některé věci asi zůstanou utajeny...
Ale na druhou stranu, kdysi mně tu kolega sestavil cestovní plán pro předka, který někde kolem r. 1870 - 1880 emigroval jako tkalcovský odborník do Moskvy.
Sedl a probíral se možnostmi , Brno - Moskva, ovšem to je ohromný fanda do železnic

Z