Ivančice 1713 narození latina

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Ivančice 1713 narození latina

Příspěvekod Zora » pát lis 30, 2012 15:17

http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=207

druhé dítě v měsíci august
3. 8 1713
Baptisant est:

Teresia, Joannii Vlach et Apolonia

kmotři: Carolus S?. et Ludmila ???
Jedná se mně především o obec Ivančice tam nevidím, nejsou tam uvedeny Alexovice, prosím?
Děkuji, Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Ivančice 1713 narození latina

Příspěvekod Jan » pát lis 30, 2012 15:27

Obec tam uvedena není. Matriku vedla fara v Ivančicích tak jde o ivančáky a Ludmila je Drzewoianowa.
Jan

Re: Ivančice 1713 narození latina

Příspěvekod Zora » pát lis 30, 2012 16:02

Díky, i negativní zjištění pomůže.
K Ivančicím - jsou Ivančice a tři "předměstí". Někdy byla vedena samostatně, jindy jako součást Ivančic. Protože neumím číst, chtěla jsem si ušetřit námahu a luštit jen v té správné matrice. Zmátlo mě příjmení Vlachová - je to staré příjmení, které se dávalo habánům - sekta, někdy také zvaná novokřtěnci , vynikali zdravovědou a hrnčířstvím, hlavně ale žili v komunách...no a právě v Alexovicích byla v dřívější době jejich komuna... to jen na vysvětlenou. Jo a Vančáci, :roll: to jsme úplně všichni. Díky, Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na VYŘEŠENO