Neúplný zápis o narození

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Neúplný zápis o narození

Příspěvekod zrnka písku » sob lis 17, 2012 12:24

Pan farář opomenul zapsat narození Antona Hermana do matriky a později dopsal torzovitě... předpokládám, že doplnění někde bude, ale buď jsem slepá nebo nevidím...
Napadá vás něco?
http://goo.gl/ejOEm
N, I-N • 1784 - 1863 • 310 • Bi VII 1 • Lubojaty, Bítov, Lhotka u Lubojat, str 207 vlevo
zrnka písku

Re: Neúplný zápis o narození

Příspěvekod stanley4 » sob lis 17, 2012 23:31

najskôr som si myslel, že je tam "Nota. 9" (poznámka 9) a že to pán farár poznačil len niekde u seba a v matrike nechal odkaz, ale pravdepodobne tá 9 znamená číslo domu, keďže na predošlej aj nasledujúcej strane je v č.9 narodené dieťa s priezviskom Hermann, rodičia Johann + Apolonia - asi patrí do rodiny, ale riadny zápis by niekde mal byť...
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod zrnka písku » sob lis 17, 2012 23:56

promiň Stano, to jsem neuvedla - ano, rodičovský dům byl devítka, do rodiny patří stopro podle zápisu svatebního... ale konec poznámky o narození prostě asi neexistuje :-)
zrnka písku

Příspěvekod obluda31 » ned lis 18, 2012 16:08

zrnka písku píše:Pan farář opomenul zapsat narození Antona Hermana do matriky a později dopsal torzovitě... předpokládám, že doplnění někde bude, ale buď jsem slepá nebo nevidím...
Napadá vás něco?
http://goo.gl/ejOEm
N, I-N • 1784 - 1863 • 310 • Bi VII 1 • Lubojaty, Bítov, Lhotka u Lubojat, str 207 vlevo

Já vidím před jménem Anton - 10. November - pod November je číslo 9
obluda31

Příspěvekod Jan » ned lis 18, 2012 17:34

Otec Johann a matka Apolonia Tomankin, na snímku 211 máte i otce matky, Franciscus Tomanek. Datum narození víte a farář asi předpokládal, že
další informace každý zjistí ze zápisů dalších děti a čísla domu. Můžete si to ověřit, jiné rodiče z domu 9 nejsou, alespoň já jsem je nenašel.
Ještě doplním, podívejte se na snímek 206 tam je Terezie, číslo domu a rodiče souhlasí a ta se narodila před Antonínem.
Jan

Příspěvekod stanley4 » ned lis 18, 2012 18:08

Jan píše:Otec Johann a matka Apolonia Tomankin, na snímku 211 máte i otce matky, Franciscus Tomanek. Datum narození víte a farář asi předpokládal, že další informace každý zjistí ze zápisů dalších děti a čísla domu...

s veľkou pravdepodobnosťou ide o rovnakých rodičov ako pri ostatných zápisoch z č.9, ale minimálne kvôli krstným rodičom by mal niekde byť celý záznam, tí totiž nie sú vždy rovnakí...
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod zrnka písku » ned lis 18, 2012 19:37

Jane díky... je to jak říká Stano - díky tomu, že Lhotka měla cca 20 domů v té době, je velmi pravděpodobné, že se jedná o syna Jana a Apolonie... jediná potíž je v tom, že Janův otec byl také Jan a může se jednat o pozdní dítě... i když tomu moc nevěřím, jistotu nemám - u ANtonova sňatku je bohužel uveden jen otec http://goo.gl/NI8GF
zrnka písku

Zpět na Otázky a odpovědi