Škoda lásky ...

Úplně volně, ale prosím slušně. Než něco napíšete, rozmyslete si, jestli tím někoho nenaštvete.

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » stř říj 21, 2020 13:30

Georgiuss píše:…vyslovit přání všem zdejším nováčkům (logicky patřící do tázající se menšiny) … Vševědoucím administrativním pracovníkům tohoto fora přeji mnoho nových nápadů jak udržet tázající se menšinu v mezích vámi stanovených pravidel.
Drobně zkoriguji vaše nesprávné předpoklady. Tázajících se rozhodně není menšina, ale naopak většina. "Administrativních pracovníků", jak jste nás nazval, je 6 (slovy šest) - viz memberlist.php?mode=group&g=4 Z toho aktivní, tedy ti, co se na fóru opravdu pohybují, jsme 3 (slovy TŘI). Těch, kteří aktivně odpovídají na dotazy, je baj voko max. 20. Takže tázajících se je opravdu většina. Ale o to tady nejde.
Druhý nesprávný předpoklad je ten, že my tři, kteří tady jsme aktivní moderátoři, jsme stanovili pravidla. My je opravdu nestanovili. Možná vám někdo povolanější napíše, jak pravidla vznikla a proč, já když přišel, tak už to tady bylo takto nastaveno.


Vůbec si nejsem jist tím, že váš příspěvek jakkoli, byť v sebemenší míře, přispěl k čemukoli dobrému nebo užitečnému. Každopádně vám přeji hodně úspěchů v pátrání po předcích.
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » stř říj 21, 2020 17:49

Monika píše:Pane Burgete, děkuji za vysvětlení. Takže nejde o komplikaci při moderování primárně, ale až sekundárně tím, že někdo nechápe, že si má umazat kus textu, aby se tam vešlo to slovo "Vyřešeno". Teď už je mi to jasné. Tohle mě nenapadlo, protože bych do předmětu psala jen právě spíš nějakou značku (i pro mou orientaci by byla lepší). A to "vyřešeno" hned na začátku považuji za naprostou samozřejmost.

Ale je to škoda, protože jsem se jako potenciální čtečka orientovala dost právě podle toho dodatku "příčina úmrtí" nebo "obec".
Mně by opravdu nevadilo, kdyby tam bylo připsáno nějaké slovo - obec, příčina úmrtí, nebo já nevím, nějaká značka -JB-. Jenže když začneme tolerovat tohle, tak se někdo další začne domáhat toho, že tam chce třeba "Kdy mi umřel praprastrýček Bartholomaeus". Jak člověk povolí jedno, musí povolit i druhé. Kdyby tady všichni měli rozum, není potřeba řádných pravidlel a domluvíme se. Jenže pak člověk narazí na nějakého blbce (nemyslím nikoho konkrétního) a celá snaha a pořádek je v čoudu. Dokud se uživatelé budou chovat tak, že se budou snažit vydrbávat s ostatníma, ojebávat (pardon za ten výraz) co se dá, snažit se získat co nejvíc na úkor druhých, tak tady budou muset být přísná pravidla. U nás v Česku ale zatím těch vychcánků je pořád strašně moc :-( Čím to je, nevím. V některých částech světa je to výrazně lepší (a vjiných zase ještě výrazně horší).
Jen tak bokem - dva (v podstatě ale tři) příklady jednání lidí. Máme jako firma nějaký kšeft v jedné opravdu veliké nejmenované fabrice - taháme kabely, svařujeme optiku… Fabriku vlastní američan. Součástí fabriky je slévárna. Pracuje se tam mimo jiné s mědí a hliníkem. Tyhle dvě komodity se tam kradou, jak to jen jde, ukradené se vozí do kovošrotu… Řekl bych, český folklór. Američan absolutně nemůže pochopit, proč lidi, kterým on dává práci, kterým on dává peníze, o nic jim nekrátí výplaty, naopak jim dává různé odměny, jeho, svého chlebodárce okrádají. Vůbec mu něco takového nejde na rozum.
Příklad z opačného konce světa - nějaká fabrika stavěla pobočku v Ázejbájdžánu, Kyrgyzstánu, Pákisntánu nebo prostě tam někde na středním východě. Měli velký problém sehnat místí lidi, kteří by tam pracovali. Po nějaké době se to nakonec tak nějak podařilo a do práce nastoupila velká skupina místních dělníků. Pracovali, pracovali dobře, až nadešel den výplaty. Vzali peníze a druhý den v práci nebyl nikdo. Vedení firmy nechápalo, co se děje, prostě nikde nikdo. Nakonec se jim někde podařilo sehnat jednoho dělníka, tak se ptali, co se jako stalo? Jestli dostali málo zaplaceno a proto nepřišli? Odpověď byla - až nám dojdou peníze, tak zase všichni přijdou. Takže - není to u nás ideální, není to ještě na úplně rušení všech pravidel, ale není to s námi zase ještě tak zlé :-)
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod sanssouci » stř říj 21, 2020 19:27

Moniko, kdyby si tu knihu přečetl každý Čech – to by bylo fajn.

Zburget, přečtěte si prosím ještě jedtou ten text, co jste napsal
Georgiuss. To jsem chtěl v předchozím příspěvku říct. Jak se s
takovou odpovědí Georgiuss asi cítí?

Já už psát nic nebudu. Tato diskuse nikam nevede.
Je to jenom diskuse mezi několika.
sanssouci
 
Příspěvky: 1806
Registrován: stř srp 08, 2012 7:39

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » stř říj 21, 2020 20:11

sanssouci píše:Zburget, přečtěte si prosím ještě jedtou ten text, co jste napsal
Georgiuss. To jsem chtěl v předchozím příspěvku říct. Jak se s
takovou odpovědí Georgiuss asi cítí?
Nemusím si to číst - vím přesně co jsem napsal. A doufám, že se cítí přesně tak, jak jsem chtěl. To, co napsal Georgiuss není ani nic konstruktivného, ani nic, co by mělo napomoci dobré náladě na tomto fóru. Možná byste si Vy měl ještě jednou přečíst to, co napsal on. Je to jen jízlivá, zbytečná a nicneřešící poznámka, která měla za cíl pouze ve vší slušnosti urazit ty, kteří se starají o chod fóra a o pořádek. Jenže Georgius má smůlu. Mě urazit nemůže.
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod kimes » stř říj 21, 2020 22:58

sanssouci píše:Moniko, kdyby si tu knihu přečetl každý Čech – to by bylo fajn.

Zburget, přečtěte si prosím ještě jedtou ten text, co jste napsal
Georgiuss. To jsem chtěl v předchozím příspěvku říct. Jak se s
takovou odpovědí Georgiuss asi cítí?

Já už psát nic nebudu. Tato diskuse nikam nevede.
Je to jenom diskuse mezi několika.

Souhlasím se sanssoucim, že tato diskuse nikam nevede ... ona to totiž žádná diskuse, v pravém slova smyslu, není, v několika dialozích se emoce vzdouvají a opadají a racium vytrácí ... proboha moderátoři a čteči - aktivní, pasivní, interní, externí, potenciální atd. - nechcete výměnu svých zkušeností a nekonečné vysvětlování co, kdo a jak to myslel, přenést do formy SZ, vytříbit si názory a pak vystupovat jednotně? Protože jestli vám jde o člověka, pardon řadového uživatele fóra(zejména začátečníka), tak to nějak uzavřete - po poslední diskusi na toto téma došlo k částečné úpravě pravidel a jak je vidět moc to nepomohlo - vzdejte se naděje, že vymyslíte pravidla, která se budou líbit všem! Jestli na tuto "diskusi" narazí v této fázi skutečný začátečník, tak asi jen zírá a nevím jestli vůbec pochopí o co jde.
Georgius to možná trochu naznačil - sice nesouhlasím s formou ani většinou obsahu jeho příspěvku, ale, kolego burgete, Vaše přehlíživé "mně nemůže urazit" také ničemu nepomáhá.
A neodpustím si stejně uštěpačnou poznámku k sanssouciho názoru ke knize Ericha Fromma. Proč by bylo fajn, kdyby si jí přečetl jen Čech?! Strach ze svobody napsal From v roce 1941 v americkém exilu, kam ho jako německého Žida roce 1933 vyhnali jeho krajané a ti především by se měli také poučit!
Na závěr - abych byl správně pochopen - zopakuji po několikáté svůj názor k danému(spíš původnímu) tématu - pravidla(byť nedokonalá) jsou na fóru potřebná, moderátoři jsou tady od toho, aby je prosazovali a za tuto svojí práci si zaslouží - od nás všech - poděkování a více porozumění i vděčnosti!
kimes
 
Příspěvky: 290
Registrován: úte bře 05, 2013 10:00

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zedir » čtv říj 22, 2020 19:07

Nedá mi to, ale musím tu zareagovat... Jsem opravdu velice znechucený tím, že se moderátoři stále "musí" zabývat i dnes takovými jedovatými a naprosto bezpodnětnými výkřiky do tmy. Jako bývalý moderátor jsem nikdy neměl problém s jiným názorem a jestliže někdo cítil jakoukoliv křivdu nebo újmu nebo měl s něčím problém, tak jsem očekával, že si svůj názor bude umět obhájit a vysvětlit a především, že stojí o to podat vysvětlení. Nikdy jsem nikoho nevaroval nebo nerozdával bany za špatné předměty, jiné názory nebo "porušování" nepsaných pravidel, vždy jsem vyžadoval jen to, co bylo dáno. S čím dál více nováčky ovšem přibývalo tím i více nejrůznějších vypočítavců, kteří jen sbírají data, bez ohledu na to, jestli do svého 150tisícového rodokmenu na MH nebo pro zákazníka nebo jestli šlo prostě o moc pohodlné lidi, kteří se odmítali podřizovat jakýmkoliv autoritám nebo pravidlům, však už to nějaký hlupák všechno vyřeší za ně bez jejich snahy. Mockrát jsem je upozorňoval - slušně - na porušování něčeho, co se sami zavázali svou registrací plnit! Mockrát jsem je upozorňoval na to, že toto fórum není ten typ fóra, kde vložíte dotaz a vyjede vám výsledek v dárkovém balení. A jestli se jim toto nelíbí, tak je přece nikdo tady nedrží a už sem v životě nemusí přijít. Často výčitky dopadly na úrodnou půdu a mnohokrát ne. Jako by ovšem nebylo málo to, že ztrácím čas vysvětlováním nějakému potížistovi, proč tu máme nějaká pravidla, vždy se objevil - ať už veřejně, nebo přes SZ - nějaký samozvaný spasitel světa bijící se za utiskované a nastavoval vlastní hruď před jedovatými slinami nás, moderátorů, kteří jsme si dovolili nemyslitelné, totiž žádat nápravu dle platných pravidel...

Jak jsem řekl, neměl jsem problém s jiným názorem, ale jestliže mi někdo vyčítal mé jednání - mohl bych jmenovat asi půl tuctu různých zachránců, ale zůstanu jen u sanssouciho, který se jako jediný objevuje v tomto vlákně - požadoval jsem ho vysvětlit a obhájit. Jenže to se nikdy, opakuji, NIKDY nestalo. Jen neustále ty prázdné fráze o tom, jak hrozně se k nováčkům chováme (mnohokrát to ani nebyli nováčci) a dokola to stejné zaměňování příčiny a následku, viníka a oběti. Tito lidé se znovu a znovu ozývali s těmi stejnými povzdechy a vždy, když jsem je chtěl vysvětlit, zmizeli, ukončovali debatu, která ani nezačala a jen se - předpokládám - někde zpovzdálí chechtali, jaký flame zase rozpoutali. Stejně jako sanssouci. Jestli si tohle čte, rád bych se zeptal, jaký má smysl toto vaše neustálé vytahování stejných nářků, které nikdy nejsou podnětné a nikdy nenavrhnete změnu nebo vylepšení? Volat "je to špatně!" je tak strašně jednoduché, ale když jsem vám a ostatním takovým zachráncům opakovaně nabízel moderátorství, odezvu na Tabyho nebo návrh na vylepšení, nikdy jsem se nic nedozvěděl. Tak se opravdu ptám, jaký to má smysl - pořád vyvolávat hádky a rozbroje? Zora a zburget se vás ptají konkrétně, co udělali špatně nebo jaké máte návrhy a mlčíte... Tak proboha proč se vůbec s nesouhlasem ozýváte, když nemáte nic, co byste do debaty vložil a pokaždé po takovém výkřiku "hrozně ubližujete uživateli XYZ" zmizíte a za čas se zase s tím stejným - jen se změnou u XYZ - objevíte znovu? Už mně jste dávno sliboval, že s tímto přestanete a nebudete se ozývat. Neustále moderátorům vyčítáte jejich chování a že oni přispívají ke špatné atmosféře na fóru, ale jste to vy, kdo neustálým hájením všech vypočítavců a arogantních jedinců a rozpoutáváním vášní kazíte ovzduší fóra. Ani v nejmenším se nedivím varování Zory, protože přesně tohle si zasloužíte.

Padl tu Moničin názor, že bylo špatně nastavovat nějaká pravidla nebo alespoň mou upravenou verzi těch stávajících, že to může do budoucna způsobovat problémy. To je ale přece nesmysl. Tím neříkám, že má verze pravidel je (byla) dokonalá, ale svého času tak prostě pravidla zněla. Dura lex sed lex (to říkám jen pro ilustraci, že se člověk musí řídit tím, co platí, opravdu nemám pocit, že by má verze byla tvrdá). Jsme ale zase u jádra problému - když se někdo nebude chtít řídit pravidly, se kterými souhlasil, tak je to chyba moderátora, který je nastavil, nebo toho člověka, který se jim odmítá řídit? Mám pocit, že vidím špatně a že se mi to snad zdá, když čtu sanssouciho větu
sanssouci píše:Pro mne to je velice divné, že se vina hledá pořád u tazatele nebo nováčka.

U koho jiného se má hledat vina, když ne u nováčka, který odmítl něco, co virtuálně "podepsal"? To je jako říct, že vám připadá divné, že se vina pořád hledá u vraha a ne u toho, kdo nastavil zákony proti vraždám. Vždyť, kdyby ty zákony nebyly, policii a soudu by ta vražda nevadila, že... Je to jejich vina! Tím jsem však dalek od toho říct, že moderátoři, ať už Zora, zburget nebo kdysi já, jsme dokonalí. Nejsme, nebyli a nikdy nebudeme, ale máme (měli jsme) fórum na starosti a místo toho, aby se moderátoři mohli klidně věnovat opravdovému moderování a realizaci nápadů, které zlepší orientaci, funkčnost či atmosféru, musí neustále jako malým dětem - a neustále těm stejným - vysvětlovat, že 1 +1 = 2? Kam to asi vede? Sám jsem toho začínal mít opravdu dost, když jsem každý den musel trávit víc a víc času vysvětlováním jednak ve vláknech, jednak přes SZ a přitom šlo stále o to stejné, zbytečné, naprosto jasné, co by pochopily i ty děti v mateřské školce. Vždyť i ony chápou, jak se mají chovat na přechodu nebo jak se mají chovat ve třídě plné ostatních dětí (metafora pro naše fórum). Proto jsem sepsal i vysvětlení pravidel, proč požadujeme to, co požadujeme, aby to pochopil každý, kdo chápat chce. Jenže k čemu to je, když je tu nemalá množina lidí, která nechce chápat nic.

Platí naprosto základní pravidlo - jestliže se někam registrujete, souhlasíte s jejich podmínkami. Máte-li něco proti, řekněte na rovinu co a navrhněte zlepšení nebo se ho sami chopte, jinak raději opravdu mlčte, protože to nevede naprosto nikam. Pokud se podmínky mění za pochodu a vám se nelíbí, tak máte jednoduše svobodu kdykoliv odejít někam jinam. Když se mně přestane fórum líbit, i když sem už moc nechodím, tak také odejdu a rozhodně tady nebudu co pár týdnů (za mých časů) vykřikovat prázdné fráze, které nikdy nijak nedoložím. Je neuvěřitelné, kolik lidí dnes neustále chce do všeho mluvit a o všem rozhodovat, ale ruku k dílu nikdy nepřidají, protože nemají sebemenší představu, o tom, jak to funguje, ale hlavně ví, že chtějí, aby bylo po jejich a jenom proto, že to říkají a chtějí. Takoví lidé by hrozně rádi zrušili kdejaká pravidla, ale následky nedomýšlí (jasně, pokud se bavíme o našem fóru, tak zrušení místních pravidel by nebylo tak hrozné jako zrušení například zákonů země, kdy by nastala anarchie, ale otázka je, chceme anarchii byť i jen zde na fóru?) Je tak strašně obrovský problém žádat řídit se tím, co je na fóru nastavené? Jak chcete udržovat pořádek na fóru, když se nebudou dodržovat (= vyžadovat) pravidla? Ale proč se ptám, je mi jasné, že žádnou odpověď ZASE neobdržím.
Uživatelský avatar
zedir
 
Příspěvky: 6291
Registrován: pát kvě 02, 2014 3:59

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod Zora » čtv říj 22, 2020 19:12

Za sebe obrovské díky, sama jsem už rezignovala cokoliv vysvětlovat, raději užitečně pomáhám.
Ještě jednou moc a moc děkuji za Tvá slova. Zora
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 28991
Registrován: čtv kvě 31, 2012 14:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod sanssouci » čtv říj 22, 2020 19:38

Opakuji. O pravidla foru mi nikdy nešlo. Jde mi jenom o chování Zory a Zburgeta vůči tazatelům. Je to opravdu škoda, že se tady nikdo neozve, koho to postihlo.
Moje čeština k diskuse tady na foru nestačí. Omlouvám se.
sanssouci
 
Příspěvky: 1806
Registrován: stř srp 08, 2012 7:39

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » čtv říj 22, 2020 20:35

Tak jo! Uznávám! Chovám se špatně, jsem netaktní, všechny nováčky buzereuju, pro některé jsem jako osina v zadku.
Chááááááááááááááááááá
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Supééééééér!

To je naprosto báječný pocit!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

A jsem moderátor!!!!!

Víte, co to pro vás, obyčejné smrtelníky, znamená?

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:


Těšte se! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » čtv říj 22, 2020 20:41

Monika píše:Úplně poslední věc - pravidla fóra u čtení viewforum.php?f=41 neobsahují zákaz odpovídat při nedodržení pravidel a neobsahují požadavek na vložení jmen a příjmení, pokud chce někdo pomoci jen s kouskem textu.

Tak ještě jednou :|
Nikdo nezakazuje odpovídat, pokud v příspěvku cokoli chybí. Pouze u špatného předmětu bych byl rád, kdyby se všichni zdrželi odpovědi, dokud nebude předmět v pořádku. Ale když tam někdo odpoví, nic s tím nenadělám.
Poslední dobou nikdo z moderátorů nežádá o vložení jmen, pokud někdo chce přečíst jedno slovo. A pozor, tohle je důležité! V tom příspěvku, kolem kterého se to tady točí, tomu slovu které mělo být přečteno, přímo předcházelo jméno! Tedy požadavek na zapsání jména nebyl kvůli jménu, ale kvůli textu těsně předcházejícímu požadovanému čtení! Nechtěli jsme jméno, chtěli jsme dvě slova před požadovaným čtením! Mně osobně by stačila i nějaká jiná identifikace příspěvku, poloha na stránce byla částečně nejistá.
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » čtv říj 22, 2020 20:47

sanssouci píše:Moje čeština k diskuse tady na foru nestačí. Omlouvám se.
Dovolím si šetrně vyslovit drobnou otázku - není třeba špatná znalost češtiny i důvodem k tomu, že některé naše odpovědi vnímáte a interpretujete jinak, než je vnímáme my, rodilí česky mluvící? Čeština je extrémně ohebný jazyk, kde se až velice jemně dá vyjádřit to, co člověk chce říct. Změnou slovosledu ve větě se dá dokonce změnit její význam. Máme nepřeberné množství synonym, jimiž se taky dá drobně posouvat význam a důraz na různé části vyjádření.
Nemůže váš dojem ze špatného zacházení s uživateli opravdu pramenit jen čistě z nepříliš dobrého pochopení kontextu a přesného smyslu a významu jednotlivých formulací?
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zedir » čtv říj 22, 2020 20:49

Monika píše:Netvrdím, že to bylo špatně, ale že si začínám myslet, že to byla chyba. V tom je rozdíl.


To je přece jen slovíčkaření. Jinými slovy si začínáte myslet, že to bylo špatně (co jiného je chyba než něco špatného?)

Když jsem pročítal debatu, naprosto jsem se ocitl zpátky tam, kde jsem před více než dvěma lety stál, kdy jsem musel vysvětlovat každou drobnost, hloupost a maličkost nebo abych byl naprosto korektní a nikdo se nemohl cítit ukřivděný, musel bych vytvářet asi tisícistránkový manuál, jak přesunovat, upravovat, mazat nebo zamykat témata, podobně jak píše zburget, jak odepisuje na opuštěná témata. Na to bych rozhodně neměl ani čas, ani náladu a tímto má svým způsobem můj obdiv. Tím se ale pořád dostáváme k podstatě problému - místo toho, aby se uznávala autorita moderátora, tak ten se pořád musí bránit, vysvětlovat, vymýšlet byrokratická a administrativní pravidla, kličky, odbočky, vysvětlivky... Vždyť nejsme ne centrále byrokracie nebo u soudu nebo já nevím na jakém úřadě. Kam se vytratila slušnost? Kde se ztratila jednoduchost a funkčnost? Když se lidé na fóru chovají takhle, kdy je nad nimi dohled, jak by se chovali, kdyby dohled nebyl? Kam se podělo to, že moderátor má vždy pravdu? Jasně, moderátor by vždy měl jít příkladem a všem měřit stejným metrem, ale často na to prostě nemá čas, protože jej pořád ztrácí v takových nesmyslných nekonečných půtkách. A i kdyby moderátor zavedl na fóru diktaturu a pokrytecky sám činil vše, za co by trestal, kdo kohokoliv nutí na fóru zůstávat? Nemluvě o tom, že co se týče tohoto konkrétního tématu, který vše začal, tak v čem je problém? Zora přece neříká, že je povinnost uvádět jméno, vždyť výslovně říká pro jistotu, to spadá do kategorie "udělejte to, co po vás moderátor žádá". Je opravdu neuvěřitelné, v co se dokáže díky spasitelům jako sanssouci zvrhnout taková jediná věta...

Má verze pravidel zákaz odpovídat obsahovala, moc dobře jsem věděl, proč jsem to tam dal a samozřejmě úmyslně. Právě kvůli tomu, aby se tím důsledněji dalo vymáhat dodržování pravidel, jenže v minulých debatách na tohle téma jsem zahlédl, že to bylo samozřejmě ode mě moc radikální, a tak se to zrušilo a vypustilo...
Uživatelský avatar
zedir
 
Příspěvky: 6291
Registrován: pát kvě 02, 2014 3:59

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » čtv říj 22, 2020 20:57

A ještě drobnost - tady v debatě zaznělo, že vůči různým prudičům a rozvracečům pořádku se tady zasahuje příliš mírně. Možná proto tady potom vznikaji i tyhle debaty. Jeden ukřivděný blbec se pohádá a hned se ho zastává nějaký zachránce. A protože mě tyhle nikam nevedoucí debaty taky opravdu nebaví, možná ti zachránci nakonec docílí toho, že opavdu začnu uživatelům rozdávat varování a bany. A ono vlastně ubyde hádek, ukřivdění prudiči budou umlčení hned v zárodku a bude klid. Takže je dost dobře možné, že ti hrdinní ochránci nebochých ukřivděnečků nakonec docílí vlastně přesného opaku, než čeho chtějí docílit. Místo ochrany chudáčků nepřizpůsobivých uživatelů jim takhle zajistí rovnou vyhazov.
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zedir » čtv říj 22, 2020 21:19

zburget píše:A ještě drobnost - tady v debatě zaznělo, že vůči různým prudičům a rozvracečům pořádku se tady zasahuje příliš mírně. Možná proto tady potom vznikaji i tyhle debaty. Jeden ukřivděný blbec se pohádá a hned se ho zastává nějaký zachránce.


Naprostý souhlas, to je přesně ten problém, se kterým jsem se za svého moderování neustále potýkal. Ne to, že nějaký nováček poruší pravidla, u čehož jsem byl shovívavý (i když jsem nemusel - neznalost neomlouvá a když se někdo někam registruje, tak je na něm, aby si zjistil, jaká jsou pravidla, podmínky, práva a povinnosti - na nového účastníka silničního provozu také nebude nikdo brát ohled). Největším problémem byli ti dlouhodobí členové, kteří se neustále zastávali porušování pravidel a pořád podrývali moderátory, pořád omlouvali ne pouze zmatené nové členy, ale i ty arogantní a nepřizpůsobivé. Znovu opakuji - neměl bych problém s odlišným názorem, ale pěnila se mi krev, když mě nebo jiné moderátory neustále kritizovali a nikdy nenavrhli změnu, nepřijali sami moderování, nenapsali Tabymu, nedebatovali, proč si myslí to a ono, nesnažili se mně, té desetihlavé sani chrlící oheň na nebohé oběti, otevřít oči a ukázat, co dělám špatně. Schovali se za mantru "tohle je špatně!", poté zmizeli a spokojeni, že otrávili vzduch, dali na nějaký čas klid. Den, dva, týden, než se objevili znovu nebo nějaký jiný v nějakém jiném ekvivalentním případě. A znovu a znovu moderátor ztrácel čas a nervy. Připomínali mi pošetilé děti, které sousedům házejí za dveře petardy, vzápětí utečou a baví se tím, kolik hluku, zmatku a chaosu způsobily a moc se divily, když si na ně někdo za dveřmi počíhal a chytil je za ruku. Takhle jsem si ty zachránce nacházel přes SZ, když zbaběle zmizeli z konkrétních vláken a chtěl jsem po nich vysvětlení, které mi nebyli schopní nabídnout. To jim samozřejmě nebránilo "zlobit" příště znovu. Pak už jsem jich měl opravdu dost a neměl jsem na to neustálé handrkování a dohadování nervy.

Je smutné znamení doby, že ačkoliv za nepochybný úpadek atmosféry fóra nemohou moderátoři, kteří se snaží udržovat pořádek, neustále někdo viní právě je, i když to jsou paradoxně tito "žalobci", kteří jim neustále házejí klacky pod nohy, znesnadňují jim moderování, a tím zapříčiňují onen úpadek...
Uživatelský avatar
zedir
 
Příspěvky: 6291
Registrován: pát kvě 02, 2014 3:59

Předchozí

Zpět na Úplně volně - ale slušně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků