Škoda lásky ...

Úplně volně, ale prosím slušně. Než něco napíšete, rozmyslete si, jestli tím někoho nenaštvete.

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » pon říj 19, 2020 21:36

Psát do pravidel, že se zakazuje odpovídat, když nesedí předmět - to mi přijde až těžce přehnané. Jsme tady snad většinou soudní lidé a těch pár méně soudných snad přežijeme a ukočírujeme, případně převychováme nebo vystrnadíme :-)
Třeba mně osobně ten předpis předmětu přijde zbytečný, ale to je jen můj osobní názor. Já sem přišel poměrně pozdě a nepamatuju doby, kdy tady byl … ehm … binec. Pochopil jsem, že formá předmětu vznikl na základě nějakého konsensu lídí na fóru a že to má nějaký význam, jehož smysl mi klidně může zůstat skryt.
To, že to nechápu neznamená, že s tím musím nesouhlasit. Nemusím chápat všechno, ale nemám problém se tomu podřídit. A bohužel to musím i vyžadovat.
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » pon říj 19, 2020 21:43

Monika píše:…oddělení odbočky od tématu "Čmáranice". Odbočka se týká zajímavého tématu o současném přístupu MZA ke zveřejňování digitalizovaných materiálů…
Provedeno, přesunuto sem: viewtopic.php?f=7&t=52430
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zeter » úte říj 20, 2020 10:01

Já považuju ve Čtení za zásadní zejména přesnou polohu záznamu a přepis po písmenku bez pokusů o překlad.
Další v pořadí je asi ukládání obrázků na solidní weby mimo fórum.
Ohledně předmětů - ze zvědavosti nakukuji do všech nových, ale člověk získá dopředu představu, co asi najde - podstatná je ale přehlednost.

Pane Burgete, to s tím obesíláním maily je mimořádně solidní přístup, obdivuji tu tpělivost.
Možná by šlo vytvořit nějakou podsekci, která by se jmenovala OPUŠTĚNÉ PŘÍSPĚVKY, a tam by se to prostě po uplynutí těch několika týdnů přesunulo bez zamykání. A nebo nechat v sekci Čtení, a zavést kromě LEŽÁKu i popisek OPUŠTĚNO.

Já jsem na fóru tuším čtyři roky, a mám dojem, že si pamatuju, jak postupně čtečům docházela s tím pytlem blech v předmětech i dotazech trpělivost a začal se dělat ordnunk! (pamatuju si tuším i zavedení atributu VYŘEŠENO).

Pardon, taky už nejsem s to reagovat na vše, myslím by to celé vydalo na román v dopisech...
zeter
 
Příspěvky: 3262
Registrován: čtv zář 01, 2016 6:54

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » úte říj 20, 2020 15:18

Takže - jestli můžu ještě nějaké názory a návrhy - bavíme se výhradně o sekci čtení, protože všecny různé problémy a nářky se točí jen a pouze kolem téhle sekce:
Výchozí předpoklady:
  1. Pro přehlednost a pořádek na fóru je nejdůležitější správný předmět.
  2. Pro snadnost čtení, tedy usnadnění práce těm, co chtějí pomoct jsou důležité (jak píše zeter) poloha záznamu na skenu, přepis co největší části textu (aby pomáhající co nejsnáz nasál daný rukopis) a vhodné uložení celého skenu.
  3. Pro nezkušeného tazatele je pro jeho vlastní dobro (učení se čtení) vhodný přepis co největší části textu v přesné transliteraci. Pro zkušeného to samozřejmě význam nemá, ale viz předchozí bod, má to význam pro odpovídajícího.

Pro nás, jakožto moderátory je primárním úkolem udržet pořádek a přehled. Takže z výše uvedeného vyplývá, že primárně musíme vyžadovat dodržení správného formátu předmětu. I když to na čtení samotné má minimální vliv.

Navrhuju tedy, aby se do pravidel, do bodu č. 1, na konec připsalo tučně a červeně následující: Toto je velice důležitý požadavek z důvodu zachování pořádku a přehlednosti fóra! Prosíme všechny, aby požadavek na formát předmětu bezpodmínečně dodržovali!

Dále navrhuju, aby se k účastníkům, kteří opakovaně, systematicky až programově pravidla nedodržují a ignorují je, postupovalo tvrději, tak jak navrhovala Monika. Tedy ne, že když někdo omylem napíše předmět špatně, tak že hend dostane BAN :-) Ale - poprvé upozorníme, nováčkovi klidně "zdarma" opravíme, podruhé ještě jednou upozorníme a pokud potřetí udělá tu samou věc, budu posílat varování. Slibuju, že s tím budu opatrný a nebudu pouštět hrůzu bezdůvodně a za každý sebemenší prohřešek. Asi ale bude potřeba jednou, dvakrát, třikrát ukázat, že tady nějaká proavidla máme a jejich dodržování si umíme vynutit.

Nedodržení pravidel, které mají usnadnit práci potencionálním odpovídajícím je v podstatě jen neúcta k lidem, kteří chtějí pomáhat. Pokud se najdou lidé, kteří ze sebe budou ochotní dělat blbce, tomu nezabráníme. Nicméně pro situace, kdy bude tazateli bez jeho prokazatelné snahy nebo bez dodržení jiných pravidel odpovězeno i když po nich doplnění chybějícího moderátor požadoval, mám vymyšlený "nějaký" postup. Nebojte, ve vší slušnosti, bez výtek, nadávání a výhrůžek. V takovém případě se budu tazateli snažit vysvětlit, že odpověď, kterou dostal, nemusí být správná nebo přesná a pokud chce mít v odpovědi jistotu, bude muset svůj postoj změnit.



Pokud máte k tomu, co jsem napsal jakoukoli otázku nebo jakoukoli připomínku, pište, prosím!!!
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod Zora » úte říj 20, 2020 18:26

Moniko, každý si do těla svého příspěvku může přidat libovolnou značku a podlé té pak vyhledávat pomocí tlačítka HLEDEJ.
V předmětu by to bylo všeobecně nepřehledné, proto taky chceme, aby tam bylo to podstatné(všechno) a ne nic navíc.
Navíc - příspěvky by se měly vkládat po jednom (každý zvlášť), právě proto, aby se odpovědi nekřížily.
Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 28991
Registrován: čtv kvě 31, 2012 14:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod Zora » úte říj 20, 2020 19:06

ano, všechny údaje navíc jsou v přehledu příspěvků zavádějící, např. záměna příjmení a názvu obce.

K tomu, jak vypadá teď předmět se propracovali kolegové za několik roků, osvědčilo se to. Předmět slouží všem pro základní přehled.

Pokud se bude připisovat cokoliv, nakonec z toho budou v předmětu romány, sorry. Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 28991
Registrován: čtv kvě 31, 2012 14:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » úte říj 20, 2020 19:09

No, k tomu předmětu - já rozmím Monice, co chtěla říct a v určitém okamžiku má pravdu.
Pokud se někdo bude k nějakému dotazu vracet po delší době, tak ho stejně bude hledat čistě přes funkci hledání.
Nicméně - po delší době si nebude pamatovat nějakou značku. Ale zase může hledat podle jména a ne podle předmětu.

Ale - pokud by si někdo dal někdo v jednom okamžiku ke čtení nějakou hromádku dotazů, podobně, ajko to teď má JosefJ., s těmi jeho Zborihy, a víc těch dotazů bude z jednoho místa a jednoho roku (i když je to nepravděpodobné, ale třeba u úmrtí ne nemožné), pak se v tom nikdo nevyzná protože tam bude hromádka naprosto stejných předmětů. Čtečkám je to šumák, ty vezmou jeden příspěvek po druhém a přečtou. Ale tazatel se v tom pak ztratí.

Za mě - když by tahle situace nastala, já osobně bych neměl problém s tím, aby byly příspěvky nějak rozlišené (pořadové číslo nebo ta značka typu -JČ-). S celým jménem bych byl už opatrný, protože se snadno narazí na maximální počet znaků v předmětu. Ten je daný a my ho nijak nejsme schopní upravit. A dlouhé předměty už začínají být nepřehledné.
Obecně bych to nepovolil (to by se pak snadno zvrhlo), v oprávněných případech v drobnější míře toleroval.

K varování před banem - nechci, aby bylo veřejné. Jako moderátoři máme dva nástroje - dát uživateli varování a nebo BAN. Veřejně bych psal jen upozornění na to, co uživatel dělá blbě, varování by bylo pomocí funkce fóra. Předpokládám, že se zobrazí jen danému uživateli. Zatím jsem to na nikom (ani na sobě) nezkoušel. Ale možná vyzkouším :-)
Souhlasím, že nevíme, kdo je na druhé straně. Ale snad i ten nejhorší počítačový antitalent by mohl dát dohromady správný předmět, napsat kde na snímku se záznam nachází. To, že bude mít problém s nahráním skenu a odkazu, s tím mu rád pomůžu, když napíše, že neví, jak na to.
No a nenapsání přepisu - tak buď genealogii dělat chce a pak to prostě přečíst musí (ne, že bych ho nutil, ale musí přece nějak najít svůj záznam) a nebo to dělat nechce a nebo nemůže (nevidí na to, nestačí na to, nemá na to techniku, čas, nervy,…). V tom ho ale nezachráníme.
Když někdo napíše, že s něčím potřebuje pomoct, rád to udělám. Když ale začne tak, že "Víte vy kdo já jsem?", "já to chci a chci a chci", "vy jste tady od toho, abyste mi to udělali" nebo ono poslední "vy byste stejně nepochopili, proč sem nenapíšu jméno 200 let starého předka" tak to rozhodně není o zběhlosti v práci s PC. Snad až na vzácné výjimky, pokud se pamatuju, většina hádek vznikla právě na základě dohadování s tímto typem uživatelů. A to bylo i v dobách, kdy mně zdaleka ani na mysl nepřišlo, že bych mohl být někdy moderátor.


Opuštěné příspěvky - no, nevím - podsekci by musel zakládat Taby - a to by nebylo jen tak :-)
přidat slovíčko OPUŠTĚNO - přemýšlím, čemu by to pomohlo. To tam může zůstat ležet i jen tak. Ale to bude po čase několik stránek takových opuštěných dotazů.
Tam, kde to vypadá vyřešeně a uživatel na fóru prokazatelně byl po zodpovězení dotazu a odpověď se tedy přečetl, tam to po dvou e-mailových urgencích odsunuju do vyřešených. Bez ohledu na to, zda to tak uživatel označil.
Teď je ve čtení nějaká zapomenutá gruntovnice (http://genealogie.taby.cz/viewtopic.php?f=41&t=51973), kde jsem to dočetl, ale uživatel si to ještě nepřečetl. Tak na to nesahám a čekám, jestli si pro to ještě někdy přijde. Na e-maily zatím nereaguje :-(
Do koše bych vyhazoval jen takové příspěvky, kde odpověď není a uživatel nereaguje na výzvy k opravě nebo doplnění, viz např. http://genealogie.taby.cz/viewtopic.php?f=41&t=52154 Místo aby opravila nefunkční odkaz, tak do předmětu přidala Ležák. To už považuju za výsměch. Já už bych jí to snad i byl přečetl, ale bez odkazu to jaxi nejde.


A už jen pro úplnost - celé tohle vlákno vzniklo kvůli tomuhle příspěvku: viewtopic.php?f=29&t=52385
Co tam bylo v přístupu moderátorů špatně? Vlákno bylo přesunuto do koše. Uznávám, že tam jsem vybuchnul já. Až v okamžiku, kdy bylo vlákno v koši. Byl můj "výbuch" neadekvátní předchozí situaci?
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod Zora » úte říj 20, 2020 19:20

Já z hlediska svých moderátorských zkušeností a zážitků apeluji na to, aby

nakládání s příspěvky bylo co nejracionálnější.

Ne, že se moderátor bude zabývat jedním příspěvkem půl hodiny, řešit, zda vše udělat podle právě platné domluvy, neopomněl v daném okamžiku tu tolerovat rozšířený předmět a tam si třeba všimnout, že jde o nováčka.
Vložme do toho co nejvíc systematických řeší, opakujících se postupů a vyhněme se mimořádnostem.
Nakonec to, jak si tazatel označí - nebo neoznačí v těle příspěvek, je jen na něm. Do předmětu to, co je v pravidlech, nic víc, nic míň.
Jinak se stane z moderování úřad a místo pomoci se čas stráví u přetahování se o slovíčka.
Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 28991
Registrován: čtv kvě 31, 2012 14:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod matju » úte říj 20, 2020 19:39

zburget píše:
A už jen pro úplnost - celé tohle vlákno vzniklo kvůli tomuhle příspěvku: https://genealogie.taby.cz/viewtopic.php?f=29&t=52385
Co tam bylo v přístupu moderátorů špatně? Vlákno bylo přesunuto do koše. Uznávám, že tam jsem vybuchnul já. Až v okamžiku, kdy bylo vlákno v koši. Byl můj "výbuch" neadekvátní předchozí situaci?


Už máte tu diskuzi hrozně rozvleklou, a moc myšlenek, tak napíšu jen svůj názor na ten kousek, co od Zbyňka cituji:
Nemyslím si, že by Zbyňku Vaše reakce byla neadekvátní. Ale uživatel(ka) se naprdla. Já osobně bych reagovala tak, že bych jí přečetla jen to jedno slovo, které chce, ale ani o chlup víc. Pokud jí šlo jen o to jedno slovo, nanaštvala by se, kdyby chtěla vymámit víc, má smůlu. Myslím, že by to bylo lepší, protože třeba by příště fungovala jinak a zavítala na fórum znova, ale je to ve hvězdách. Ale já moderátor nejsem a nebudu, protože bych to nestíhala, takže jste to udělal dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a bylo to dobře. Ale chápu i Moniku a sanssouci, protože vím, jak to myslí oni. Celou dobu, co čtu tuhle diskuzi se modlím, ať se Zbyněk a Monika nějakou nevhodně zvolenou větou nepohádají tak, že se někdo z nich urazí nenapravitelně. No snad k tomu nedošlo. Oba by mi tu chyběli.
Howg
M.
TY Michala Maturová
matju
 
Příspěvky: 1025
Registrován: čtv úno 14, 2013 22:50
Oblast pátrání: Hradecko, Jičínsko, Trutnovsko, Železnobrodsko, Hořicko, Berounsko, Střední čechy
https://www.mojekoreny.com/

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » úte říj 20, 2020 19:57

matju píše:…Já osobně bych reagovala tak, že bych jí přečetla jen to jedno slovo, které chce, ale ani o chlup víc…
Ale já neměl problém jí to přečíst - já jen chtěl mít jistotu, že čtu správný zápis. Ona napsala, že je to třetí odspodu. No - těch záznamů bylo na stránce 5 - tedy 3 odvrchu = 3 odspodu. To mě opravdu znejistělo. Proč počítala odspodu? Já bych jí to jedno slovo přečetl, i kdyby mi ten zápis identifikovala napsáním datumu. V mojí odpovědi jsem jí i dal návod, jak si to jedno slovo dešifrovat (za předpokladu, že koukáme na správný sken).
Ale to její zdůvodnění, proč nenapíše jméno, mi tedy fakt hlo žlučí.
Zcela upřímně - tahle konkrétně by tady měla problém vždycky. Ona s námi a i my s ní. Příště by zase nic nepřepsala, protože nám do jejích jmen nic není. Tohle není přístup o kolegialitě a pomoci dalším, tohle je jen o vydolování co nejvíc informací a křečkování si je pro sebe. Zcela upřímně - stojíme tady o takovéhle lidi?
Já pomůžu rád a na oplátku zcela zištně očekávám, že až budu potřebovat já, bude pomoženo mně. A naopak předpokládám, že ti, kterým dnes pomáhám se čtením čekají, až se vyskytne dotaz, kde budou moc poradit oni někomu dalšímu - není to tady zase až tak vzácný jev. A to je dobře a mám z toho radost.
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » úte říj 20, 2020 20:24

Monika píše:Pan Burget píše, že u čtení jako "čteč" bere téma za tématem a je mu jedno, co je v předmětu.
Ne, to bylo špatně pochopeno. Jakožto čtečku mě osobně zajímá primárně předmět + jméno uživatele. Podle něj se i orientuju v tom, pro koho to bylo a co to zhruba bylo. Když se do tématu vracím, tak už cca vím, co tam můžu čekat. Je pravda, že tak, jak je ten předmět nastavený teď, je to poměrně dobře přehledné. Kdyby se za to začalo běžně něco připisovat, asi by mi to vadilo. Ale nedokážu to úplně posoudit, páč jsem to tu nezažil. Když jsem se teď díval do začátků čtení, tak ty předměty byly totálně chaotické. Ale tohle píšu sám za sebe a z toho, jak s fórem pracuju a co vyhovuje mně. Uznávám, že někomu jinému může vyhovovat něco jiného.

Jakožto moderátor bych problém neviděl v tom, že by tam bylo ještě něco přpsáno. Problém je v principu. Když to dovolíme jednomu, pak se ostatní budou stavět na zadní proč on může a já ne (tohle tu reálně nedávno proběhlo). A když tam může být "příčina úmrtí", proč tam nemůže být ještě to nebo ono. A nakonec tazatel přijde na to, že mu tam nevleze VYŘEŠENO, tak ho tam nenapíše, aby si nerozbil předmět. Tohle je to, z čeho mám starch, že by se stalo. Jak jsem psal. Jsou situace, kdy bych byl ochoten to tolerovat, ale všeobecně bych byl proti nějakým rozšířením.

K tomu vyřešeno - neřídíme se ani tak verzálkama (to je jen pro přehlednost - praští to do očí) - ale v administraci se dají příspěvky seřadit podle předmětu, takže když je vyřešených víc, tak se hezky seřadí pod sebe a snadněj se zaklikají (já mám plugin, kterým jen natáhnu obdélník a zaškrtnou se mi včechny zaškrtávátka). Takže daleko důležitější, než verzálky je, aby to bylao na začátku a ne na konci (nebo dokonce uprostřed, jak už jsem to taky viděl) - to se pak hledá blbě. Nejhorší jsou le neoiznačené dotazy, protože to musí člověk každý extra otevřít a podívat se, v jakém je stavu.
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » úte říj 20, 2020 21:05

Monika píše:Tak se mi zdá, matju, že mé působení zde na fóru opravdu skončí poměrně brzy.
Pevně doufám, že ne. Toho bych se nerad dočkal.
Ne, že bych se nepohodla s panem Burgetem, myslím, že my se umíme domluvit bez emocí (asi že máme částečně podobné i pracovní zkušenosti, myslím).
Já bych řekl, že zrovna my dva spolu problém fakt nemáme. Nemám nejmenší důvod se s Monikou pohádat (tedy alespoň prozatím :-)). A je fakt, že v jejím případě bych nějakou větu, která by mě mohla vytočit asi hodněkrát obrátil naruby, jestli nebyla náhodou myšlena jinak. A předpokládám, že by to stejně platilo i naopak :-) Jo, u spousty ostatních bych asi dlouho neváhal a k nějaké příkřjší reakci sáhl snadno. Kdo mě opravdu zná, tak ví, že sice dokážu zůstat hodně dlouho klidný, ale jak se mi něco opravdu nelíbí, tak dokážu vystartovat hezky na drc a hezky z prudka. Nejden úředník by mohl vyprávět. :-) Často mě žena mírní, že třeba finančákům fakt není dobré moc nadávat a s kontrolory z telekomunikačního úřadu (můj regulátor v podnikání) by taky bylo lepší jednat trochu s respektem. :-)
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod sanssouci » úte říj 20, 2020 21:16

Ano Moniko, reagoval jsem na ten příspěvek. Ale ono to není ten první a určitě ne ten poslední, který
takhle končí a končit bude. Pro mne to je velice divné, že se vina hledá pořád u tazatele nebo nováčka.
sanssouci
 
Příspěvky: 1806
Registrován: stř srp 08, 2012 7:39

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod zburget » stř říj 21, 2020 12:41

sanssouci píše:Ano Moniko, reagoval jsem na ten příspěvek. Ale ono to není ten první a určitě ne ten poslední, který
takhle končí a končit bude. Pro mne to je velice divné, že se vina hledá pořád u tazatele nebo nováčka.

Fajn. Jsem asi opravdu natvrdlý. Prosím tedy o konkrétní místo v tom vláknu, kde bylo něco špatně. Tedy - co kde v tomto naprosto konkrétním případě mělo / mohlo být uděláno jinak.
Já vím, že u mě je těžké oddělit to, kdy se k něčemu vyjadřuju jakožto moderátor a kdy jakožto čtečka. Takže upřesním: Moje první dvě reakce byly z pozice čtečky (moderátorský požadavek na doplnění jména = dvou slov těsně předcházejícíh požadovanému čtení vznesla zcela opodstatněně Zora - kdyby to neudělala ona, musel bych to udělat já). První můj příspvěvek byla rada, jak může tazatelka dojít ke kýženému cíli. Druhý byla informace o tom, že počkám na přesnou identifikaci požadovaného textu.
Můj třetí příspěvek bylo čistě suché konstatování moderátora, že vše, co se jí radilo a co se po ní chtělo přečetla, ale nijak na nic z toho nereagovala. Myslím, že bylo jasné, že chceme mít jistotu, že čteme správný záznam.
No a můj čtvrtý a poslední příspěvek už je … ehm, jak to napsat … výbuch. Možná jsem si ho mohl odpustit, ale nešlo to. Nežádali jsme po tazatelce nic nad rámec pravidel. Od začátku s ní bylo jednáno hezky, slušně, dostala radu, vše si to přečetla a nenapsala k tomu nic.
Kde přesně, ve kterém místě, ve které větě, ve které formulaci je chyba?!
Kdokoli měl možnost tam odpovědět, kdokoli jí to mohl přečíst. Nikomu bych za to býval byl hlavu neutrhl. Nikdo to neudělal, nikdo to nepřečetl, jen teď všichni (tedy ne všichni, ale někteří) kritizují.

Po téhle diskuzi, jaké mě taky přestávají bavit a ve které zaznělo, že máme při porušování pravidel postupovat tvrděj, si budu u porušovačů pravidel dělat černé puntíky. Když jich bude moc v krátké době, tak budu tvrdší!

Jestli komukoli daná pravidla přijdou příliš tvrdá a svazující, nechť si s majitelem serveru vyjedná pravidla jiná. Já zavedení pravidel ani nevymyslel, ani jsem je netvořil. Když jsem přišel už tady pravidla byla. Ani jedno z pravidel mě osoběn v ničem neomezuje, ani mi v ničem nevadí. Můj server to není, já jsem tady od toho, abych hájil to, co je dáno. A co je psáno, to je dáno.

Když někdo, a je mi jedno, jestli nováček nebo starousedlík, nebude rozumět tomu, proč to a to pravidlo, rád mu to vysvětlím. A dál, nejsem tady moderátorem sám, takže musím (a chci) ctít i názory a požadavky dalších. Jsou věci, které si jako moderátoři vyříkáme mezi sebou, řekneme si k tomu svá stanoviska a důvody proč to a to a většina rozhodne. Pak musíme táhnout za jeden provaz a vystupovat ve svých požadavcích jednotně. Všichni snad uznají, že není možné, aby jeden moredátor něco toleroval a druhý ne. To by vedlo k totálnímu rozkolu.
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 12523
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: Škoda lásky ...

Příspěvekod Georgiuss » stř říj 21, 2020 12:48

V tématu se objevila zmínka o "pasivní mlčící většině". Evidentně do této skupiny patřím (jsem přihlášen, několik let jsem mlčel). Pod dojmem z této diskuse si však dovoluji zareagovat a vyslovit přání všem zdejším nováčkům (logicky patřící do tázající se menšiny) aby se jim dařilo vyřešit své genealogické problémy vždy vlastním rozumem. Vševědoucím administrativním pracovníkům tohoto fora přeji mnoho nových nápadů jak udržet tázající se menšinu v mezích vámi stanovených pravidel. Doufám, že jsem žádné pravidlo neporušil. Kdyby jo, šoupněte mě třeba do sekce "Vyřešeno". Odebírám se do své většiny pracovat na svém rodokmenu. Ahoj.
Uživatelský avatar
Georgiuss
 
Příspěvky: 40
Registrován: pát led 20, 2012 10:37
Oblast pátrání: Třebíčsko, Znojemsko, střední Čechy

PředchozíDalší

Zpět na Úplně volně - ale slušně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník