Dobrý den,
zaujalo mě to jméno Libor, na které jsem za celé své několikaleté genealogické pátrání nenarazila, tak jsem v Konicích trošku hledala
- zjistila jsem, že v čp. 133 v Konicích si 7.2.1809 vzal Libor, syn Georga Trbuška, sedláka, Marianu, dceru Josefa Dominika z Březska 24. (je to scan 6)
- byli oba mladí (22 a 21 let), ale nenašla jsem žádné jejich děti, ani v Konicích, ani v Březsku a nenašla jsem ani jejich úmrtí brzy po svatbě
- dále jsem na čp. 133 Konice našla narození dalšího nemanželského dítěte Anny, dcery Mathiase Krampola, a to 10.2.1812 (scan 47)
- Anna Krampolová se tedy na čp. 133 vyskytovala a měla tam nemanželské děti - napadlo mě, jestli tam nebyla ve službě, stejně jako později Magdalena Scholzelová
- při zápisu nemanželského Libora mohl farář obě ženy zaměnit a když se pak Libor ženil, hledali v matrice jeho narození a chybu jakž takž opravili (už jsem na něco podobného narazila)
- co se týče rodičů u Liborovy druhé svatby v r. 1858, zkusila bych prověřit hypotézu, že chtěl „zamaskovat“ svůj nemanželský původ a proto uvedl jako rodiče Libora a Marianu Dominikovou (čtu to jako MAnna - Mariana), kteří žili na čp. 133 a protože neměli děti, možná se o Libora Scholzela skutečně starali. Nemohl ale uvést otce jako Libora Trbuška, tak ho uvedl logicky jako Scholzela
- je to ale opravdu jen hypotéza, zkusila bych hlavně dohledat úmrtí jednotlivých osob a samozřejmě to, jestli se Trbuškovi z Konic někam neodstěhovali (další Libor Trbušek se vyskytoval na čp. 149, kde měl děti s Kateřinou - sice jsem nenašla úmrtí Mariany Trbuškové brzy po svatbě, ale teoreticky by to mohl být stejný Libor Trbušek)