těsnohlídková píše:Dobrý den, již několik let zkoumám genealogii rodu Těsnohlídků. Z rodové tradice a řady zachovaných dokumentů jsem věděla, že jsem ze starého rodu pohodných. Po tom, co jsem se naučila kurent a prostudovala řadu matrik, jsem narazila na internetu na genealogii pohodných, kde je vše, co jsem pracně vyhledávala a ještě něco navíc. Protože všechno, co mám já, je totožné s tímto úžasným pomocníkem, předpokládám, že i vše, co mi chybělo a v genealgii pohodných je zapsáno, je spolehlivý údaj. Zapsáni jsou tam i dva Těsnohlídkové jako nejen pohodní, ale i kati. Navíc se do našeho rodu přivdala řada žen z katovských rodi. Moje prababička byla třeba Limburská, tedy Nimburská.
Nevíte někdo, kde se dá dohledat, kde jako kati pracovali? Třeba Simon Těsnohlídek je zapsán v Chrudimi na konci 17. století...znamená to, že tam pracoval? František je psán v Klášteře u Vilémova, kde se náš rod zdržel dost dlouho. Mohl pracovat tam? Nebo Čáslav? Prosím někoho o radu a předem děkuji.
Zdravím,
nevím zda to pomůže, ale tento Těsnohlídek...
Buchov - 1740 Rosina dcera Martina Wotruby ze Smečna se vdává za pohodného Františka Těsnohlídka (svědkové Zeliknové z Benešova)
https://ebadatelna.soapraha.cz/d/12923/259