Slovenské digitalizované archivy

Kdo byl v jakém archivu, a jaké jsou Vaše zkušenosti? Jak jste byli spokojeni?

Slovenské digitalizované archivy

Příspěvekod key » čtv čer 19, 2014 17:32

Dobrý den ,


prosím Vás zkušené nevíte o nějakých digitalizovaných archívech ? jedná se mi o celou Slovenskou Republiku , máte s nimi dobré zkušenosti ?
key
 
Příspěvky: 30
Registrován: ned kvě 18, 2014 21:05

Re: Slovenské digitalizované archivy

Příspěvekod stanley4 » pát čer 20, 2014 8:12

Dobrý deň,
možnosti pátrania na Slovensku sú popísané na stránke http://www.geni.sk/supisy-urbare-scitania/, prípadne Vám poradia kolegovia na slovenskom fóre - http://forum.geni.sk/.
Čo sa týka matrík, pokiaľ viem, sú len na stránkach familysearch.org - https://familysearch.org/search/image/i ... /waypoints, je tu aj sčítanie z roku 1869 - https://familysearch.org/search/image/i ... /waypoints.
Uživatelský avatar
stanley4
 
Příspěvky: 4679
Registrován: ned bře 06, 2011 20:53
Bydliště: Slovensko
Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Re: Slovenské digitalizované archivy

Příspěvekod Zora » pát čer 20, 2014 8:31

Psala jsem Vám o geni.sk už dříve (tuším ve dvou Vašich příspěvcích), zkuste svoje otázky směřované na Slovensko položit tam. Zcela jistě, jak píše Stanley4, Vám slovenští kolegové pomohou. Je zbytečné se ptát zde stále dokola :-))), je třeba komunikovat se Slováky. Tam se také dozvíte o záludnostech slovenských matrik, církví a o specifikách genealogického bádání na Slovensku. Zde Vám rádi pomůžeme s matrikami v oblasti Čech, Moravy, Slezska, event. z části Polska a Rakouska.

Zora
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 28990
Registrován: čtv kvě 31, 2012 14:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Slovenské digitalizované archivy

Příspěvekod duros » pon čer 23, 2014 17:03

Dakujem za prispevok pani Zore aj stanleymu4. Som tu prihlaseny dost dlho, vzdy rad a ochotne pomozem so zalezitostami tykajucimi sa Slovenska, ale mam coraz menej casu "obhospodarovat" vsetky svoje ucty, kde som prihlaseny. Primarne sa vsak venujem stranke geni.sk a jej foru (ktore uviedol aj stanley4) a ani tam vzdy nestiham.
Takze naozaj, kto nieco potrebuje z oblasti Slovenska, pytajte sa tam. Je tam dost skusenych amaterov, ktori Vam poradia. Ak to aj nebude hned v ten den, urcite sa najde niekto, kto Vam poradi.
Vo vseobecnosti je na stranke geni.sk velka spusta clankov, ktore mapuju moznosti pre genealogicke badanie na Slovensku, takze je vcelku mozne, ze odpoved na svoju otazku najdete aj v tychto clankoch a nemusite sa pytat.
Uživatelský avatar
duros
 
Příspěvky: 853
Registrován: pát zář 04, 2009 22:06

Re: Slovenské digitalizované archivy

Příspěvekod Lada Ruzicka » sob bře 31, 2018 22:34

Jen doplním praktické rady:

1) digitalizované sloveské archívy jak již bylo uvedeno na: https://www.familysearch.org/search/image/index#uri=https://familysearch.org/recapi/sord/collection/1554443/waypoints s tím, že je třeba se nejdříve registrovat na familysearch.org. Je to zdarma, takže bez problémů.

2) pokud nevíte pod jakou farnost-matriku spadá vámi hledaná obec, pak zjistíte na http://csaladfa.palmai.eu/felvidekiak/ Bohužel maďarsky, ale nebojte se, to co potřebujete je z toho patrné i bez znalosti maďarštiny a v nejhorším přeložíte prohlížečem strojově. Je to plně dostačující na daný účel.

3) dejte si pozor zdaleka ne všichni jsou římskokatolická církev jako v ČR... :-) Co jsem hledal např.já jsou vpodstatě všichni "Greek Catholic"
Lada Ruzicka
 
Příspěvky: 46
Registrován: ned úno 04, 2018 10:10
Oblast pátrání: východočeský kraj


Zpět na O archivech

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků