Bohuslavice nMetují, Jesenice, Černčice, Nahořany, Provodov

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Bohuslavice nMetují, Jesenice, Černčice, Nahořany, Provodov

Příspěvekod aloe » pon lis 28, 2011 17:43

Hledám lidi s kořeny (rodokmeny) v těchto obcích
aloe

Příspěvekod 0ndra » úte lis 29, 2011 9:36

v Domkově (část Šonova) mám Nývltovi a Kratěnovi
jinak v okolí mám pár rodin z Vysokova, ale to je už trochu jiným směrem...
0ndra

Re: Bohuslavice nMetují, Jesenice, Černčice, Nahořany, Provo

Příspěvekod petr94 » úte úno 28, 2012 18:03

Z Velkých Jesenic pocházejí Hažovi, Špatenkovi a Žilíkovi, ale ještě jsem nepátral podrobně. Sestra mého praprapradědy Anna Hažová si vzala Josefa Hofmana (z domu č.p.6?). Mám takový papír, který napsal bratr mého prapradědy a který obsahuje historii rodu, kterou si pamatuje, a ta obsahuje ještě více jmen z Jesenic a okolí. Z Bohuslavic pochází Jiří Šubrt, ale o něm toho moc nevím.
petr94

Příspěvekod aloe » ned bře 11, 2012 14:56

petr94 píše:Z Velkých Jesenic pocházejí Hažovi, Špatenkovi a Žilíkovi, ale ještě jsem nepátral podrobně. Sestra mého praprapradědy Anna Hažová si vzala Josefa Hofmana (z domu č.p.6?). Mám takový papír, který napsal bratr mého prapradědy a který obsahuje historii rodu, kterou si pamatuje, a ta obsahuje ještě více jmen z Jesenic a okolí. Z Bohuslavic pochází Jiří Šubrt, ale o něm toho moc nevím.

Žilíka z Jesenice mam taky a Hoffmanovi několikrát. Můžete mi poskytout více infortmací? děkuji
aloe

Příspěvekod petr94 » pon bře 12, 2012 17:51

Podle toho papíru si mého praprapradědu Haže vzala Marie Žilíková z Jesenice č.p.75, ta měla bratra Antonína a bratra Václava. Její otec měl bratra Matěje Žilíka, který prý jednou v hospodě při pitce řekl něco proti Františku Josefovi a skončil ve vězení na 6 měsíců. Dále mám v papíře informace o jejich dětech, ale těch je moc, je toho plná stránka A4. O Hofmanech mám také 1 stránku A4. Anna Hažová si vzala Josefa Hofmana z Jesenice č.p.6, ale dále je papír jen o jejich dětech. Za zmínku stojí, že asi jejich vnuk odjel v roce 1914 do Francie, kde bojoval jako letec a zemřel v souboji s německým letadlem, prý měl v Jesenici na hřbitově (možná ještě má) pomník. Více zatím nevím, dělám nyní jinou větev a informace mám pouze z toho papíru.
petr94

Zpět na Hledá se!