Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
http://matriky.archives.cz/matriky_lite/pages/zoomify.jsp?page=2&entityRef=(^n)(((localArchiv,^n,)(unidata))(20048))
ozana píše:hledejte v indexu
I-N • 1805 - 1845 • 7256 • Př VI 17 • Horní Moštěnice, Beňov, Lověšice, Dobrčice, Říkovice [3/72]
- Kód: Vybrat vše
http://matriky.archives.cz/matriky_lite/pages/zoomify.jsp?page=2&entityRef=(^n)(((localArchiv,^n,)(unidata))(20048))
Bartonik Johann fol.135 1824
anoli píše:vy jste celou tu matriku prošla a ty dva nenašla?
anoli píše:Pochybuji, že vám někdo bude pročítat celé matriky a dlouze hledat zápisy, každá pomoc má své meze. A Františka na snímku 98 je krásně čitelná.
anoli píše:A co uděláte, když toho člověka v dané vesnici v rozmezí dvou let nenajdete, jako se mi to nepodařilo s tím Vaším Bartoněm? Já pak tedy poctivě prohledám další vsi a ejhle , ve vsi Lověšice mají Bartoňovi hnízdo a na snímku 272 je syn Jan. Ale trvalo mi to skoro půl hodiny a to jsem neprošla všechny vesnice. Proto píšu o tom, že takové dlouhé hledání nebude jen tak někdo ochoten provádět. Naučte se číst, bez toho se rodopis nedá dělat. Však nikdo neuměl kurent už hned od narození
terminal píše:Má pravdu předsedo.... Chce to opravdu trenovat a trenovat... až dostanete to staré písmo "do oka". Je to podobné, jako když jsem se na základce učil azbuku. Mě se nevíce osvědčilo vytisknout si tabulku s jednotlivými písmeny a k tomu stránku z matriky a luštit písmenko po písmenku, až pak šli číst celá slova
To bylo vždycky radosti! Takže číst, číst, číst... Držím palce
ozana píše:Jestli to jde jen přes printscreen, tak to chce velký monitor 23/24" - ideálně s rozlišením 1920x1200 nebo alespoň 1920x1080. Jsou i větší, ale ty už jsou opravdu drahé (přes 15 tisíc).
terminal píše:z Acta to svého času šlo pomocí ARDOa... Jinak pokud chcete stahnout stránku - jde to, ale je to trochu krkolomné.... Ty stránky prohlížeč uchovává ve vyrovnávací paměti prohlížeče. v Mozille mám přímo doplněk - "prohlížeč vyrovnávací paměti". Takže pokud potřebuji nějakou stránku stahnout, v prohlížeči ji nechám zobrazit a poté v prohlížeči vyrovnávací paměti si ji stahnu. Ke vší hrůze Acta má každou stránku matriky "rozsekanou" na šest dílů, takže potom lze si vytisknout jen jeden kousek, anebo softwarově spojit a tiskout pak. Už se to tu někde také řešilo mám dojem...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník