stejsina píše:Ondřej Fafejta píše:Ano, Grubl je ve skutečnosti Gruber. Gruber a Rubák jsou jména rasovských rodin. Gruber je velmi rozvětvený, Rubák se vyskytuje v okolí Jihlavy.
Já to tušilaDoma si musím zkusit vše namalovat, mám v tom slušný guláš... Mohu se prosím zeptat na Václava kata z Havl.Brodu, nemám k němu vůbec žádný rok narození apod.. někde jste s kolegou rozebírali ten jejich propletenec, že Václav 2x ovdověl a pak si vzal 1802 Marii dceru Františka Hořínka ze Studence, kterým umřely všechny děti... jak jsem tedy pochopila. Kolega mi ale poradil, že žena Antonína Hořínka ze Studence byla Veronika Hořínková a to byla dcera Václava Hořínka a právě Marie z Havlíčkova Brodu, je to tedy tak, že měl Václav dvě ženy Marie, nebo to bylo myšleno jako matka - macecha Veroniky ? Omlouvám se za tolik dotazů, ale o původu naší rodiny vím teprve pár dní
)
Jsou tu určitě znalejší odborníci na Hořínky, tak jen stručně. Ten Václav kat z HB měl (asi první) ženu Rozálii (v HB jedno dítě 1784) a ta zemřela 1785 ve věku 35 let. Druhou ženu Marie Baborákovou si vzal pravděpodoně v r. 1787, první dítě ta Veronika narozená 19.1.1788, a pak ještě 7 dalších dětí. Marie zemřela 1801, další žena Mariana Hořínková svatba také už v r. 1801. S ní pak už zmiňovaných 9 dětí, ze kterých žádné nepřežilo.
Jaký to mělo vztah k vašim Hořínkům bych teď raději nekomentoval, je jich v této oblasti příliš mnoho, a občas je těšké se přesně orientovat který je který, a kdo kde a s kým. (obzvlášť když se jako v tomto případě berou mezi sebou) Ale jdu studovat ty vaše odkazy, jestli to rozpletu tak to popíšu/nakreslím.