Schmied Thomas, 1850, Budweiss ~ VYŘEŠENO

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Příspěvekod stanley4 » stř pro 28, 2011 23:43

bez záruky:
Vater - Wölfel Thomas, Schmiedgesseln und Taglöhner hier, nach Strodenitz (Rožnov) zuständig, Sohn des +Anton, Chalupner in Strodenitz und der Katharina Plodek
Mutter - Juliana, eheliche Tochter des Adalbert Kaiser, Chalupner in Hummeln und der Sofia, geb. Wollner.
(Wien 14)?
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod Milan Wölfl » stř pro 28, 2011 23:55

Děkuji za přečtení, ještě se vracím k předchozí debatě, svitlo mi a domnívám se, že třetí kolonka nebude Wiener Vrstadt ale Nieder Vrstadt, míněny asi Stradonice nebo Rožnov...
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Příspěvekod Věra Mátlová » čtv pro 29, 2011 1:35

Ale, milí kolegové, proč se tolik podivujete nad existencí vídeňského předměstí (Wiener Vorstadt) v Budvajzu? prostě je to předměstí které vyrostlo při silnici vedoucí z města na východ, tedy do Vídně .....
Později (1876) byly ČB oficiálně rozděleny na 4 okrsky, I.- vnitřní město, II. - Pražské předměstí, III. - Vídeňské předměstí a IV. - Linecké předměstí. jak prosté, milý Watsone ....
kozulena
Věra Mátlová

Příspěvekod Milan Wölfl » čtv pro 29, 2011 15:26

Tož to je zajímavé! Dnes budu ještě propátrávat matriky a určitě ještě něco dodám. Po včerejším prohledávání mohu říct s jistotou, že ZASE něco nepřečtu. Otázka je: jen KDY...
Děkuji za osvětlení Vorstadtu :)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Příspěvekod rolivka » čtv pro 29, 2011 17:15

Vrátila bych se k tomu Vídeňskému předměstí a myslím, že klidně mohlo v Budějovicích být.
Podobně je ve Vysokém Mýtě dodnes Pražské předměstí, přes které se jezdí do Prahy, Litomyšlské směrem k Litomyšli a Choceňké k Chocni.
rolivka

Příspěvekod rolivka » čtv pro 29, 2011 17:18

Věro, omlouvám se, nepodívala jsem se na poslední stránku a hned jsem se dala do psaní.
rolivka

Příspěvekod Věra Mátlová » čtv pro 29, 2011 22:50

Ale proč se omlouváte - to se mi taky občas stává! aspoň jsem se něco dozvěděla o Mejtě. 8)
kozulena
Věra Mátlová

Předchozí

Zpět na VYŘEŠENO