Hledám narození Štěpána Modreie 1898 Církvice

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Hledám narození Štěpána Modreie 1898 Církvice

Příspěvekod korinka12 » stř dub 27, 2016 18:47

Ahojky, prosím o pomoc s hledáním záznamu narození Štěpána Modreie, naroz.11.8. 1898 v Církvicích, Litoměřice. Je synem Emilie Waber a Franze Roberta Modreie. V matrikách jsem záznam nenalezla, ale ve sčítacím formuláři ze Rtyně nad Bílinou je zapsáno, že matka Emilie Waber, narozená též v Církvicích , ve Rtyni bydlí od 10.6. 1898, tedy 2 měsíce před porodem. V nejbližších obcích kolem Církvic jsem také nebyla úspěšná. Už si nevím rady. Děkuji
korinka12

Oblast pátrání: Stará Huta,Nova Huta,Černá Hora,Bihor(vše Rumunsko),Užhorod,Luta)vše Ukrajina),Sobrance,Bežovce,Koromľa(Východní Slovensko),Teplice,Rtyně,Žatec,Louny,Litoměřice

Re: Hledám narození Štěpána Modreie 1898 Církvice

Příspěvekod Pichnat4 » stř dub 27, 2016 19:01

korinka12 píše:Ahojky, prosím o pomoc s hledáním záznamu narození Štěpána Modreie, naroz.11.8. 1898 v Církvicích, Litoměřice. Je synem Emilie Waber a Franze Roberta Modreie. V matrikách jsem záznam nenalezla, ale ve sčítacím formuláři ze Rtyně nad Bílinou je zapsáno, že matka Emilie Waber, narozená též v Církvicích , ve Rtyni bydlí od 10.6. 1898, tedy 2 měsíce před porodem. V nejbližších obcích kolem Církvic jsem také nebyla úspěšná. Už si nevím rady. Děkuji

Pokud jsem hledal dobře, tak kniha narozených pro Církvice je jen do 1892, dále je to asi na úřadě.
Pichnat4

Oblast pátrání: Rakovnicko, Lounsko, Žatecko, Berounsko, Rokycansko

Příspěvekod korinka12 » stř dub 27, 2016 19:05

Hm, tak zkusím napsat na úřad, snad se mi poštěstí. Ale větší potěšení je pro mě hledat a nalézt:-)) Děkuji za radu:-)
korinka12

Oblast pátrání: Stará Huta,Nova Huta,Černá Hora,Bihor(vše Rumunsko),Užhorod,Luta)vše Ukrajina),Sobrance,Bežovce,Koromľa(Východní Slovensko),Teplice,Rtyně,Žatec,Louny,Litoměřice

Příspěvekod Karolina Vernerova » stř dub 27, 2016 19:16

ono musíte dát obec do políčka "Lokalita" v rozšířeném vyhledávání, jinak Vám to najde farní úřad apod....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod korinka12 » stř dub 27, 2016 19:25

no, už jsem zkoušela vše možné i s tím vyhledáváním, ale opravdu jsou tam matriky jen do toho roku, takže asi nezbyde nic jiného než psát na úřad:-)) když já tak ráda hledám sama a ten pocit, když něco najdu:-))
korinka12

Příspěvekod Karolina Vernerova » stř dub 27, 2016 19:51

no toho si ještě užijete dost, teď to chce to odpich a většinou každý z nás někam na začátku fyzicky musel dojít a někoho prosit....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod korinka12 » stř dub 27, 2016 20:39

ale jo, tak zatím mám docela dobré zkušenosti z Teplic a okolí, všude jsou ochotní a už jsem nějaké záznamy dostala, ale člověka to pořád táhne do hloubky, co ti předci dělali, jak žili a i v rodině byli překvapení, co jsem všechno zjistila a mám štěstí i na rodinu, že je tolerantní:-))
korinka12

Zpět na Hledá se!