Jaký program pro dobré zobrazení stromu

U nás používaný software. Kdo co používá, klady a zápory.

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod Dagmar8 » pát bře 18, 2016 23:22

Já používám Ancestry, ale pro vytištění stromu jsem si nainstalovala http://www.instaluj.cz/ahnenblatt
jsou tam různé možnosti zobrazení, můžete si tam dát i své pozadí, dá se vytisknout strom i s fotkama - jednoduchá obsluha - v pohodě.
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1108
Registrován: pát pro 13, 2013 14:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod janamic » sob bře 19, 2016 8:23

Dagmar8 píše:Já používám Ancestry, ale pro vytištění stromu jsem si nainstalovala http://www.instaluj.cz/ahnenblatt
jsou tam různé možnosti zobrazení, můžete si tam dát i své pozadí, dá se vytisknout strom i s fotkama - jednoduchá obsluha - v pohodě.


Ancestry mi vyhovuje, ale nejsem spokojená s kvalitou tisku - řešila jsem to (a nevyřešila) i s autorem. Tuším, že jde transport dat mezi programy , ale nikdy jsem ho nedělala, tak se možná hloupě zeptám: jak postupujete?
Miana
janamic
 
Příspěvky: 1582
Registrován: sob čer 29, 2013 13:28
Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod Karolina Vernerova » sob bře 19, 2016 8:25

To by mě, Dáši, taky zajímalo.
TY Karolina
Uživatelský avatar
Karolina Vernerova
 
Příspěvky: 7387
Registrován: pát lis 02, 2012 21:47
Bydliště: Praha
Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod kolsi » sob bře 19, 2016 10:28

Dagmar8 píše:Já používám Ancestry, ale pro vytištění stromu jsem si nainstalovala http://www.instaluj.cz/ahnenblatt
jsou tam různé možnosti zobrazení, můžete si tam dát i své pozadí, dá se vytisknout strom i s fotkama - jednoduchá obsluha - v pohodě.


Supr, sice mi chvíli trvalo než jsem přišel na to, co tam nastavit, ale dělá to přesně to, co potřebuju. A jako bonus si při tisku můžu i vybrat na kolik A4 to má vytisknout a dokonce to tam doplní i značky na ořez :-)
Tomáš
Rodokmen: https://www.myheritage.cz/site-55200902/
Pátrání po rodu Ortcigr / Holtziger: viewtopic.php?f=5&t=28607
kolsi
 
Příspěvky: 701
Registrován: stř pro 16, 2015 11:32
Oblast pátrání: Teplicko, sev. Plzeňsko, Rokycansko, Podřipsko

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod kolsi » sob bře 19, 2016 12:15

Tak na konec je to taky k ničemu, protože to neumí ani nastavit velikost textu :(
Tomáš
Rodokmen: https://www.myheritage.cz/site-55200902/
Pátrání po rodu Ortcigr / Holtziger: viewtopic.php?f=5&t=28607
kolsi
 
Příspěvky: 701
Registrován: stř pro 16, 2015 11:32
Oblast pátrání: Teplicko, sev. Plzeňsko, Rokycansko, Podřipsko

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod Jan » sob bře 19, 2016 13:46

Monika píše:Umí ahnenblatt graf rozrodu? Velikost textu je mi jedno, potřebuji jen "mustr" pro ručně kreslený graf.

Umí všechno a navíc je česky.
Uživatelský avatar
Jan
 
Příspěvky: 693
Registrován: stř srp 09, 2006 20:35
Bydliště: Brno

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod Jan » sob bře 19, 2016 13:52

kolsi píše:Tak na konec je to taky k ničemu, protože to neumí ani nastavit velikost textu :(

Ono to chce pořádně se podívat, druh fontu i velikost se dá nastavit na titulek i velikost rámečků a textu v nich.
Uživatelský avatar
Jan
 
Příspěvky: 693
Registrován: stř srp 09, 2006 20:35
Bydliště: Brno

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod kolsi » sob bře 19, 2016 14:37

Jan píše:
kolsi píše:Tak na konec je to taky k ničemu, protože to neumí ani nastavit velikost textu :(

Ono to chce pořádně se podívat, druh fontu i velikost se dá nastavit na titulek i velikost rámečků a textu v nich.


Tak pak je někde něco špatně, protože já tam předvoleno 20 a když tam napíšu cokoli jinýho, tak mi to napíše, že velikost musí být mezi 20 a 20.
Tomáš
Rodokmen: https://www.myheritage.cz/site-55200902/
Pátrání po rodu Ortcigr / Holtziger: viewtopic.php?f=5&t=28607
kolsi
 
Příspěvky: 701
Registrován: stř pro 16, 2015 11:32
Oblast pátrání: Teplicko, sev. Plzeňsko, Rokycansko, Podřipsko

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod Karolina Vernerova » sob bře 19, 2016 15:30

že by boží trest? .-)
to jsou ty věci, které se dějí nám, běžným uživatelům... co ajťáci nechápou (mám jich okolo doslova přehršel, akorát se vždycky dozvím, že to není možné a myslím to ve srandě, narážím na dloooouhou diskuzi minulých dní).
TY Karolina
Uživatelský avatar
Karolina Vernerova
 
Příspěvky: 7387
Registrován: pát lis 02, 2012 21:47
Bydliště: Praha
Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod Jan » sob bře 19, 2016 16:16

kolsi píše:
Jan píše:
kolsi píše:Tak na konec je to taky k ničemu, protože to neumí ani nastavit velikost textu :(

Ono to chce pořádně se podívat, druh fontu i velikost se dá nastavit na titulek i velikost rámečků a textu v nich.


Tak pak je někde něco špatně, protože já tam předvoleno 20 a když tam napíšu cokoli jinýho, tak mi to napíše, že velikost musí být mezi 20 a 20.


Asi tam ty volby zůstaly ze starší verze a tak jsem si toho nevšimnul. Ona funguje jen ta volba fontu ale vypadá to jako by fungovaly všechny.
Uživatelský avatar
Jan
 
Příspěvky: 693
Registrován: stř srp 09, 2006 20:35
Bydliště: Brno

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod Dagmar8 » sob bře 19, 2016 19:12

Karolina Vernerova píše:To by mě, Dáši, taky zajímalo.

Myslíš konkrétně přenášení dat?? - někde si vytvořím Ged - buď na myheritage, nebo v ancestry a ten potom různě otvírám v různých programech - jde to i v tom Ahnenblatt.
Ten tisk vypadá slušně, mně se na tom líbí, že si mohu zvolit pozadí, ať již jednobarevné, nebo obraz třeba stromu - které si tam mohu dodat.
Je to prostě jednoduché, nevypadá špatně, je zdarma a pro nás co nejsme IT /čti ajťák/to vyhovuje

no že já budu radit v oblasti souborů a programů, to by mě ani ve snu nenapadlo :D
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1108
Registrován: pát pro 13, 2013 14:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod Karolina Vernerova » sob bře 19, 2016 19:22

jo takhle! .-)
TY Karolina
Uživatelský avatar
Karolina Vernerova
 
Příspěvky: 7387
Registrován: pát lis 02, 2012 21:47
Bydliště: Praha
Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod mipa » čtv zář 26, 2019 6:39

Zdá se mi to, nebo jste sem opravdu přišel jen "nenápadně" udělat reklamní kampaň na tento program

Reklamní kampaň včera zahájena i na jiných diskuzních fórech: http://legacyczech.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=734
:D
Upraveno, Z
mipa
 
Příspěvky: 108
Registrován: pon lis 24, 2008 8:44
Oblast pátrání: Šumpersko, Olomoucko, Svitavsko

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod Zora » čtv zář 26, 2019 6:56

Je třeba to smazat? Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 21859
Registrován: čtv kvě 31, 2012 14:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Jaký program pro dobré zobrazení stromu

Příspěvekod zburget » čtv zář 26, 2019 7:12

Zora píše:Je třeba to smazat? Z
Já myslím, že ne. Já to třeba vůbec neznal, tak jsem na to kouknul (pořád hledám něco, čím bych mohl tisknout karty rodin nebo osob a kde bych si mohl vybrat, co všechno chco tisknout) a na normální práci je to naprosto nepoužitelné. Ale je to malé, jednoduché, intuitivní, tak se to třeba někomu bude hodit. Jo a je to český produkt. Tdy úplně přesně - moravský (z Brna) :-).
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 7906
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

PředchozíDalší

Zpět na Jaký software používáte?

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků