prosím o přečtení a příp. i přeložení - VYŘEŠENO, DĚKUJI.

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

prosím o přečtení a příp. i přeložení - VYŘEŠENO, DĚKUJI.

Příspěvekod Dagmar Hanáková » úte bře 29, 2011 22:00

Dobrý den, moc prosím o pomoc s přečtením následujícího zápisu
http://img24.eu/v.php?file=3a1b9les.jpg
a
http://img24.eu/v.php?file=1nek8hl.jpg

první je z r. 1839, ze Stříteže nad Ludinou. Přečtu: Franz Mathyáš,vdovec ......syn + Karla Mathyáše ........ a Ottilie rozené .........., nevěsta: Veronica, vdova po Franz Schimonovi......

Zajímají mě především informace o ženichovi - hlavně jeho společenské postavení (i otce ) - mohli by být teoreticky rychtáři (fojti),ale nedokážu to dobře přečíst a pak mě také hodně zajímají informace o Otillii. O fojtovi Matyášovi existují i pověsti.... moc dobrý člověk to asi nebyl, ale předky si člověk nevybere, že? Pokud někdo přeloží i nevěstu, budu moc ráda.

V druhém zápisu mě zajímají informace o Viktorii, vdově po Karlu Matyášovi.
Všem dopředu velice děkuji.
D.H.
Naposledy upravil Dagmar Hanáková dne čtv bře 31, 2011 9:05, celkově upraveno 1
Dagmar Hanáková

Příspěvekod stanley4 » úte bře 29, 2011 23:17

Asi takto:
1.
Franz Mathyáš, vdovec a ERBRICHTER (dedičný richtár) AUSGEDINGER (výmenkár), syn + Karla Mathyáše VÝMENKÁRA a + Ottilie rozené BERNARD? ZEMANEK, GASTWIRT (hostinský) z HUSTOPETSCH (Hustopeče nad Bečvou)?, vek: 71
nevěsta: Veronica, vdova po + GEORG Schimonovi, BAUER (roľník), DCÉRA + JOSEF HOLLY? ROĽNÍK A MAGDALÉNY RODENEJ KUNDEL? Z BÄLTEN? (Bělotín), vek: 45

2.
Viktória, vdova po + Karol Mathiaš, dedičný richtár, dcéra + Jozefa Mader? Bauer (roľník) zo Šumvaldu a + Magdalény narodenej Heinrich Marbitzer? roľník zo Šumvaldu, vek: 33
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Zpět na VYŘEŠENO