Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
martin.foto píše:czluny píše:Od podpory se pravděpodobně nedočkáte:-) To Vtelno jsem zařídil! Na Petřvald se podívám:-)
To by mne hodne zajimalo. Jak se to da sloucit? Diky
...To Vtelno jsem zařídil!
Peters píše:Tak jsem se odhodlal do BG zaregistrovat s mobilem Samsung Galaxy S4 Mini (Android 4.4, foťák 8 Mpx) a dojmy jsou značně rozpačité.
souhlasím s rozpačitými dojmy, ale pomalu to jde dopředu, tak je hodně z nás zatím tolerantních, ale vyhledávání záznamů do Myheritage zdarma má velký potenciál!
Aplikace chce přístup do seznamu volaných čísel, k čemu jí to může být dobré?
asi chyba programátora? myslím, že k skutečnému přístupu se musí stejně ještě jednou povolit po instalaci, v mém telefonu (android) tento přístup nemá
Přihlašovací obrazovka nejde zoomovat, takže člověk se slabším zrakem a nejistý na dotykovém telefonu má docela problém.
zatím nemám problém, snad poprosit někoho z dobrým zrakem
Na PC jsem založil 2 nové hřbitovy a na mobilu nafotil 23 hrobů s 39 jmény.
Fotky na displeji telefonu vypadaly docela dobře, ale na PC už ne, mnoho jich je nečitelných. Ještě že jsem si vše současně nafotil kompaktem
Pro referenci: http://cs.billiongraves.com/pages/cemet ... hov-u-Mariánských-Lázní---starý-hřbitov/285268
těžké poradit, snad dělat detail na text, nebo dvě foto: zdálky a detail. Za sebe moho říct, že časem již člověk odhadne který náhrobek půjde dobře přepsat (černá deska/bílý text) a která půjde hůře přepsat (text v zrnité žule/již nevybarvený text), u těch horších si děláme poznámky nebo fotíme více fotek, před další fokou nezapomenout kliknout na "řetěz"
asi nějak takto (fotka z blízka je výrazně lepší!)http://cs.billiongraves.com/pages/record/Franti%C5%A1ek-Ad%C3%A1mek/12965334#given_names=Franti%C5%A1ek&family_names=Ad%C3%A1mek
Vybírání data ze seznamu je nepohodlné, ale na MyHeritage už ho zavedli taky.
je to opravdu nepohodlné, ale jde to i pomocí šipek a čísla jdou zapisovat (pozor blbne 11 a 22, zapíše 10 a 20), Příklad: 9.2.1984 zapíšu TAB 9 TAB dvakrát šipka dolů TAB 1984
Nevím, jak nastavit výchozí jazyk u přepisů, zdá se mi dost nepohodlné nastavovat ho u každého hrobu zvlášť.
výchozí jazyk nenastavujte, stejně to teď myslím nefunguje, dřív to fungovalo asi takto: vychozí jazyk je pro hřbitov v čr automaticky nastaven na český, pokud si někdo nastaví, že chce přepisovat české náhrobky a zobrazí se mu naříklad ruský náhrobek na českém hřbitově změní jazyk na ruský, od příště je nabízen náhrobek někomu kdo si zvolí že chce přepisovat ruské náhrobky.
Taky jsem nepřišel na to, jak smazat nepovedenou fotku.
Automatické linkování s Familysearch funguje zdá se jen pro muže a neprovdané ženy, u vdaných, i když zadám příjmení za svobodna, ze záznam nenajde.
Při pokusu slinkovat osobu s Familysearch dostanu při pokusu o autentizaci jen hlášku: Invalid Oauth2 Request, Oauth2 error: redirect URI not configured correctly
nepoužívám, ale třeba to časem vylepší:-)
Při nastavování vztahů se zobrazuje jen křestní jméno a příjmení, pokud je na hřbitově více osob se stejným jménem, nedají se rozeznat.
vztahy zapisuji pouze pokud jsou zapsány i na náhrobku, i když se opravdu zborazuje jen křestní a příjmení tak jsem zatím neměl problém, snad časem vylepší:-)
Dají se nějak zadaná data zálohovat? Aby, až jednou přestane BG fungovat, nepřišla všechna práce vniveč?
Jako index to zálohuje familysearch což je tak trochu jistota:-) JInak to asi zálohovat nejde.
Přijde mi dost nešťastné, že je tolik projektů - a pokrytí tak malé. Škoda, že se tvůrci nedomluví mezi sebou.
Nedomluví se asi nikdy, vždy je to o penězích:-(
Závěrem musím říct, že opravdu obdivuji ty, kdo tam zadávají tolik fotek a tolik přepisů. Mě by z toho asi praskla žilka.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník