od makke » ned črc 11, 2021 8:47
Děkuji za reakce a za upozornění na vkládání pouze odkazů ne snímků. Hledala jsem samozřejmě i údaje o narození nevěsty, ale v Heřmanově jsem je nenalezla. Další informace k rodu nemám, informace o ženichovi Bartoloměji Žákovi(což v tomto případě není podstatné) se marně snažím najít již několik týdnů, jediným drobným "úspěchem" bylo nalezení tohoto jeho sňatku vzdušnou čarou 20 km od jeho bydliště, které mě ale bohužel nikam dál neposunulo, protože do Zbraslavi přišel asi 1790, v témže roce mu zemřela manželka a 4 měsíce nato se oženil znovu v Heřmanově, kde je ale zapsán jako pocházející ze Zbraslavi. Mám projité matriky od Dolních Kounic přes Ivančice, Mohelno, Námešť, až po Žďár na Sázavou, Tišnov a Staré Brno, ale bezúspěšně. Část Zbraslavi byla v držení cisterciáckéko kláštera (proto např. pátrání až ke Žďáru) ale zmínka o Bartoloměji žádná, hledám sice jen v určitém rozmezí, většinou do roku 1784, kdy se "mění" matriky, ale ze záznamů by měl mít minimálně jedno dítě, syna Josefa narozeného kolem roku 1777.
Co se povolání týče, bude to asi 50:50, na jedné straně Krammer je jako povolání relativně časté a nějaká ta hrubka v záznamu by mě nepřekvapila, nicméně Bartoloměj byl tkadlec lnu a hřeblo se používá na česání lnu, takže nevěstina otce by mohl znát z oboru.