VYŘEŠENO N 1911 Nošovice němčina

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

VYŘEŠENO N 1911 Nošovice němčina

Příspěvekod Enelya » úte zář 22, 2020 21:49

Zajímá mě hlavně to, co je v závorce za označení místa narození otce zapsaného otce, tedy za Wisznowem.

https://ibb.co/1TtpjWj

Dohledala jsem si, že je Višňová u Znojma, to by se ale otec otce nejmenoval křestním Blasius. Spíše to tipuji na jednu ze tří oblastí na Ukrajině nebo podle toho, jak je ta obec napsaná nějaká obec která třeba kdysi mohla existovat v Polsku, což vzhledem i ke vzdálenosti obce Nošovice k Polsku se zdá jako nejpravděpodobnější varianta.

Přečtu:
Martin Marcis, ......, rod Blasius Marcis, ....................., z Wišznova, (......................), ................
Jana Tkáčová dcera Jana Tkáče, ..............., z Nošovic a ...... Vilček
Naposledy upravil Enelya dne ned zář 27, 2020 11:42, celkově upraveno 1
Enelya

Oblast pátrání: Frýdek-Místek, Třinec
Rodokmen online: MyHeritage Beughty(zavináč)seznam.cz

Re: N 1911 Nošovice němčina

Příspěvekod zburget » úte zář 22, 2020 22:15

Zdravím,
vítám na fóru!

Proč myslíte, že by nějaký Blažej nemohl pocházet od Znojma? Rozhodně by to tedy bylo pravděpodobnější, než něco někde na Ukrajině :-)
Nicméně - vyluštění se skutečně skrývá v oné závorce:

Martin Marcis Bergmann, rod Sohn des Blasius Marcis Häuslers in Wisznow (Bohemia) u(nd) der Hedwig
Jana Tkáčová dcera Jana Tkáče, ..............., z Nošovic a ...... Vilček <- nedoplnitelné z důvodu nevhodného přepisu / překladu

Na závěr několik organizačních připomínek. Pokud je to možné, vkládejte VŽDY odkaz do matriky, ne jen sken. Nošovice jsou v opavském archívu, takže zde měl být odkaz do matriky.
Pokud odkaz do digitálního dokumentu není, vkládejte VŽDY CELOU stránku, nikoli jen výřez!!! Takto je můj přepis s poměrně velkou nejistotou, protože nemám ani kousíček srovnávacího textu!
A na závěr - přepisujte VŽDY v originálním jazyce. NIKDY nepřekláídejte! Na překlad je vždy času dost.
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko
Kyjovsko

Re: N 1911 Nošovice němčina

Příspěvekod zburget » úte zář 22, 2020 22:18

…ovšem která Višňová v Čechách by to mohla být, to už se z toho záznamu vyčíst nedá :-(
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko
Kyjovsko

Re: VYŘEŠENO N 1911 Nošovice němčina

Příspěvekod Enelya » sob čer 26, 2021 19:01

Jen pro jistotu, kdyby náhodou někdo potřeboval shodnou osobu. Nebo měl kořeny na Slezsku jako já. Místo není Bohemia, je to Bochnia v Polsku.
Enelya

Oblast pátrání: Frýdek-Místek, Třinec
Rodokmen online: MyHeritage Beughty(zavináč)seznam.cz

Zpět na VYŘEŠENO