prosim o pomoc s precitanim poznamky

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

prosim o pomoc s precitanim poznamky

Příspěvekod lenle » pon led 30, 2012 21:59

Prosim zdatnejsich citatelov ako ja, keby mi mohli precitat a prelozit co je napisane v poznamke pri narodeni Joannesa zaznam c. 212 (7 okt) v tomto linku.
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... c=12763409

dakujem vopred za pomoc :)
lenle

Oblast pátrání: CZ - Dnešice a okolie
SK - Kaplna, Ružomberok, Papradno

Příspěvekod Jan » pon led 30, 2012 23:49

Přesně nevím, ale dá se předpokládat, že se matka vdala za Jiřího Lestnického 25. ledna 1869. Zbytek si musíte zjistit sám, kde a jak to bude
s nemanželským synem Janem.
Jan

Příspěvekod lenle » úte led 31, 2012 10:05

ja mam tiez taku nejaku predstavu ze by tam mohlo byt napisane nieco v tom zmysle, ale mozno som totalne mimo tak som si to radsej chcela overit lebo z toho zapisu neviem niektore slova precitat. co tam vidim ja je: matka (nieco) otec??? (nieco) Juraj Lestinsky a datum

totiz presny zaznam o ich svatbe som zatial nenasla lebo nemam prislusnu matriku, ale viem urcite ze matka Maria tohto nemanzelskeho syna Jana a ten Juraj Lestinsky mali neskor spolu dalsie deti, manzelske. ja som potrebovala najst zaznam o narodeni Jana co bolo zlozite kedze ako sa ukazalo bol nemanzelske dieta. teraz mi ide o to ci je mozne a ako je pravdepodobne ze Juraj Lestinsky bol jeho SKUTOCNY otec (hoci v case jeho narodenia nebol zosobaseny s jeho matkou). ja si myslim ze ak to co je tam dopisane je poznamka o svatbe tak by to mohlo poukazovat na to ze je to jeho otec, ale nestretla som sa este s takymto problemom takze neviem
lenle

Příspěvekod stanley4 » úte led 31, 2012 13:18

lenle píše:...teraz mi ide o to ci je mozne a ako je pravdepodobne ze Juraj Lestinsky bol jeho SKUTOCNY otec (hoci v case jeho narodenia nebol zosobaseny s jeho matkou)...

dá sa predpokladať, že bol otcom, viac by o tom povedal zápis o priznaní otcovstva... ale treba si uvedomiť, že otec nie je istý na 100% ani pri manželských deťoch... :wink:
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod lenle » úte led 31, 2012 13:26

stanley4 píše:
lenle píše:...teraz mi ide o to ci je mozne a ako je pravdepodobne ze Juraj Lestinsky bol jeho SKUTOCNY otec (hoci v case jeho narodenia nebol zosobaseny s jeho matkou)...

dá sa predpokladať, že bol otcom, viac by o tom povedal zápis o priznaní otcovstva... ale treba si uvedomiť, že otec nie je istý na 100% ani pri manželských deťoch... :wink:

mate pravdu, nikdy nie je istota...
a neviete kde by sa dal najst taky zapis o priznani otcovstva? pocujem to prvykrat :) pripadne co presne je napisane v tejto matrike na tom linku co som uviedla?
lenle

Příspěvekod stanley4 » úte led 31, 2012 13:35

lenle píše:
stanley4 píše:

mate pravdu, nikdy nie je istota...
a neviete kde by sa dal najst taky zapis o priznani otcovstva? pocujem to prvykrat :) pripadne co presne je napisane v tejto matrike na tom linku co som uviedla?

tú poznámku, žiaľ, neprečítam...
Neviem, či sa priznanie otcovstva písalo aj inde ako do rodnej matriky. Zatiaľ som to videl vždy len ako poznámku alebo v kolónke otca. Bývajú tam napísané rovnaké údaje ako pri "manželskom" otcovi s tým, že je napísané, že pri svedkoch priznáva otcovstvo. Tu nič také nie je :(
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Zpět na VYŘEŠENO