SOA Náchod - Jak stahovat??

Kdo byl v jakém archivu, a jaké jsou Vaše zkušenosti? Jak jste byli spokojeni?

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod aloe » pon úno 04, 2013 19:50

Velice Vám děkuji za pomoc.. snad se zadaří, bohužel času se moc nedostává, alespoň né kolik bych si představoval, ještě jednou díky!
Uživatelský avatar
aloe
 
Příspěvky: 419
Registrován: sob lis 13, 2010 2:26

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Radix » stř úno 06, 2013 11:57

Mohl by prosím někdo, kdo používá jiný program než Dezoomify (http://ophir.lojkine.free.fr/dezoomify/dezoomify.html) stáhnout zkušebně například tuto mapu?:
http://oldmaps.geolab.cz/map_viewer.pl? ... t=O_5_VIII

Mně se stáhne jen na 99%.
Děkuji.
Radix
 
Příspěvky: 2931
Registrován: úte led 08, 2013 18:54

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod luvec » čtv úno 07, 2013 20:19

Radix píše:Mohl by prosím někdo, kdo používá jiný program než Dezoomify (http://ophir.lojkine.free.fr/dezoomify/dezoomify.html) stáhnout zkušebně například tuto mapu?:
http://oldmaps.geolab.cz/map_viewer.pl? ... t=O_5_VIII

Mně se stáhne jen na 99%.
Děkuji.

Mají tam jednu dlaždici z obrázku vadnou, proto nejspíš nefunguje webovské Dezoomify.
luvec
 
Příspěvky: 87
Registrován: sob pro 11, 2010 14:46
Bydliště: Praha
Oblast pátrání: Morávka, Ostravice, Beskydy

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Jan » pát úno 08, 2013 12:18

Radix píše:Zkusil jsem to se starou mapou z oldmaps.
Mapa se stáhne jen do prohlížeče jako html. Uložit nejde.


Mapa uložit jde jako obrázek a můžete si vybrat i formát, snímky mají velikost cca 1400 x 1100 bodů
a rozlišení 96 x 96.
Použijte program z tohoto odkazu: http://www.volny.cz/jasr/FSC.zip (program je bezpečný!)
Nemusí se instalovat, stačí spustit z adresáře a zvolit ikonu se šipkou (Zachytit rolovací okno).
Snímá i snímky větší pokud jsou v okně které lze rolovat.
Pak označit snímek červeným rámečkem načíst a snímek uložit.
Třetí vojenské mapování lze ukládat v originální velikosti a to celé Rakousko-Uhersko
z tohoto odkazu: http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/3felmeres.htm
Uživatelský avatar
Jan
 
Příspěvky: 693
Registrován: stř srp 09, 2006 20:35
Bydliště: Brno

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Radix » pát úno 08, 2013 14:40

Děkuji.
Pochopil jsem to dobře, že program FSC ukládá snímek obrazovky, tedy aktuální okno? To sejmu stiskem klávesy.

Třetí vojenské mapování lze ukládat v originální velikosti


Třetí voj. mapování má dvě měřítka - 1:25000 a 1:75000. V uvedeném odkazu jsem našel jen generální mapy 1:200000.
Myslím, že problém nastínil výše luvec. Je ve vadných dlaždicích u některých map.
Radix
 
Příspěvky: 2931
Registrován: úte led 08, 2013 18:54

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Jan » pát úno 08, 2013 15:07

Radix píše:Děkuji.
Pochopil jsem to dobře, že program FSC ukládá snímek obrazovky, tedy aktuální okno? To sejmu stiskem klávesy.


Asi ne. Píši tam "volit ikonu se šipkou" a pak vybrat myší mapu v rolovacím okně (červený rámeček).
Pak snímá jen mapu, ne celou obrazovku!
Uživatelský avatar
Jan
 
Příspěvky: 693
Registrován: stř srp 09, 2006 20:35
Bydliště: Brno

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Radix » pát úno 08, 2013 16:50

Asi se jedná o nedorozumění. Já nepotřebuji výběr části mapy, ale celou mapu.
Program FastStone Capture:
Prohlížeč obrázků se základními editačními funkcemi a možností snadného vytváření screenshotů. Snímat lze aktivní okno, celou obrazovku nebo výběr

Ted jsem stáhnul přes Dezoomify mapu, která má v png 78 MB.
Jiná mapa, která nejde uložit jako ... byla tištěna do virtuální tiskárny (pdf) a má 230 MB.

To dokáže program FSC?
Radix
 
Příspěvky: 2931
Registrován: úte led 08, 2013 18:54

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Jan » pát úno 08, 2013 17:19

O jakou mapu Vám jde, dejte sem odkaz. Dost dobře nechápu kde jste vzal snímek který má 230 MB nebo i 78 MB.
Jsou tam snímky které mají po stažení v PNG velikost cca 2,5 MB.
Uživatelský avatar
Jan
 
Příspěvky: 693
Registrován: stř srp 09, 2006 20:35
Bydliště: Brno

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Radix » pát úno 08, 2013 17:37

Myslíte ty generální mapy 1:200 000? Ty vůbec nepotřebuji.
Mohl byste prosím stáhnout tuto mapu z II. voj mapování, uložit do počítače a pak napsat jakou má velikost?
http://oldmaps.geolab.cz/map_viewer.pl? ... t=O_6_VIII
Radix
 
Příspěvky: 2931
Registrován: úte led 08, 2013 18:54

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Jan » pát úno 08, 2013 17:57

Najde stáhnout kompletně. Detaily jsou na přiloženém snímku. Chybí nějaká část, staženo jen 99%.
Obrázek
Uživatelský avatar
Jan
 
Příspěvky: 693
Registrován: stř srp 09, 2006 20:35
Bydliště: Brno

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Radix » pát úno 08, 2013 18:03

To už jsem psal dnes ve 14:40.
Myslím, že problém nastínil výše luvec. Je ve vadných dlaždicích u některých map.


Vámi doporučovaný program nic neřeší.
Radix
 
Příspěvky: 2931
Registrován: úte led 08, 2013 18:54

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod lenylenyleny » ned říj 26, 2014 15:07

Dobrý den, už 2 dny se snažím stáhnout ze serveru http://oldmaps.geolab.cz, nekolik mapových listů pomocí dezoomify, ale nemůžu přijít na to, jak obrázek stáhnout na disk, zkoušel jsem virtualni tisk, fastone capture a podobne programy. na printscreen mam prilis malou obrazovku.
mohl by prosím někdo stáhnout 5 listů 1. vojenského mapování v plném rozlišení, formát jpeg a uploadovat je? konkrétně Morava, mapový list č.31, Slezsko, mapový list č.12, Slezsko, mapový list č.17, Slezsko, mapový list č.16 a Slezsko, mapový list č.11

mapy potřebuji pro studijní účely
nevím jak na to, děkuji za stažení nebo za radu. Ondřej Lenart
lenylenyleny
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob říj 25, 2014 20:45

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Radix » ned říj 26, 2014 16:30

Zkusil jsem stáhnout první mapu, ale jsou v ní vadné dlaždice, proto se stahování zastaví na 99%. U ostatních map to bude zřejmě podobné.
Už jsem se to kdysi pokoušel vyřešit s majitelem stránek, ale bezvýsledně.
Radix
 
Příspěvky: 2931
Registrován: úte led 08, 2013 18:54

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod lenylenyleny » ned říj 26, 2014 17:40

a nemůže to být součast ochrany? protože mapa se na oldmaps zobrazí celá, dokonce i dezoomify ji načte celou, jen nevím jak ji zkopírovat. zobrazí se celá v max. rozlišení, ale nejde ulozit, zijstit html, nic.
lenylenyleny
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob říj 25, 2014 20:45

Re: SOA Náchod - Jak stahovat??

Příspěvekod Radix » ned říj 26, 2014 17:47

Mně se to zastavilo na 99%, tedy u té první mapy. Pokud by se načetlo 100% mělo by to jít uložit.
Radix
 
Příspěvky: 2931
Registrován: úte led 08, 2013 18:54

PředchozíDalší

Zpět na O archivech

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník