Přinejhorším je potřeba požádat archív o přeskenování stránky (někdy celé matriky). A on se člověk nakonec i toho přeskenování dočká

Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Na MZA jsem žádal o opravy už nesčetněkrát. Chybějící skeny, nečitelné skeny, přeházené skeny, skeny navíc… Zatím mi vždycky vyhověli. Většinou to trvá cca měsíc. Vzhledem k tomu, že v rámci matričních oprav občas vidím, že přeskenovávali celou matriku, věřím tomu, že kdyby byla matrika špatná nějak celkově, že by vyhověli taky.matju píše:Vážně už jste někde takhle žádal?:) A dočkal? Kdepak?:)
zburget píše:Na MZA jsem žádal o opravy už nesčetněkrát. Chybějící skeny, nečitelné skeny, přeházené skeny, skeny navíc… Zatím mi vždycky vyhověli. Většinou to trvá cca měsíc. Vzhledem k tomu, že v rámci matričních oprav občas vidím, že přeskenovávali celou matriku, věřím tomu, že kdyby byla matrika špatná nějak celkově, že by vyhověli taky.matju píše:Vážně už jste někde takhle žádal?:) A dočkal? Kdepak?:)
U MZA vnímám jako hlavní problém právě to, že jsou skeny pořizovány v nedostatečně velkém rozlišení celkově.zeter píše:v MZA … snad žádný jiný archiv nemá tak neostré, rozpixelované snímky, takže i ve velkém rozlišení nejsou patrné detaily…
Mělo být od září. Tak nějak to krapet nestihliZora píše:A co bude se skeny matrik v příštím roce, to se stále oficielně nezveřejnilo...
Byla to přímá odpověď na přímý dotaz. Tak to považuju za oficiální informaci. No, dokud to neuvidím nasazené, tak je taková informace k ničemu. V poslední době jsem si nějak zvykl na to, že i ty nejoficiálnější informace mají životnost jen pár hodinZora píše:ano, pamatuju si ta "nejmladší" prohlášení o tom, co bude (asi).
To je fakt. Osobně si iluze moc nedělám. Aj bych se na MZA zeptal, ale nějak k tomu nemám odvahu.O tom, zda bude nějak možné použít staré odkazy (převodník na nové) zatím nepadlo nikde ani slovo...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků