SOA Zámrsk - aktualizace

Kdo byl v jakém archivu, a jaké jsou Vaše zkušenosti? Jak jste byli spokojeni?

Re: SOA Zámrsk - aktualizace

Příspěvekod horalka » čtv dub 23, 2015 19:56

Díky,jednu katol. se mi podařili ztáhnout ale zase nejde otevřit. Ale spíš potřebuji evangeliky.
horalka

Příspěvekod Zuzana Jah » čtv dub 23, 2015 20:50

Při popisu farnosti je na konci uvedeno o jakou církev se jedná a evangelické matriky jsou tam také. Soubor je zazipovaný a musíte mít na PC program na jeho "rozbalení". Osobně mi připadá systém, že si sáhnu matriku a mám ji uloženou na svém počítači, šikovný. Při hledání nejsem závislá na připojení k internetu. Jednotlivé obrázky si mohu i přejmenovat - zavedla jsem si určitý způsob práce, který mi vyhovuje. Jedná se hodně o zvyk:-) Ty Zuzana
Zuzana Jah

Oblast pátrání: Královéhradecký kraj

Příspěvekod horalka » čtv dub 23, 2015 22:19

Už jsem na to přišla a mate pravdu.Už jsem i našla co jsem potřebovala. Jen ještě neumim vložit obrázek zde do fora protože si nevim rady s překladem.Kdyby byla ještě jedna rada byla bych vděčná. Díky
horalka

Příspěvekod Kašpar » pát dub 24, 2015 6:44

Karolina Vernerova píše:mně asi už klepne :-)
Čekám na Rudník. Všechno okolo už je. I to zatrolené Vrchlabí, koukám!

K.

Něco málo je pod Hostinným a pod Javorníkem
Kašpar

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát dub 24, 2015 6:58

horalka píše:Už jsem na to přišla a mate pravdu.Už jsem i našla co jsem potřebovala. Jen ještě neumim vložit obrázek zde do fora protože si nevim rady s překladem.Kdyby byla ještě jedna rada byla bych vděčná. Díky

dobré ráno,
obrázek nahrajte někam na web- např na http://uloz.to/ nebo na http://img24.eu/ nebo na uschovna.cz
a sem překopírujte adresu....

obrázek vložený přímo do textu příspěvku bývá malý a špatně čitelný....
K.
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod Slunicko76 » úte kvě 05, 2015 14:23

Mne prostě ze Zámrsku nejde vůbec nic stáhnout-doma je to moc pomalé a v práci to prostě nejde a nejde-zkoušela jsem jak Explorer tak Mozillu, ale prostě nic. A to to dělám přesně podle návodu! Poradil by mi někdo jak na to?
A bo ještě další možnost: Nemá někdo stažené Semily?
Slunicko76

Oblast pátrání: Semily, Kolín, Benátky nad Jizerou, Hořice, Hranice na Moravě, Ostrava, Polsko-Halič, Jevany, Konojedy,okolí České Skalice...

Příspěvekod Kašpar » úte kvě 05, 2015 14:38

Slunicko76 píše:Mne prostě ze Zámrsku nejde vůbec nic stáhnout-doma je to moc pomalé a v práci to prostě nejde a nejde-zkoušela jsem jak Explorer tak Mozillu, ale prostě nic. A to to dělám přesně podle návodu! Poradil by mi někdo jak na to?
A bo ještě další možnost: Nemá někdo stažené Semily?

Jaké máte doma připojení ?
Pevnou linku, optiku nebo wifi ?
Zkoušela jste to přímo ze seznamu, najet na požadovanou matriku myší, měla by se objevit ruka, ťuknout na odkaz, pak by se mělo objevit dialogové okno o
tom, zda chcete pokračovat nebo chcete stornovat ( Allow | Block ), kliknete na pokračování, u Mozilly by se mělo objevit okno zda chcete stáhnout matriku a kam
a to je vše. Už by se to mělo stahovat. záleží na Vašem připojení. Pokud surfujete přes modem, může to být pomalejší. V práci může být nastavení na PC - zákaz
stahování.
Kašpar

Příspěvekod Zuzana Jah » úte kvě 05, 2015 15:19

a nemáte to v práci zablokované? - domluvte se s informatikem a také musíte mít na disku dostatek místa (disky jsou většinou sdílené a kapacitně omezené), někdy stačí použít externí disk. Ty Zuzana
Zuzana Jah

Příspěvekod Slunicko76 » úte kvě 05, 2015 17:01

doma ani v práci se mi ruka právě neukáže a musím to zkopírovat. Spíš asi budeme mít v práci tu blokaci.

doma máme modem a opravdu to jde hooodně pomalu. Zkusím ještě sousedy, co mají pevný počítač s Wi-Fi. Děkuji za rady!
Slunicko76

Oblast pátrání: Semily, Kolín, Benátky nad Jizerou, Hořice, Hranice na Moravě, Ostrava, Polsko-Halič, Jevany, Konojedy,okolí České Skalice...

Příspěvekod Sagitarius » úte kvě 05, 2015 17:22

Slunicko76 píše:doma ani v práci se mi ruka právě neukáže a musím to zkopírovat. Spíš asi budeme mít v práci tu blokaci.

doma máme modem a opravdu to jde hooodně pomalu. Zkusím ještě sousedy, co mají pevný počítač s Wi-Fi. Děkuji za rady!

Já to v práci také nemohu tahat, Zámrsk to má dislokované na nestandardním portu (to je to číslo :8083 za dvojtečkou), a to většina firem z důvodu bezpečnosti má blokované. (resp. všechno kromě standardu pro http - :80)
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko
Rodokmen online: http://vanek.free.fr/Resources/Pohodni% ... /index.htm

Příspěvekod LiborA » pon kvě 25, 2015 12:51

V práci to většinou nejde, právě z důvodů blokace portů. Pokud ale máte trochu slušného informatika, tak se s ním dá domluvit na pomoci, buď Vám to stáhne sám, nebo otevře port pro adresu SOA Zámrsk, případně vymyslí něco jiného. Nejlepší je se ho zeptat, aneb v duchu hesla "líná huba holé neštěstí". Přeji hodně štěstí.
LiborA

Oblast pátrání: Náchodsko, Broumovsko, Semilsko

Příspěvekod janinax » stř črc 15, 2015 14:32

Dobrý den, netušíte někdo, kdy by se měla na stránkách SOA Zámrsk objevit další várka zdigitalizovaných matrik? A která oblast je teď na řadě k uveřejnění?
Díky za info a hezký zbytek dne! Jana
janinax

Oblast pátrání: Semilsko, Krkonoše, Turnovsko, Třebechovice p. O., Jablonecko, Jičínsko

Příspěvekod Sagitarius » stř črc 15, 2015 14:54

Mám pocit že tvrdili začátek prázdnin, což už skoro je. ;-) Ale co netuším, spíš se podívat na jejich FB stránky.
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko
Rodokmen online: http://vanek.free.fr/Resources/Pohodni% ... /index.htm

Příspěvekod Zuzana Jah » stř črc 15, 2015 22:44

Dnes se mi dařilo stáhnout matriky farnosti Starý Bydžov - už je asi mají připraveny, ale seznam není aktualizovaný. Přišla jsem na to úplnou náhodou:-) Možná, že je toho přidáno /zatím bez odkazů/ víc. Jak se dají stáhnout matriky bez odkazu v seznamu zde již bylo vysvětleno. Díky tomu jsem měla v PC odkaz a k večeru jsem na něj úplně náhodně klikla:-) a před chvílí našla svého 6x pradědečka:-) Tak mám radost, posunu se maličko dál. Také na FS jsou asi měsíc další matriky a z některých farností mého zájmu:-) Ale nikde jsem nevyčetla, co připravují v Zámrsku k aktualizaci:-( Tak ještě zkusím další farnosti:-) Hezké léto všem. ty Zuzana
Zuzana Jah

Příspěvekod jirkabart » stř črc 29, 2015 16:09

Aktualizován inventář matrik

Přibyly civilní matriky OÚ Dvůr Králové nad Labem a římskokatolické matriky farních úřadů Nechanice, Jičín, Železnice, Stračov, Přepeře, Starý Bydžov, Libáň, Rovensko pod Troskami, Libošovice, Mlázovice, Osenice, Vyskeř, Samšina, Nová Ves nad Popelkou, Ostružno, Mladějov, Kratonohy a Dohaličky.
Pátrám především na jižním plzeňsku, klatovsku a královehradecku.
jirkabart

Oblast pátrání: plzeňský kraj: přešticko, švihovsko, žinkovsko, nepomucko
královéhradecký kraj: severně od Nechanic

PředchozíDalší

Zpět na O archivech