SOA Zámrsk - aktualizace

Kdo byl v jakém archivu, a jaké jsou Vaše zkušenosti? Jak jste byli spokojeni?

Re: SOA Zámrsk - aktualizace

Příspěvekod janinax » stř led 28, 2015 21:23

No fajn... Věřím, že s tou digitalizaci musí být moc práce, ale to jejich tempo je fakt "vražedné". Stačí se podívat na tu mapku... Netušíte, co znamená zelené označení farností? Má to nějaký hlubší význam pro digitalizaci?
janinax

Oblast pátrání: Semilsko, Krkonoše, Turnovsko, Třebechovice p. O., Jablonecko, Jičínsko

Příspěvekod pazve » sob led 31, 2015 20:29

myslím si, že nazelenalá barva je jiná diecéze - viz. zápis ve Sbírce matrika VČ kraje - druh fary: katolická, vikariát: Turnov, diecéze: Litoměřická, matriční obvod:
Jičín, okres: Jičín, kraj: Královéhradecký
pazve

Oblast pátrání: Luže, Střemošice, Radhošť, Horní Jelení, Holohlavy, Hradec Králové, Čibuz, Barchov, Rybná n. Zdobnicí, Ktová, Poniklá, Praha a okolí, Nedanice a okolí, Sebranice a okolí

Příspěvekod janinax » stř úno 25, 2015 17:23

Skvělá zpráva dnes na Facebooku SOA Zámrsk: Na přelom března a dubna připravujeme další aktualizaci inventáře matrik a zpřístupnění dalších digitalizovaných matrik. Můžete se těšit na matriky farních úřadů Nové Město nad Metují, Jevíčko, Miletín, Lomnice nad Popelkou, Vrchlabí, Semily, Markvartice, Žlunice a několik dalších, včetně doplňků k f.ú. Hronov, Náchod, Harrachov, Horní Branná, Kunčina, Opočno, Police nad Metují, Chornice, Stárkov, Ruprechtice, Horní Hynčina, Jablonec nad Jizerou, Křenov, Moravská Třebová, Zálesní Lhota a Rychnov na Moravě.
janinax

Oblast pátrání: Semilsko, Krkonoše, Turnovsko, Třebechovice p. O., Jablonecko, Jičínsko

Příspěvekod Zuzana Jah » stř úno 25, 2015 20:49

Sice mi čas utíká rychleji, než bych chtěla, ale na další matriky se moc těším - a pokud dají i Žlunice, mohla bych pokračovat v pátrání, čekám na matriky některých obcí z této farnosti:-) Facebook nemám a ani jsem netušila, že ho má i archiv. Má smysl si zřizovat účet? Děkuji za informaci a také za případnou radu ohledně registrace na facebooku. Ty Zuzana
Zuzana Jah

Oblast pátrání: Královéhradecký kraj

Příspěvekod Ewka » stř úno 25, 2015 21:15

Zuzana Jah píše:Sice mi čas utíká rychleji, než bych chtěla, ale na další matriky se moc těším - a pokud dají i Žlunice, mohla bych pokračovat v pátrání, čekám na matriky některých obcí z této farnosti:-) Facebook nemám a ani jsem netušila, že ho má i archiv. Má smysl si zřizovat účet? Děkuji za informaci a také za případnou radu ohledně registrace na facebooku. Ty Zuzana

Zuzko, myslím, že kvůli archivu nemá cenu si Facebook zakládat, většina důležitých informací se objeví zde a všechny jsou na jejich webovkách :-)

Eva
Ewka

Oblast pátrání: Broumovsko, Policko, Náchodsko, Dobrušsko, Podřipsko

Příspěvekod Radix » stř úno 25, 2015 21:33

Zuzana Jah píše:Facebook nemám a ani jsem netušila, že ho má i archiv. Má smysl si zřizovat účet? Děkuji za informaci a také za případnou radu ohledně registrace na facebooku. Ty Zuzana

Facebook archivu Zámrsk je veřejně přístupný, kvůli tomu není třeba zřizovat účet.
https://cs-cz.facebook.com/pages/St%C3% ... 3848504486
Radix

Příspěvekod horalka » čtv úno 26, 2015 19:51

Díky za super zprávu na Vrchlabí čekam jak na spaseni.
horalka

Příspěvekod pazve » pát bře 27, 2015 17:01

Dnes jsem se v archivu při přednášce o matrikách VČ kraje dozvěděl, že chybí digitalizovat ještě 7 farností. Měli jsme možnost navštívit i digitalizační pracoviště - obdivuji tyto spolupracovníky SOA, kteří stránku po stránce digitalizují cca 11400 matrik, které v Zámrsku jsou. Už se nedivím, že to ještě není hotovo - je to práce namáhavá na pozornost a taky na záda a oči. Nechtěl bych to dělat.
Bylo nám řečeno, že další aktualizace bude po velikonocích a potom začátkem července. Úplně hotovo by mělo být do konce roku 2016, když to půjde jak má.
pazve

Oblast pátrání: Luže, Střemošice, Radhošť, Horní Jelení, Holohlavy, Hradec Králové, Čibuz, Barchov, Rybná n. Zdobnicí, Ktová, Poniklá, Praha a okolí, Nedanice a okolí, Sebranice a okolí

Příspěvekod Miro1 » pát bře 27, 2015 17:18

tak to je dobrá zpáva
Miro1

Příspěvekod Sagitarius » pon bře 30, 2015 6:54

Ale na FB slibovali na přelomu měsíce, takže zase odklad. :-(
Já snad z nedočkavosti začnu indexovat další matriku. (poslední jsem dodělal v pátek, a doufal že co nevidět už bude nový materiál)
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko
Rodokmen online: http://vanek.free.fr/Resources/Pohodni% ... /index.htm

Příspěvekod Sagitarius » sob dub 11, 2015 14:50

Tak Zámrsk je teď nedostupný, přemýšlím jestli je to náznak věcí příštích, a zda se mám těšit. :-)
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko

Příspěvekod Zuzana Jah » sob dub 11, 2015 17:08

Já se tam dostala ráno i před chvílí bez problémů. Seznam je stále z ledna:-( a tak se musíme obrnit trpělivostí - co je pár dnů či týdnů z pohledu staletí:-) Ty Zuzana
Zuzana Jah

Oblast pátrání: Královéhradecký kraj

Příspěvekod Sagitarius » úte dub 14, 2015 17:21

Tak už se mi podařilo objevit 6 stažitelných matrik Nového Města, jen doufám že to nebudou všechny v nastávajícím balíčku, to by mě nepotěšilo.
Sagitarius

Příspěvekod Bartoloměj » stř dub 15, 2015 15:39

Prosím, kde jste je objevil? Dívala jsem se a zatím jsem nic nenašla.
Bartoloměj

Příspěvekod Ewka » stř dub 15, 2015 18:00

Bartoloměj píše:Prosím, kde jste je objevil? Dívala jsem se a zatím jsem nic nenašla.

Můžete zkusit tento postup: zkopírujte libovolný link na stažení matriky a do poslední části odkazu napište sign. matriky, kterou potřebujete. Pozor na dodržení nul u "prázdných" pozic.

Např:
http://195.113.185.42:8083/020-04091.zip
potřebuju matriku se sign. 51-29
takže odkaz bude:
http://195.113.185.42:8083/051-00029.zip :-) a poté uvidíte, jestli je matrika na webu nebo není.
Ewka

Oblast pátrání: Broumovsko, Policko, Náchodsko, Dobrušsko, Podřipsko

PředchozíDalší

Zpět na O archivech