Jihočeský kraj :: SOA Třeboň

Kdo byl v jakém archivu, a jaké jsou Vaše zkušenosti? Jak jste byli spokojeni?

Re: Jihočeský kraj :: SOA Třeboň

Příspěvekod janamic » pát bře 10, 2017 19:55

Tento týden nově velkostatek Postoloprty , už to vypadá, že se toho svého Protivína dočkám :-)
Miana
janamic

Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Příspěvekod janamic » sob bře 25, 2017 8:47

Tento týden nově pozemkové knihy pro dva obrovské velkostatky Protivín a Rožumberk
Miana
janamic

Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Příspěvekod jakub_m » úte dub 12, 2022 7:38

7.4.2022 přidána solidní dávka digitalizovaných matričních knih z různých částí jižních Čech a Vysočiny.
jakub_m

Příspěvekod jkjk » pát říj 04, 2024 10:54

Nemá někdo informace, jak to vypadá s matričními knihami s aktuálně uplynulou úložní dobou (tedy narození a úmrtí končící 1949)?
jkjk

Oblast pátrání: Prachaticko, Mělnicko, Mladoboleslavsko, Uherskohradišťsko, Slovensko

Příspěvekod mix59 » pát říj 04, 2024 11:43

Ptal jsem se jich letos na jaře na termín zveřejnění těchto matrik a odpověděli mi, že plánují jejich převzetí v roce 2025. Kdy přesně pak budou digitalizovány a zveřejněny, zatím neví... :? Jedná se samozřejmě o matriky oddací a úmrtní, ale to tak to určitě bylo v příspěvku myšleno.
mix59

Oblast pátrání: Velká Losenice a okolí (Rosecký, Uttendorfský, Vlček, Částečka)
Světnov a okolí (Jelínek)
Libín a okolí (Kaška, Bažil, Hadrávek, Mácha, Vyhnánek)
Červený Kostelec a okolí (Vacek, Střihavka)

Příspěvekod jkjk » pát říj 04, 2024 13:03

Děkuji za odpověď. Tak to si na ně asi ještě počkáme.
Samozřejmě myšleny matriky oddací a úmrtní, na matriky narození z toho období si počkáme ještě mnohem déle (potřeboval bych bohužel i jednu N 1784-1949).
jkjk

Oblast pátrání: Prachaticko, Mělnicko, Mladoboleslavsko, Uherskohradišťsko, Slovensko

Příspěvekod mix59 » stř lis 05, 2025 11:43

Pro všechny, kteří netrpělivě jako já čekají na matriky O a Z vedené do roku 1949, mám dobrou zprávu: převčírem se u nich v přírůstcích objevilo info o zařazení matriky Albrechtice nad Vltavou, oddaní 1930-1949. Učinil jsem dotaz na jejich administrátora, zda tedy lze v blízké době očekávat další přírůstky (poslední přidání matrik se tam totiž uskutečnilo v dubnu 2022 ve dvou fázích; rozhodně to tehdy neprobíhalo stylem 1 matrika denně).

Odpověd z dnešního rána zní takto:
V DigiArchivu jsou nyní k dispozici i další matriky z následujících farností; postupovat budeme abecedně. Digitalizace se však velmi pravděpodobně přesune i do následujícího roku.

Díval jsem se zběžně na římskokatolické matriky pro farnosti od "B" a opravdu přibyly "x-1949" matriky pro Bavorov, Bechyni a Bělčice. V Aktualitách se ještě neobjevily, ale nejspíš se tam objeví během dneška či zítřka - informace o aktualizacích mají v Třeboni podchycené dobře (na rozdíl třeba od Litoměřic, kde mají okno "Přehled aktualizovaných dat" k dispozici už od spuštění té nové verze Vademeca, ale při mém dotazu před několika měsíci ještě stále nevybrali firmu, která jim to naprogramuje...).
mix59

Příspěvekod Mistr Jan » stř lis 05, 2025 13:36

Tak doufám, že už je to na cestě, také netrpělivě vyčkávám. :-) Protože jsem mimo jiné čekal i právě na Albrechtice, stav jsem kontroloval snad každý druhý den a matriku Z 1889-1949 jsem tam našel už 22.10. Takže určitě stojí za to svoje farnosti občas rozkliknout, než čekat na oznámení, pokud jste nedočkaví jako já.
Bernartice už tam mají sňatky do roku 1949, teď už jen čekám na místní úmrtí...
J.
Mistr Jan

Oblast pátrání: okresy Kladno, Rakovník, Beroun, Kutná Hora, Opava, Tábor, Písek, ale i jiné
Rodokmen online: https://www.myheritage.com/site-OYYV77D ... QLZWJBILY/

Příspěvekod mix59 » stř lis 05, 2025 19:13

Já to tam sice také kontroloval skoro pokaždé, ale moje klíčová obec je Libín, což je farnost Štěpánovice - a tyto matriky jsou dosud uloženy na MÚ v Lišově s poznámkou ➞ očekáváme předání matriční knihy do archivu. Ovšem ta poznámka je tam už snad od začátku roku - to by to z Lišova za tu dobu muselo do Třeboně dorazit pěšky. :roll: Já jsem matriční úřad v Lišově navštívil před dvěma roky a na kole jsem pak dojel do Třeboně asi za hodinu, ale to se takto nedá srovnávat. Asi jsou tam jiné priority, takže Libín je někde vzadu a letos se ho už nedočkám zcela určitě.... :?
mix59

Předchozí

Zpět na O archivech