Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
mix59 píše:Neví někdo, jestli to pak pojede na aplikaci typu ARON nebo snad dokonce v novém VADEMECU dle Litoměřic?
To zas bude teda něco...
Mistr Jan píše:Odstávka ebadatelny SOA Praha 14.12. dopoledne
Dnes dopoledne budou probíhat práce na silnoproudém rozvodu a proto ebadatelna nebude dostupná. Bohužel dříve jsme informaci neměli.
...stále nejede
J
kolsi píše:Plzeň mi přijde fajn, byť od určité doby se dost spomalilo načítání skenů.
Ve Vademecu je prostě všechno špatně, ať už ohledně rychlosti, stability, tak ergonomie práce.
Server error 500 je tam na denním pořádku, po několika stovkách skenů to sežere veškerou paměť a často sestřelí celý prohlížeč.
Při procházení často zapomíná nastavený filtr vyhledávání - stačí vybrat farnost a ve výsledcích skočit na další stránku a polovina filtru je hned vymazaná.
Hledání podle let funguje pouze na matriky, u ostatních archiválií zcela náhodně, např. sčítání to při zadání časového období nenajde vůbec nic.
To, že nemohu procházet více matrik najednou, např. matriku a index, je snad vtip. V průběhu pátrání nemohu ani nikam odběhnout, protože session stránky vyprší po relativně krátké době a web přestane fungovat (Platnost stránky vypršela) a já musím vše vyhledané hledat znovu od začátku.
V ZAO jsem nezaznamenal. Třeba jsem měl jen štěstí.Velmi častou a v podstatě jedinou novinkou na portálu je "Z důvodu technických problémů se nezobrazují některé skeny ve zdigitalizovaných archiváliích".
V ZAO zveřejňují přehledy toho, jaké úpravy provedli. V Litoměřicích nevím. Pokud ne, není to problém Vademeca, ale archívu.V jiných systémech vidím, jaké nové archiválie byly zpřístupněny, ve Vademecu nic.
Já hlásil nějaké požadavky a postřehy do ZAO. Odpověď poslední dobou byla - "ano víme o tom…" nebo "děkujeme za nápad…" a pokračovalo to "…bude opraveno / budeme se snažit, aby bylo doplněno v nové verzi aplikace. Ve staré se to už opravovat / doplňovat nebude". Proto celkem dlouho čekám na tu novou verzi a doufám, že zase bude funkčnější a přívětivější.Smutné na tom, že spousta těch nefunkčních věcí, před pár lety fungovala, ale každá nová verze funkce pouze zhoršovala. Když se jim člověk snažil nějaký problém nahlásit, tak odpověď byla "nikdo jiný si nestěžuje" nebo "nikdo jiný tuto funkcionalitu nežádal". Ale kdo žádal, aby ta funkční věc byla vůbec odstraněna? Kdo žádal, aby nešlo otevřít dvě matriky zároveň?
Mistr Jan píše:Na Facebooku jsem viděl tento černý scénář podávaný se stoprocentní jistotou (p. Uhlář), snad na základě položeného dotazu při návštěvě na Chodovci. Že prý je přesun do prostředí ARON plánován na příští rok.
Tak snad budou v takovém případě ochotní odpovídat na dotazy a na základě dotazů opravovat nedostatky (+ že budou mít normálně běžící server), jinak se středočeskou genealogií asi na čas seknu, ARON jako web opravdu silně nemusím a rozhodí mi to všechny uložené odkazy.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník