ve vlákně Nová aplikace pro ActaPublica - aktuální informace se mihlo téma na možný převodník staré>nové odkazy do MZA.
Chtěl bych otevřít téma na různé geneo utilitky které by nám usnadnili práci. Osobně, jakožto začátečnický čtenář starých textů, jsem již několikrát potřeboval rozluštit název vesnice nebo města u kterého jsem si nebyl vůbec jistý. A jelikoz není uplně snadné dohledat názvy obcí např. v googlu nebo na mapách pokud nevíte přesnější název, udělal jsem si malý nástroj který výhledává podle tzv. regulárního výrazu (umožní zadat pevné a nejisté znaky) v názvech obcí které jsem získal z nějakého státního portálu a z Wiki. Podstatné je, že na Wiki jsou i německé varianty názvu které se často i v českých textech vyskytují.
Zatím je to jen ve fázi pokusu a především zdroje neobsahují zdaleka všechny obce. Pokud by se projevil vážnější zájem a tahle utilitka by byla někomu nápomocná, jsem ochoten investovat do ní nějaký čas a dotáhnout jí do použitelného stavu.
Tady je link: Vyhledávání v názvech obcí ČR
Prosím o shovívavost, je to opravdu jen nástřel, především sekce se spřežkami je jen spíš takový úlet