Děkuji za snahu pomoci. Ano, taktéž jsem dodatečně přišel na to, že UL Josefa Kropáče správně směruje do Krčmaně, nikoliv do Krčmy.
Ostatní je ovšem pochybné. Anna Rašková (Josefova maminka) se narodila ve Vrbátkách, kde si i vzala Ignáce narozeného v Krčmani. Rodina pak měnila místa pobytu (Margelíkov, Krčmaň, Lázníky), evidentně mi ještě aspoň jedno místo chybí, ve (Velkém) Týnci však zřejmě nežili. Žili v něm jiní Kropáčové, možná s Josefem nějak spřízněni, takže je možná jezdil navštěvovat, ale tu spřízněnost ještě nemám potvrzenu, je to jen teorie.
Teď spíše řeším Ignácova otce Šimona, kterýžto taky během života několikrát změnil místo pobytu (Krčmaň, Vrbátky, Určice) a ješte je nemám všechna. U něj mi chybí hlavně svatba a narození, takže nejsem schopen ho zatím napojit na jiné Kropáče, které jsem už na Olomoucku-Prostějovsku-Přerovsku našel. Namátkou mohu jmenovat Kropáče (a Kropáčky, u některých nebylo příjmení úplně ustálené) ve Štětovicích, v Štěpánově, Velké Bystřici, Černovíru, Unčovicích, Slavoníně/Kožušanech. Vím i o dalších v Citově a Troubelicích, ještě jsem nestačil vše projít, momentálně bádám v Štěpánově, odkud pocházeli ti z Týnce ...