Ferdinand Hertel - děkuji všem za pomoc-vyřízeno

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Ferdinand Hertel - děkuji všem za pomoc-vyřízeno

Příspěvekod krb1vs » pon bře 18, 2013 14:41

V obci žimrovice okr. Opava žila na čp. 22 rodina Ferdinanda Hertela (usedlost je nyní v majetku jiného majitele). V rozhovoru se sousedy mi bylo sděleno, že v této rodině byl syn pana Ferdinanda, který přesídlil do Brna, kde snad působí, nebo působil jako vysokoškolský profesor. Našel jsem jméno Doc.Ing. Ferdinand Hertel jako předsedu klubu filatelistů v Brně a jako autora článku o železniční trati Suchdol nad Odrou - Budišov nad Budišovkou, umístěného na webu farnosti Vítkov. Snažím se zjistit, zda tento Ferdinand Hertel je potomkem pana Ferdinanda Hertela ze Žimrovic. Děkuji.
Naposledy upravil krb1vs dne ned bře 31, 2013 6:20, celkově upraveno 1
krb1vs

Re: Ferdinand Hertel

Příspěvekod zrnka písku » úte bře 19, 2013 14:03

krb1vs píše:V obci žimrovice okr. Opava žila na čp. 22 rodina Ferdinanda Hertela (usedlost je nyní v majetku jiného majitele). V rozhovoru se sousedy mi bylo sděleno, že v této rodině byl syn pana Ferdinanda, který přesídlil do Brna, kde snad působí, nebo působil jako vysokoškolský profesor. Našel jsem jméno Doc.Ing. Ferdinand Hertel jako předsedu klubu filatelistů v Brně a jako autora článku o železniční trati Suchdol nad Odrou - Budišov nad Budišovkou, umístěného na webu farnosti Vítkov. Snažím se zjistit, zda tento Ferdinand Hertel je potomkem pana Ferdinanda Hertela ze Žimrovic. Děkuji.

A co zkusit panu docentovi napsat? ;-) určitě bude vědět více než my o svých rodičích
zrnka písku

Příspěvekod Zora » úte bře 19, 2013 15:51

V roce 1991 řešil
Doc. Ing. Ferdinand Hertel, CSc. tento věděcký úkol:
Studium výnosotvorných prvků kukuřice na zrno v okrajové kukuřičné oblasti
na Menděleově univerztě Brno (bývalá VŠ zemedělská)

Ferdinand Hertel vydal v r. 1990 knihu - učebnici:
Rostlinná výroba: Praktikum : Určeno pro posl. provozně ekon. fak. a agronomické fak.

Osoby stejného jména a příjmení mají své adresy podle googlu na netu
- Německo a
- Austrálie- Sydney (Ferdinand a John)

Vzhledem k tomu, že Váš odkaz na filatelistický klub byl pouze na přehled klubů a pravděpodobně staršího data vydání, zde kontakt na filatelistický klub Brno, (na stránkách příjmení již ale není uvedeno).
http://www.filabrno.net/kfam.htm#Z klubové historie:

Po zadání filatelie Hertel do googlu Vám vyskoči adresy filatelistů tohoto příjmení v Evropě.

Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod krb1vs » čtv bře 21, 2013 6:18

zrnka písku píše:
krb1vs píše:V obci žimrovice okr. Opava žila na čp. 22 rodina Ferdinanda Hertela (usedlost je nyní v majetku jiného majitele). V rozhovoru se sousedy mi bylo sděleno, že v této rodině byl syn pana Ferdinanda, který přesídlil do Brna, kde snad působí, nebo působil jako vysokoškolský profesor. Našel jsem jméno Doc.Ing. Ferdinand Hertel jako předsedu klubu filatelistů v Brně a jako autora článku o železniční trati Suchdol nad Odrou - Budišov nad Budišovkou, umístěného na webu farnosti Vítkov. Snažím se zjistit, zda tento Ferdinand Hertel je potomkem pana Ferdinanda Hertela ze Žimrovic. Děkuji.

A co zkusit panu docentovi napsat? ;-) určitě bude vědět více než my o svých rodičích

No to jistě, ale nevím kam. Ani ten soused ze Žimrovic neví kde nyní přebývá. Obvykle u takových kapacit bývá uveden kontakt alespoň na pracoviště.
krb1vs

Příspěvekod zrnka písku » čtv bře 21, 2013 7:20

A zkusit napsat panu doc. Malému z klubu filatelistů, do dopisu vložit ještě jeden pro hledaného a lístek s prosbou o předání?
zrnka písku

Příspěvekod ZEL » čtv bře 21, 2013 10:15

Pokud byl vysokoškolským profesorem na Mendelově univerzitě, tak minimálně od roku 2005 není.
ZEL

Oblast pátrání: Rody Zelinků a Zelingerů
http://zelinka.genebaze.cz/zelinka.html

Příspěvekod Karolina Vernerova » čtv bře 21, 2013 12:02

A on tedy nebydli na adrese ze Zlatych stranek? Zrejme uz ten zapis neni aktualni (mozna zrusil pevnou linku), protoze se mi ho nepovedlo najit podruhe....
Hertel Ferdinand, Ing. CSc Pšeník 376/11 63900 Brno-střed - Štýřice
a nemohla by tohle byt jeho pribuzna- ta by Vam snad taky pomohla....

Hertelová Alice
Pellicova 629/5d, 60200 Staré Brno
http://www.zlatestranky.cz/lide/Brno/fe ... 8E8976A9D4
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod krb1vs » ned bře 24, 2013 5:42

ZEL píše:Pokud byl vysokoškolským profesorem na Mendelově univerzitě, tak minimálně od roku 2005 není.

V roce 1988 byl na agronomické fakultě této university jmenován docentem
krb1vs

Příspěvekod krb1vs » ned bře 31, 2013 6:19

Děkuji všem za poskytnuté rady. Již jsem získal adresu, napsal jsem mu dopis a čekám na odpověď.
krb1vs

Zpět na Hledá se!