Příjmení Lasák

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Příjmení Lasák

Příspěvekod ladin » čtv úno 21, 2013 22:51

Dobrý den. Hledám informace o rodu Lasák, žijící na Prostějovsku. Byl to mlynářský rod, Který žil a pracoval ve Ptení, Zdětíně- na Běleckém mlýně, Vlastnili mlýn ve Smržicích a v Boskovicích. Měli propachtované mlýny a nebo na nich byli zaměstnáni v Mysločovicích, v Otrokovicích, Tlumačově,Honěticích, v Prostějově, Holasovicích, Nětčicích atd. Prosím o jakoukoliv informaci, která mi pomůže doplnit chybějící události. Zajímám se hlavně i o jmenovce z jiných lokalit, protože můj poslední nález v matrice je sňatek mlynáře ze Ptení Rudolfa Lasáka s Martou Helm v Pavlově. Další údaje o této rodině v matrikách ve Ptení nejsou. Procházel jsem je od 1780, po 1620 a bez úspěchu, téměř rok se nemohu pohnout z místa. Do Ptení okolo roku 1760 až 1780 po zrušení kláštera následovala imigrace z Mírovského, Zábřežkého a Moravsko Třebovského panství. Je možné,že mladý mlynářský Rudollf přišel za prací. Prosím o jakoukoliv informaci a předem děkuji. Lasák
ladin

Zpět na Hledá se!