Svatba Olgy Zerzawé

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Svatba Olgy Zerzawé

Příspěvekod Qwidy16 » úte říj 22, 2024 17:24

Zdravím,
když jsem dohledával další lidi do rodokmenu ze strany mého dědy, tak jsem narazil na Olgu Marii Annu Braunstein, která se měla vdát za Hanse Zerzaweho v Moravské Ostravě. Tak jsem teda šel na stránky ZA Opava a hledal. Bohužel se mi nepodařilo nikde najít její svatbu. Měla by se brát 7.10. 1939 a tak jsem projel každou oddací matriku, jenže nikde její svatba. Dozvěděl jsem se také, že by Hans měl být bratrancem Jana Zrzavého (*1890). S Olgou by měl mít jen jednoho syna, Dr. Reinharda Zerzawého z Aalenu.
Předem děkuji za jakoukoli pomoc a odpověď.

Narození Olgy Anny Marie Braunstein: https://www.mza.cz/actapublica/matrika/ ... -03360.jp2 vlevo úplně dole
Qwidy16

Oblast pátrání: Kuřim

Re: Svatba Olgy Zerzawé

Příspěvekod Zora » úte říj 22, 2024 17:37

svatba před stavovským úředníkem , zkoušel jste ?

Olga pocházela z rodiny, kde byla obcovacím jazykem němčina, podloe jména syna by se dalo předpokládat, že i manžel se držel němčiny.

Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Qwidy16 » úte říj 22, 2024 18:00

Ano, v ZA Opava jsem prošel i evangelické, civilní, židovské, ale ne a ne je najít. Stavovského úředníka jsem tam nikde neviděl. Jsou tam tyto možnosti matrik: vše, katolická, evangelická, židovská, civilní (matričního úřadu), vojenská a jiná.
Qwidy16

Oblast pátrání: Kuřim

Příspěvekod Zora » úte říj 22, 2024 18:08

Já to samozřejmě vidím,
pak je třeba zjistit, zda v Moravské Ostravě stav. úředník působil, nebo byl někde poblíž... nebo matriky nejsou ještě online.

Často se setkávám s tím, že v matrikách stavovského úředníka pro oddané je i list pro děti vzniklé z tohoto manželství.

V Brně je to zveřejněno i s dětmi v rozporu se zákonem o matrikách, třeba v jiném archivu nikoliv. Jak je to v opavském archivu to nevím. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Hledá se!