Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:
1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také. Např: V rodokmenu mám: Novák (Opava) Novotný (Novojičínsko) Nový (Ostrava a okolí)
2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět. Např: Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854 nebo Hledám Novotných a Nových z okolí Písku
3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.
Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním (Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)
Hledám osobu tohoto jména i jeho zkomolenin. Jméno se objevuje pouze u narození a sňatku dcery (u nar.dvou dcer) po roce 1760 v Obratani. Jinak se po něm zem slehla . Díky za event.zprávu.
Naposledy upravil Šušara dne ned led 06, 2019 22:24, celkově upraveno 1
Oblast pátrání: Praha-západ, Příbramsko, Rakovnicko, Berounsko, Praha-východ, Třebíčsko, Hrubý Jeseník, Ledečko, Úžice, Mladá Vožice, Vlašimsko, Choustník, Mazelov (ČB), Praha, a v okolí uvedeného
Grantlbaur se asi nejmenoval. Asi se jmenoval Grantl, Grantel, Gräntl, Gräntel a tak dále a byl Bauer - sedlák. Grantelbauer (Grantlbaur) by byl někdo, který se s lidma rád hádá a má pořád špatnou náladu a koho nikdo tak nemá rád. Pisatel si s tou osobou dělal legraci, když to tak bylo, jak jsem psal.
Oblast pátrání: Praha-západ, Příbramsko, Rakovnicko, Berounsko, Praha-východ, Třebíčsko, Hrubý Jeseník, Ledečko, Úžice, Mladá Vožice, Vlašimsko, Choustník, Mazelov (ČB), Praha, a v okolí uvedeného
Díky za odkaz, já mám Andrease G. (syna Karla) nar. asi 1708, žil ve Zlátence nynější okres Pelhřimov, takže do Rakous nějakých 100km, takže je to docela možné. Prostuduji odkaz, ještě jednou díky Helena