Ferdinand Kchoc (Khoc)

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Ferdinand Kchoc (Khoc)

Příspěvekod makke » pon črc 04, 2011 22:51

Hledám osobu Ferdinanda Kchoce (možno psáno i Khoce), pracoval v železárnách ve Štěpánově nad Svratkou a v té oblasti i žil, roku 1892 se mu narodila nemanželská dcera a on pár let poté zemřel, měl pocházet z Kostelce (bohužel nevím kterého).

Prosím o jakoukoli informaci o výskytu nositelů jména Kchoc/Khoc, procházela jsem sčítací operáty z oblasti Štěpánova a nikde jsem na něj nenarazila, hledala jsem i v matrikách Kostelců a nikde jsem na toto jméno nenarazila.

Děkuji
makke

Oblast pátrání: Březka, Březí (ZR), Březské,Hluboké (TR), Kamenná, Košíkov, Krokočín
obecně panství Náměšť nad Oslavou

Příspěvekod artepa » čtv črc 07, 2011 8:01

Dobrý den,
pravda nevím nic o Štěpánově nad Svratkou, ale vím, že ve Štěpánově u Olomouce byly železárny. Nemohlo to být tam? I když
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Štěpánov

Příspěvekod makke » pon črc 18, 2011 21:13

Bohužel určitě to není Štěpánov u Olomouce, hledaný Ferdinand Khoc měl ještě v 50. letech v Štěpánově nad Svratkou hrob, dnes už ale bohužel neexistuje a jediné údaje, které znám jsou jen ústní a neúplné.
makke

Oblast pátrání: Březka, Březí (ZR), Březské,Hluboké (TR), Kamenná, Košíkov, Krokočín
obecně panství Náměšť nad Oslavou

Zpět na Hledá se!