potomci rodin Hájek - Hübsch - Šulc\Kostelec nad Labem

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

potomci rodin Hájek - Hübsch - Šulc\Kostelec nad Labem

Příspěvekod Ronny » ned pro 20, 2015 16:04

Dobrý den,
rád bych touto cestou oslovil potomky, pamětníky, či správce rodokmenů uvedených jmen, kteří jsou snad i nadále žijící v obci Kostelec nad Labem, či v okolních obcích. Opírám se o nalezení záznamu předka jedné větve mého rodokmenu Josefa Hájka, který zemřel právě v této obci dne 25.10. 1826 v domě čp 51. Ten měl dle matričního záznamu syna Josefa, který se oženil s Annou Hübschovou (dc Jana Hübsche a Kateřiny Šulcové - pozn. rod. Šulcová patrně i nadále v této obci žije dle nalezení několika náhrobků na místním hřbitově). Za každou informaci či pomoc mnohokrát děkuji předem.
S pozdravem
Ronny Roman Hájek

P.S. Krásné prožití svátků Vánočních a šťastné vykročení do nového roku Vám všem přeje Ronny
Ronny

Oblast pátrání: CZ - Český Brod, Poděbrady, Lysá nad Labem, Brandýs nad Labem, Kostelec nad Labem, Nymburk, Praha, Talmberk, Žďár nad Sázavou, Nížkov, Přelouč
UK - Londýn F - Bayonne, Amiens
F -

Re: potomci rodin Hájek - Hübsch - Šulc\Kostelec nad Labem

Příspěvekod Humpolec » pon dub 18, 2016 20:01

Dorý den .
Jsem potomek Šulců z mamčiny strany Václava Šulce prapraděda Kostelec 77.Praděda Karel František Šulc hostinec v Lysé n Labem.Zatím pátrám možná vím více.Ladislav Humpolec
Humpolec

Oblast pátrání: Kostelec n Labem/Jiřice Rod Šulců

Re: potomci rodin Hájek - Hübsch - Šulc\Kostelec nad Labem

Příspěvekod Ronny » úte dub 19, 2016 8:09

Dobrý den Ladislave,

rodina Šulcova je v mém rodokmenu coby roz-rod. Přesto si rád vyměním navzájem data k této rodině, kterou mám z části zmapovanou. Na hřbitově v Kostelci nad Labem jsem nalezl náhrobek, který nese toto příjmení, ale zda jde o Vaši rodinu, to netuším. Těch jmen, které se shodují se jmény v mém rodokmenu (v roz-rodech) je na zdejším hřbitově více. Nejeden můj předek v tomto kraji zakořenil. Převážně se jedná o obce Kostelec n. L., Ovčáry, Záryby a další. Pro výměnu informací Vám níže přikládám své kontakty. Pochopitelně se můžeme dohodnout i na osobní schůzce. To vše můžeme dohodnout písemně, nebo telefonicky. Záleží jen na Vás, jak Vám to bude vyhovovat.

Zdraví Vás a těší se na odpověď
Roman Ronny Hájek

E-mail: cov-hajek.roman@seznam.cz
mob. 604 475 893
Ronny

Oblast pátrání: CZ - Český Brod, Poděbrady, Lysá nad Labem, Brandýs nad Labem, Kostelec nad Labem, Nymburk, Praha, Talmberk, Žďár nad Sázavou, Nížkov, Přelouč
UK - Londýn F - Bayonne, Amiens
F -

Zpět na Hledá se!