Bína po 1852 Strakonicko vyřešeno

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Bína po 1852 Strakonicko vyřešeno

Příspěvekod janamic » ned dub 12, 2015 16:04

Hledám osudy a potomky této rodiny, kdekoli - okolí neúspěšně prohledáno, poslední zápis je z r. 1852.

Obrázek

Manželé František Bína *1804 Krašlovice obecní slouha v Drahonicích a Kateřina roz. Michalová *1817 dcera Jakuba Michala, obecního slouhy v Heřmani oddáni 1838 v Heřmani. Děti všechny narozeny v Drahonicích: František *1839, Matěj *1841, Jakub *1845 a Anna *1851.
Naposledy upravil janamic dne ned črc 05, 2015 12:24, celkově upraveno 3
Miana
janamic

Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Re: Bína po 1852 Strakonicko?

Příspěvekod sanssouci » ned dub 12, 2015 21:17

U www.genteam.at se najde spousta osob se jménem Bina.
sanssouci

Příspěvekod hozacwa » stř dub 15, 2015 10:47

Bínovi žili nejméně ve druhé polovině 20. století (ale mám dojem že i dříve) v Dolních Kounicích, okr. Brno venkov - farnost Dolní Kounice, na MZA Brno-acta
H.
hozacwa

Příspěvekod janamic » stř dub 15, 2015 20:01

Děkuji za tipy, genteam jsem využívala poprvé, tak mi to chvíli trvalo. Moje předchozí pokusy hledání v rakouských matrikách se podobaly hledání jehly v kupce sena, tak alespoň jsem hledání zefektivnila. Nicméně žádný z uvedených Bínů mi neodpovídá.
V Kounicích existoval nepříbuzný rod. Ono jméno Bína je kupodivu poměrně časté - dnes cca 900 výskytů mužské podoby a vzniklo z křestního jména Benedikt a proto je rozšířeno po celé republice. Dokonce ve vývodu máme Bínu z berní ruly z Pivkovic, který není příbuzný s těmito Bíny, které hledám. J.
Miana
janamic

Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Příspěvekod budikman » ned kvě 31, 2015 19:11

Dobrý den.Dávám dohromady rodokmrn Bínů z jižních Čech.Nejstarší záznammám z roku 1721 a to Francisci Bína s ženou Marianou z rolnické osady Albrechtice kde žili a hospodařili s rodinou Pávků .Dnes se ta osada jmenuje Pávek.Nachází se v lese u Novosedel.Dále mne stopy přivedli do Novosedel,Třeboně ,Lužnice a do Mirkovic u Krumlova.Spousta Bínů se v polovině 18tého stol.nacházela v Hrdlořezích.
Jak jsem pátral v Mirkovicích ,taknějací bínovi se rozšiřovali na severozápad od Krumlova,tak možná by to mohla být pro vás stopa.Já jsem také zamrzl v roce 1721 a nemohu se pohnout z místa již skoro půl roku nemohu se dobrat k tomu od kud ten Francisci tedy po našem dneska řečeno František s tou Marianou přišli.Snad se jednou oba z místa pohneme.Hezký den.Jan Bína Přeštice
budikman

Oblast pátrání: Jižní Čechy - třeboňsko,Novosedly ,Mirkovice u Krumlova

Příspěvekod Zora » ned kvě 31, 2015 23:08

Francisci - tohle jméno asi mát převzato ze záznamu o jeho synovi - u otce není první pád - spíš je to tvar ... (koho čeho) Františka
Správně musíte uvádět Franciscus.
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod janamic » pon čer 01, 2015 19:22

budikman píše:Dobrý den.Dávám dohromady rodokmrn Bínů z jižních Čech.Nejstarší záznammám z roku 1721 a to Francisci Bína s ženou Marianou z rolnické osady Albrechtice kde žili a hospodařili s rodinou Pávků .Dnes se ta osada jmenuje Pávek.Nachází se v lese u Novosedel.Dále mne stopy přivedli do Novosedel,Třeboně ,Lužnice a do Mirkovic u Krumlova.Spousta Bínů se v polovině 18tého stol.nacházela v Hrdlořezích.
Jak jsem pátral v Mirkovicích ,taknějací bínovi se rozšiřovali na severozápad od Krumlova,tak možná by to mohla být pro vás stopa.Já jsem také zamrzl v roce 1721 a nemohu se pohnout z místa již skoro půl roku nemohu se dobrat k tomu od kud ten Francisci tedy po našem dneska řečeno František s tou Marianou přišli.Snad se jednou oba z místa pohneme.Hezký den.Jan Bína Přeštice

Jak už jsem psala hledám Bínovy z rozrodu - tedy příbuzné a jejich potomky z konce 19.století. Ale máme i Bínovy ve vývodu -tedy předky, a to pět generací, než se Alžběta Bínová r.1756 vdala za Zámečníka. Tyto předky Bíny mám dohledané až k berní rule - k Prokopovi Bínovi osedlému 1/2 lánu v Pivkovicích - 70km od vašeho třeboňska. Co vím, jejich radius rozšíření je max 20 km v rámci panství Protivín. Ovšem úplně vyloučit přesun některého ze synů z dřívější generace nelze. Z rodin, které žily v Pivkovicích okolo 1720 žádný František neodešel. Přidávám odkaz na soupis poddaných z r.1718 http://digi.ceskearchivy.cz/cs/50301/34
Miana
janamic

Příspěvekod budikman » úte čer 02, 2015 9:53

Děkuji a hezký den.JB
budikman

Oblast pátrání: Jižní Čechy - třeboňsko,Novosedly ,Mirkovice u Krumlova

Příspěvekod ATUM » sob čer 06, 2015 22:10

budikman píše:Dobrý den.Dávám dohromady rodokmrn Bínů z jižních Čech.Nejstarší záznammám z roku 1721 a to Francisci Bína s ženou Marianou z rolnické osady Albrechtice kde žili a hospodařili s rodinou Pávků .Dnes se ta osada jmenuje Pávek.Nachází se v lese u Novosedel.Dále mne stopy přivedli do Novosedel,Třeboně ,Lužnice a do Mirkovic u Krumlova.Spousta Bínů se v polovině 18tého stol.nacházela v Hrdlořezích.

Pane Bína , v diskuzním fóru archivu Třeboň téma číslo 4906. by mohlo být vaše. Nepřehlédl jste tam odpověď ? Hledal jste v Želivi ?
ATUM

Oblast pátrání: Okolí Brtnice, Dolní Cerekve, Batelova, Třeště, Telče, Dačic, Kunžaku,
Žirovnice, Písku

Příspěvekod janamic » ned črc 05, 2015 12:22

nalezeni 57km daleko u Borovan a polepšili si, stali se chalupníky :)
Miana
janamic

Zpět na Hledá se!