Jaroslav Pavel, narozený 1888 v Orlických horách

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Jaroslav Pavel, narozený 1888 v Orlických horách

Příspěvekod pechy » sob úno 14, 2015 13:02

Roky hledám jakýkoli matriční záznam mého pradědečka Jaroslava Pavla. Jediné, co jsem našel, je poznámka u narození jeho pozdější manželky Anny Školníkové, nar. 26.7.1891 v Polomu č. 2 (Polom u Bílého Újezda). Připsaná poznámka zní takto: "Oddána 9.8.1919 s Jaroslavem Pavlem z Osečnice, narozeným 29.7.1888." Na první pohled to vypadalo nadějně, ale bohužel kde nic, tu nic. V Osečnici se žádní Pavlové nevyskytovali, zřejmě tam byl v době svatby jen usazený. Prohledal jsem blízké i širší okolí, jméno Pavel je v té lokalitě poměrně rozšířené (např. v Podbřezí), ale žádný se mi nehodí. Jeho syn, můj děda, nikdy o své rodině nevyprávěl a oddací matriky z roku 1919 ještě nejsou bohužel naskenované.
Kdyby někdo měl ve svém rodokmenu Jaroslava Pavla někde z okolí Bílého Újezda, Domašína, Polomu apod., budu vděčný za kontakt. Díky. Lukáš
pechy

Oblast pátrání: Netvořicko, Rychnovsko, Pardubicko

Re: Jaroslav Pavel, narozený 1888 v Orlických horách

Příspěvekod pechy » sob úno 14, 2015 13:15

Ještě obrázek z matriky narozené Anny Školníkové s inkriminovanou poznámkou:
Obrázek
pechy

Oblast pátrání: Netvořicko, Rychnovsko, Pardubicko

Příspěvekod Karolina Vernerova » sob úno 14, 2015 13:24

Jen vsuvka: Zkusil jste zavolat matrikářce kvůli oddací matrice?
Myslím, že buď se nechá "ukecat" a koukne se a nebo byste jí mohl poslat kopii svého rodného listu a RL Vašeho otce a pak by Vám třeba dala výpis z matriky oddaných.....
Už jsem zase zapomněla přesně roky, ale myslím, že dokonce takhle dávná svatba už nepodléhá zákonu o ochraně dat (osobních informací) a že by Vám to měla říct i bez RL.....
Asi se to jinak bude špatně hledat, když jsou v okolí Pavlové častí.....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod Rozina » sob úno 14, 2015 13:39

Zkuste hledat v evangelických matrikách.
Rozina

Zpět na Hledá se!