Genovefa Buchta z Vilémovic

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Genovefa Buchta z Vilémovic

Příspěvekod PomněnkaPrvní » stř led 07, 2015 13:31

Hezký den,
v matrice zemřelých v Rájci nad Svitavou z roku 1881 jsem našla úmrtí 82leté Genovefy Buchty, podruhyně z Vilémovic, která se v době smrti nacházela v Rájci.

Vilémovice nejsou tak daleko, ale třeba ji někdo hledá a nemůže najít.

Druhý zápis vlevo
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=13

P.S.: Což takhle vytvořit rubriku "Našel se" a dávat do ní odkazy na záznamy lidí, kteří do dané matriky očividně "nepatří"? Když farář napsal, že byli na návštěvě apod., předpokládám, že by je badatel těžko hledal.
PomněnkaPrvní

Re: Genovefa Buchta z Vilémovic

Příspěvekod Zora » stř led 07, 2015 13:57

tohle funguje na Okounovi, jen by se to kouskovalo. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Zora » stř led 07, 2015 16:24

Mně je to zcela jedno, (nebylo to míněno jako odpor)
já si taková příjmení pamatuji a ty nalezené jinde i po delší době mohu zájemcům napovědět a dělám to. Ale aby to fungovalo, tak to někdo musí udržovat. Už se přestal začleňovat význam příjmení , a když si projdete starší příspěvky, tak už tady tenhle nápad jednou byl a nic se nedělo, nesetkalo se to s ohlasem. Z

edit
viewtopic.php?f=17&t=16113
jedno náhodně nalezené vlákno.
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod PomněnkaPrvní » stř led 07, 2015 19:50

Já jsem se na okouna dnes podívala prvně a to, co mě tam uvítalo, mi trošku vzalo dech. Nejsem žádný puritán, jen jsem čekala genealogický web a ony tam na mě skočily příspěvky o onanii...
Zadala jsem do vyhledávače na okounovi genealogie a dostala jsem se na (podle mě) pel mel diskusi o všem možném genealogickém, nepodařilo se mi v tom najít žádný systém. A rubriku "Našel se" nebo něco v tom smyslu taky ne. Možná kdybych se registrovala, k čemuž jsem ale tak nějak neměla odvahu ;)
Tento web je podle mě nejlepší, je přehledný a komplexní. A skvěle tu funguje vyhledávání. Takže když jsem napsala do předmětu příspěvku Genovefa Buchta a někdo ji bude za rok hledat, najde ji (buď tady, nebo mu to vyhodí i google).
Tak bych hlasovala za to tuhle rubriku zde mít.
Všímaví a ochotní badatelé by občas přihodili odkaz na záznam "cizince" v jejich matrice a určitě by časem přibývalo šťastných lidí, kteří tak našli zatoulaného předka.
PomněnkaPrvní

Příspěvekod Zora » stř led 07, 2015 20:07

Zora

Zpět na Hledá se!