Král,Dittrich,Ansorge,Kozelka,Bejček,Kutina

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Král,Dittrich,Ansorge,Kozelka,Bejček,Kutina

Příspěvekod alena Kralova » sob lis 07, 2009 13:47

Hledám předky těchto jmen, Královi z Suchého dolu u Police Nad Metují,Dittrichovi z Bežděkova u Police Nad Metují,Kozelkovi z Kladna, Buštěhradu-původně pocházel tento rod z okoli zákolan.
Za informace předem děkuji
Alena Králová
alena Kralova

Královi ze Suchého Dolu

Příspěvekod Jitka Ištoková » sob lis 07, 2009 14:19

V Suchém Dole bydlím a pokud vím, bydleli tu Královi - pán Antonín s paní Annou, měli 3 dcery.Kontakt na dcery bych mohla sehnat.Jitka Ištoková
Jitka Ištoková

Kozelka

Příspěvekod Kozelka » sob led 01, 2011 20:21

Původní rod Kozelků se vyskytoval u lokalit Slaný, Bílina a hlavně u Loun. Vznikl rozrodem koncem 13. století.Jako erb měli trojramenný hříč. V soupisu podaných z druhé poloviny 17.století jsou uváděni Kozelkové v lokalitách Ledeč n.S.,Kynšperk n.O.,Praha,Votice a další,nejsou zde uváděny lokality jmenované na začátku.Zřejmě Kozelkové z nich byli ještě evidováni ve šlechtickém stavu. V 19.století jsou již zaznamenáni Kozelkové z Kovár u Zákolan.Byli to chudí rolníci,přílepšující si hudbou.Můj pradědeček Václav Kozelka se narodil ve druhé polovině 19.století a byl šafářem v Dřetovicích, asi 5 km od Zákolan.Měl dvanáct dětí, můj dědeček se jmenoval Antonín a měl své sourozence i v Buštěhradě. V Dřetovicích bylo ještě před pár lety několik Kozelků, ti se však odstěhovali,do Kladna a snad i do Prahy.
Budu rád,jestliže se někdo podělí o svoje informace o rodu Kozelků.
Kozelka
Kozelka

Re: Kozelka

Příspěvekod Krejzlová Michaela » sob říj 08, 2011 9:11

dobrý den, reaguji na rod Kozelků. Můj otec, dědeček i pradědeček se jmenují Václav Kozelka. Co vím od otce pocházel z Blevic, což jak jsem zjistila je kousek od Zákolan- Dřetovic. Strýc mého dědečka byl také Antonín a má 2 dcery. Jelikož mě zajímají mé kořeny a rozhodla jsem se pro rodokmen ráda by jsem se dostala dále. Co ještě vím tak nějací Kozelkovi se skutečně odstěhovaly někam k Bilině.
Krejzlová Michaela

Kozelkové

Příspěvekod Kozelka » sob říj 08, 2011 10:05

Dobrý den,
příslušníci z věteve Kozelků z okolí Bíliny (Zábrušany,Všechlapy,Ohníč) jsou snad pohřbeni v kostele Pany Marie Nanebevzetí v Bilíně Újezdu. Byl jsem se tam minulý měsíc podívat,ale kostel je zavřený a zřejmě se dovnitř člověk těžko dostane. Znak Hříč je namalován i na zámku Nové Hrady u Loun, jako erb Záviše z Jimlína (asi 6 km od Hřivic).
Jméno Václav bylo v rodu Kozelků hodně používané, takže Václav se jmenuje i můj strýc. Podle strýce byl jeden můj prastrýc jako nějaký finančák v Brně, snad za první republiky.
Kozelka

Re: Kozelkové

Příspěvekod Krejzlová Michaela » sob říj 08, 2011 13:20

dobrý den,
co ještě vím, že můj praděda Václav Kozelka žil i zemřel v Blevicích a snad tam zastával i nějakou funkci na obecním úřadě a jeho žena byla Marie. Strýc Antonín co vím byl starší, ale až další syn byl opět pojmenován Václav. Bohužel nevím z kolika dětí pocházel.A teď přesně nevím k kterém století byly zemané a jejich erb je i na Staroměstském náměstí. A váš strýc Václav žije kde, jestli by jsem se mohla zeptat.
Krejzlová Michaela

Re: Král,Dittrich,Ansorge,Kozelka,Bejček,Kutina

Příspěvekod gustawf » pát dub 24, 2015 9:38

Dobrý den , jsem v kontaktu s potomkem Kozelků z Hřivic kterého jsem našel na FB má dokonce i erb rodu ... žije v maďarsku kam museli emigrovat po bílé hoře.
Za rok by měl být na oslavě 700 let od první zmíňky o Hřivicích
david
gustawf

Oblast pátrání: Louny , Jimlín

Re: Kozelka

Příspěvekod Černochová » stř kvě 27, 2015 0:39

Kozelka píše:Původní rod Kozelků se vyskytoval u lokalit Slaný, Bílina a hlavně u Loun. Vznikl rozrodem koncem 13. století.Jako erb měli trojramenný hříč. V soupisu podaných z druhé poloviny 17.století jsou uváděni Kozelkové v lokalitách Ledeč n.S.,Kynšperk n.O.,Praha,Votice a další,nejsou zde uváděny lokality jmenované na začátku.Zřejmě Kozelkové z nich byli ještě evidováni ve šlechtickém stavu. V 19.století jsou již zaznamenáni Kozelkové z Kovár u Zákolan.Byli to chudí rolníci,přílepšující si hudbou.Můj pradědeček Václav Kozelka se narodil ve druhé polovině 19.století a byl šafářem v Dřetovicích, asi 5 km od Zákolan.Měl dvanáct dětí, můj dědeček se jmenoval Antonín a měl své sourozence i v Buštěhradě. V Dřetovicích bylo ještě před pár lety několik Kozelků, ti se však odstěhovali,do Kladna a snad i do Prahy.
Budu rád,jestliže se někdo podělí o svoje informace o rodu Kozelků.
Kozelka

Dobrý den,

také pátrám po svých předcích a zaujalo mě, že Váš pradědeček Václav Kozelka měl 12 dětí, jeden z nich byl Váš dědeček Antonín Kozelka, můj dědeček se jmenoval Karel Kozelka a co si já pamatuji bydlel už jako ženatý v Dřetovicích 91, myslíte, že by mohl být jedním ze sourozenců Vašeho dědečka Antonína ?
Děkuji
Černochová
Černochová

Oblast pátrání: rod Kozelka

Příspěvekod HaninaH » stř kvě 27, 2015 18:29

Ottův slovník naučný- Kozelka ze Hřivic :wink:

https://archive.org/stream/ottvslovnkna ... 3/mode/2up
TY Hanina
HaninaH

Oblast pátrání: Pátrám v oblasti Kynšperku nad Ohří- potomci Steinbachů ze Steinbachu/Stampach/, dále rod Počta v oblasti Světlé nad Sázavou/ obec Lipnička směrem k Poděbradům/- rod Poděbradských, a dále v oblasti Staňkova u Domažlic/obec Vránov/- rod Steinbach

Příspěvekod Ewka » stř kvě 27, 2015 19:14

Mám v rodokmenu Filipa Krále, narozeného 1. května 1843 v Suchodole Václavu Královi a Kateřině Ringelové. Patrně z č. p. 22.
Ewka

Oblast pátrání: Broumovsko, Policko, Náchodsko, Dobrušsko, Podřipsko

Příspěvekod LiborA » čtv čer 11, 2015 7:33

Mám několik generací předků různých jmen pocházejících ze Suchého Dolu. U Ansorgů jsem zatím bohužel skončil Jetřichově v roce c. 1749 narozením Františka (Frantze) Ansorgeho syna Michala. Bohužel není matrika tohoto období dostupná digitálně.
LiborA

Oblast pátrání: Náchodsko, Broumovsko, Semilsko

Zpět na Hledá se!